Weekendje Zandvoort en Haarlem - reisverslag

Weekendje Zandvoort en Haarlem | Reisverslag

Samen met mijn zusje ga ik een weekend weg in eigen land, er staat een weekendje Zandvoort en Haarlem op de planning. Lees nu het reisverslag.

Gratis slapen in Zandvoort

Ik heb sinds kort een Weekend Vrij abonnement van de NS, waarmee ik in het weekend onbeperkt kan reizen met de trein. Bij mijn aanmelding krijg ik een gratis overnachting in een NH hotel naar keuze cadeau. Dat is niet verkeerd toch?

Samen is gezelliger dan alleen, dus ik besluit om samen met mijn zusje in januari een weekendje Zandvoort te doen. We houden namelijk allebei erg van de kust en het NH Hotel in Zandvoort staat echt pal aan het strand.

Strandwandeling in Zandvoort

Om eerlijk te zijn hebben we geen hoge verwachtingen van het hotel, maar het is verrassend mooi. We hebben een enorme kamer, hij is mooi ingericht, met een fijne badkamer en we hebben vanuit de kamer zelfs nog een klein beetje uitzicht op zee.

Strandwandeling in Zandvoort

Als we aankomen in Zandvoort is het erg mooi weer (zo’n lekkere frisse winterdag), dus maken we een lange strandwandeling. Zon en zeelucht doet goed in januari! En omdat de zon erg laag staat, levert het ook bijzonder mooie foto’s op.

Na onze strandwandelingen halen we op het station een OV-fiets op. Deze fietsen zijn echt zo handig. Ik gebruik ze inmiddels vrijwel tijdens iedere stedentrip in Nederland. Dankzij de fietsen kunnen we ons een stuk makkelijker verplaatsen.

Na een mooie fietstocht rondje door het dorp en de duinen, gaan we eten in ZIZO lounge. Hier eten we (dankzij een actie van IENS) een overheerlijk viergangen diner met sushi en prosecco. Wat is dit genieten! We sluiten onze avond af in Holland Casino, waar we helaas met 50 cent verlies weer naar ons hotel vertrekken. Toch jammer, want we stonden een tijdje op €6 winst, haha!

Fietsen in de Kennemerduinen en de Amsterdamse Waterleidingduinen

Na een heerlijk ontbijt in het hotel, gaan we op zondagochtend fietsen in de Kennemerduinen (Nationaal Park Zuid-Kennemerland) en de Amsterdamse Waterleidingduinen. In deze laatste zien we ontzettend veel (dam)herten, heel leuk om te zien.

Op naar Haarlem

We hebben het best koud na onze fietstocht (het is een beetje mistig), dus halen onze spullen op in het hotel. Het plan is om te gaan shoppen in Haarlem. Maar mijn zusje heeft zonder dat ik het weet heel sneaky andere plannen gemaakt. Op het moment dat we het hotel verlaten, staat ineens mijn broertje voor m’n neus. Wat een verrassing! Echt zo leuk dat ze dit heeft geregeld!

We gaan met z’n drieën naar Haarlem gegaan, waar we met een selfiestick nog even een familiefoto maken. Na het maken van deze foto breekt de selfiestick spontaan, dus die ligt nu in de prullenbak.

Zandvoort en Haarlem

Verrassing nummer twee!

We liggen nog in een deuk vanwege de selfiestick en dan staat mijn andere broertje ook naast ons. Huh? Dit is echt een grote verrassing! Leuk om te weten, wij wonen alle vier behoorlijk ver bij elkaar vandaan (deels in Groningen, Noord-Holland en Zuid-Holland, dus het komt zelden voor dat we met z’n vieren iets doen. Het is dan ook echt een toffe verrassing en ik had helemaal niet door dat ze dit achter mijn rug om hadden geregeld. Superlief!

Van shoppen komt niks meer en van sightseeing helaas ook niet, want het is nogal druilerig weer. Gelukkig barst het in Haarlem van de leuke eettentjes en de cafés, dus daar testen we er een aantal van uit. Zo drinken we een biertje in de Jopenkerk, waar we allemaal iets anders proberen.

We sluiten dit bijzondere weekendje Zandvoort en Haarlem af met een etentje bij een Thais restaurant (Phang-Nga Bay), en dat smaakt echt heel erg goed!

Daarna gaan we allemaal weer naar onze eigen huizen, wat was dit een heerlijk weekendje weg. Een weekendje Zandvoort in combinatie met Haarlem is echt een aanrader. Veel natuur en een ontzettende leuke stad om te ontdekken.

Reizen in 2016

Met het weekendje Zandvoort is mijn reisjaar in 2016 goed van start gegaan! Ik maak in dit jaar nog diverse andere mooie trips waarover je een reisverslag kunt lezen op deze website. Dit zijn ze:

Meer lezen over leuke uitjes in Nederland?

Ben je op zoek naar meer mooie plekken in Nederland? Met deze mooie boeken kun je inspiratie opdoen:

1000 dingen doen in Nederland

Verliefd op Nederland

Of lees een van deze artikelen die ik ook schreef over leuke plekken in Nederland:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties