Samara 2013

Relaxen in paradijselijk Sámara | Reisverslag Costa Rica

In december 2013 vlieg ik in mijn eentje naar Costa Rica om een vriendin op te zoeken. We relaxen een paar dagen in het paradijselijke dorpje Sámara.

Een lange reis

Schiphol vroeg in de ochtend
19 december is het zover: ik ga naar Costa Rica! De avond voor vertrek moest ik nog werken, dus ik het voelt best een beetje vreemd om ‘s ochtends naar Schiphol te gaan. Gelukkig ben ik vroeg, want er staat me toch een rij bij de bagage drop off! Na een uur wachten ben ik aan de beurt en daarna ook binnen een paar minuten door de paspoortcontrole. Bij de gate volgt de volgende verassing. Eerst krijg ik een ondervraging (Wie heeft je backpack ingepakt? Wat ga je doen in Costa Rica?), daarna wordt mijn tas uitgebreid gescand, moet ik door de bodyscan en voor de gezelligheid werd ik ook nog eens gefouilleerd. Dan mag ik eindelijk het vliegtuig in naar Amerika!

Overstappen in New York

Ik vlieg naar New York en de vlucht gaat best snel. Ik kijk een paar films, lees boeken en staar naar buiten. Het uitzicht op Groenland is prachtig!

Vliegen over Groenland

Ik had drie uur de tijd voor mijn overstap in New York (JFK) en die tijd heb ik ook nodig! Wederom een ondervraging, ik moet vingerafdrukken afgeven, In New York had ik bijna de volle drie uur nodig voor mn overstap,  weer ondervraging + vingerafdrukken, mijn backpack van de bagageband halen en verplaatsen naar een andere band en wederom tassencontrole. Kan daarna direct doorlopen naar de gate voor de volgende vlucht. Dat vliegtuig voelt nogal krakkemikkig vergeleken met de superluxe eerste, maar ik heb wel een prachtig uitzicht op de zonsondergang boven New York.

Zonsondergang op JFK in NYC

Ik ben in Costa Rica!

Na 5,5 uur dutten (en zonder eten…) kom ik aan in San Jose, Costa Rica. Ik ben gelukkig in no time door controles en mijn backpack was ook meegekomen. Buiten staat Marjolein al op me te wachten, superleuk om haar weer te zien! We zijn lekker naar ons hotel gegaan vlakbij de luchthaven (Wyndham Herradura). Daar kletsen we nog even met een biertje (Imperial, lokale bier van Costa Rica) en ik eet een hamburger (heb echt enorme honger).

Imperial bier in Costa Rica

Daarna de hotelkamer opgezocht en ik lag echt in coma, voor mijn lichaam is het inmiddels al 6 uur ‘s ochtends… De volgende ochtend een lekker ontbijt in het hotel met onder andere gallo pinto, een Costa Ricaans gerecht met rijst en bonen, dit smaakt erg goed!

Uitgebreid ontbijt in het hotel in San Jose

Op naar Sámara

Marjolein had een mooie bestemming voor ons bedacht om een paar dagen te gaan relaxen: Sámara, een dorpje aan de westkust van Costa Rica, aan de Pacifische Oceaan. Drie bussen en zeven uur later waren we daar.

We hebben lekker aan het strand gegeten en geslapen in hostel Mariposas. Dit hostel beviel ons niet zo goed, het was best wel duur, veel lawaai (partyhostel) en slechte bedden. Via de wifi van het hostel hebben we snel een kamer geboekt in Hotel Giada, een goedkoop (en supermooi bleek de volgende ochtend) hotel vlakbij.

Genieten op het strand van Sámara

We kunnen er de volgende ochtend zelfs al om half tien terecht, wat een fijne service! De rest van de dag chillen we op het prachtige strand, waar het echt heel rustig is. Het barst er van de palmbomen en in de verte hoor je de apen brullen. Ik ben in het in het paradijs! In de loop van de dag krijgen we ook gezelschap van nieuwe vrienden.

Palmbomen op het strand van Samara
Marjolein op het strand van Samara
Co op het strand van Samara

‘s Avonds eten we weer een heerlijke maaltijd in een van de fijne restaurants van Sámara en sluiten we af met een wijntje op ons balkon. Ik kan kan hier wel aan wennen! De volgende ochtend zie ik voor het eerst wildlife in Costa Rica (al het ik al behoorlijk wat mooie vogels, vlinders en een krab gespot): een grote leguaan op het dak bij het zwembad van het hotel. Erg tof om te zien!

Leguaan op het dak van het hotel

De rest van de dag vermaken we ons weer op het strand. Ik heb inmiddels al twee boeken uit, dus ik geloof dat ik nu ontspannen genoeg ben voor de rest van de vakantie! Op onze laatste ochtend staan we vroeg op, om een paar leuke kerstfoto’s te maken op het strand. Feliz Navidad!

Kerst onder een palmboom
Strand van Samara - Costa Rica

Het is trouwens heel raar om met deze temperaturen kerstliedjes te horen en kerstbomen en sneeuwpoppen te zien. Klopt toch ergens niet. De rest van de dag zitten we vooral veel in de bus, want we moeten naar San Juan Norte (een heel klein dorpje vlakbij Turrialba), hier woont Marjolein.

Lees nu het volgende reisverslag: Kerst in San Juan Norte.

Wil je alle reisverslagen lezen van mijn reis in Costa Rica? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Meer lezen over Costa Rica?

Ter voorbereiding van mijn reis gebruikte ik deze reisgidsen:

Lonely Planet Costa Rica

Capitool reisgids – Costa Rica

Meer reisverslagen lezen?

Ik maakte de afgelopen jaren veel toffe soloreizen. Vind je het leuk om daar ook reisverslagen te lezen? Kijk dan eens op deze pagina’s:
In mijn eentje naar Australië (zomer 2015)
Kerst op de Filipijnen (december 2017)
Wandelen in Peru (juli 2018)

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.