Op reis met Co

Over Op reis met Co

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op Opreismetco.nl! Ik ben Jacoba (mijn vrienden noemen me Co) en ik schrijf op mijn website Op reis met Co over mijn reizen. Ik ga regelmatig op pad in Europa (vooral stedentrips in combinatie met mooie wandelingen), maar ik ga ook graag roadtrippen in Amerika of backpacken in Zuid-Amerika, Azië en Australië. Over deze bestemmingen kun je veel lezen op deze website.

Daarnaast geef ik praktische reistips en verschijnen er regelmatig artikelen waardoor je een flinke dosis reisinspiratie op kunt doen. Ik reis veel alleen (ik ben een echte soloreiziger) en ontdek de wereld graag te voet. Zo liep ik in 2019 in mijn eentje meer dan 700 kilometer van de Pacific Crest Trail in Californië, in 2020 voltooide ik het Pieterpad in Nederland en in de lente van 2022 liep ik de 1300-kilometer lange Arizona Trail.

Klaar met de Pacific Crest Trail - Op reis met Co

Ontmoet Co

Ik ben Jacoba (Co voor vrienden), dertigplusser en ik leef momenteel locatieonafhankelijk en werk en reis rond in Europa. Groningen is mijn thuisbasis als ik in Nederland ben. 

Ik ben opgegroeid als dochter van Friese ouders in het Groningse dorpje Lutjegast en dat is ook de plek waar Nederlands meest bekende ontdekkingsreiziger vandaan komt: Abel Tasman. Toen ik jong was, heb ik veel gehoord en gelezen over de avonturen van Abel Tasman en ik denk ook dat daar mijn interesse voor het ontdekken van de wereld is ontstaan.

Het duurde even voordat ik echt ging reizen, eerst waren het redelijk ‘veilige bestemmingen’ zoals een weekendje naar Antwerpen of een weekje naar een Grieks eiland. Amerika bleef altijd een van mijn droombestemmingen (mede dankzij Bassie en Adriaan en hun geweldige serie Op reis door Amerika) en ik was zo blij toen het eenmaal zo ver was en ik in het vliegtuig naar Florida stapte!

Ontstaan van Op reis met Co

Dat is ook het moment dat ik ging schrijven voor Op reis met Co. Ik vond schrijven altijd al heel erg leuk om te doen en wilde op mijn website vrienden en familie op de hoogte te houden van mijn reis door Florida & Cuba. Hierna verschenen er steeds meer reisverslagen van nieuwe reizen en ik merkte dat ik het schrijven over reizen ontzettend leuk vond en het erg miste als ik niet op reis was. Daarnaast kreeg ik veel vragen van vrienden en collega’s over praktische reiszaken en de bestemmingen die ik had bezocht.

In december 2015 zette ik de knop om en schreef ik naast reisverslagen ook artikelen met tips over mijn bezochte bestemmingen, geef ik reistips en zorg ik voor reisinspiratie. Twee keer per week verschijnt er een nieuw artikel en mijn focus ligt vooral op reizen in Amerika, road trips, wandelen en kamperen. Sinds de zomer van 2019 is er ook een Engelstalige versie van mijn website.

En nu?

De laatste jaren reis ik steeds vaker in mijn eentje naar verre bestemmingen. Zo reisde ik o.a. door Costa Rica, Australië, de Filipijnen en Peru. Een hoogtepunt in mijn reiscarrière was de reis van drie maanden in mijn geliefde Amerika.

Ik vind het echt een geweldige ervaring om in alle rust te genieten van de natuur en lekker te gaan kamperen. Al vind ik het ook nog steeds fijn om af en toe tijdens een stedentrip in een heel luxe hotel te slapen. De komende jaren ben ik van plan om meer te gaan wandelen en mooie plekken te ontdekken op deze wereld.

“Because in the end, you won’t remember the time you spent working in an office or mowing your lawn. Climb that damn mountain.” – Jack Kerouac

Digital Nomad

Sinds augustus 2020 heb ik geen vaste baan en woonplaats meer en zal ik zonder vaste verblijfplaats als digital nomad werken als online marketing- en communicatiespecialist en blogger. In mijn rol als marketing- en communicatiespecialist help ik vooral ZZP’ers en kleinschalige bedrijven met het verbeteren van hun online zichtbaarheid. Denk hierbij aan het updaten van websites zodat ze beter gevonden worden via Google en het maken van een plan voor een socialmediastrategie. Wil je daar meer over weten? Neem dan vooral contact met me op door een mailtje te sturen naar info@opreismetco.nl.

Daarnaast geef ik op mijn andere website Locatieonafhankelijk tips voor iedereen die ook droomt van een locatieonafhankelijk leven als digital nomad en hoe je online je geld kunt verdienen.

Regelmatig geef ik via mijn nieuwsbrief een update over mijn leven als digital nomad en soms schrijf ik een persoonlijk artikel.

In de media

Af en toe vertel ik in de media over mijn reizen en mijn leven als digital nomad.

Volg mij

Wil je mij en mijn blog volgen? Dat kan via de volgende social media:

  • Instagram: de mooiste foto’s van mijn reizen voor een verse dosis reisinspiratie.
    Facebook: live fotoverslagen tijdens mijn reizen en een melding van ieder nieuw artikel.
    Twitter: meldingen van nieuwe en oude blogs.
    Pinterest: Een grote verzameling bucket lists, tips voor mooie bestemmingen en praktische reistips.
  • TikTok: korte dagboekvideo’s van mijn reizen.

Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan ontvang je regelmatig een update met de nieuwste artikelen en de leukste reisgerelateerde aanbiedingen.

Heb je vragen of wil je gewoon even een berichtje achterlaten? Dan kun je ook me ook een e-mail sturen via info@opreismetco.nl.

Affiliate links & advertorials

Af en toe verschijnen er op mijn website advertorials, dit zijn artikelen die ik schrijf in samenwerking met een bedrijf. Als dit het geval is, dan staat dit er in de tekst bij. Bij deze betaalde samenwerkingen hou ik ook altijd aan mijn eigen mening, ik zal nooit iets schrijven waar ik het zelf niet mee eens ben.
Een aantal van de links die ik plaats in mijn artikelen zijn zogenaamde affiliate links. Als je iets bestelt of boekt via deze links, dan kost je dat niets extra, maar krijg ik wel een kleine commissie. Hiermee kan ik (een deel) van de kosten voor deze website betalen.

Wil je graag in contact komen of samenwerken met Op reis met Co? Neem dan contact op via bovenstaande social media of kijk op deze pagina.