Op reis met Co

Over Op reis met Co

Als meisje uit de provincie droomde ik er altijd van om te reizen. Dankzij Op reis met Co is reizen nu mijn werk. Dit is mijn verhaal.

Dromen over reizen als meisje uit de provincie

Hoi! Ik ben Jacoba en mijn vrienden noemen me Co. Ik groeide op in het kleine Groningse dorp Lutjegast. Wist je dat de meeste bekende ontdekkingsreiziger van Nederland daar is geboren? Op de basisschool hoor ik regelmatig verhalen over de reizen van Abel Tasman, hij ontdekte o.a. Tasmanië en Nieuw-Zeeland. Zelf droom ik ook van grote reizen, maar ik dacht altijd dat zoiets niet was weggelegd voor een meisje uit een klein dorpje in Groningen.

Als ik in groep 8 zit ben ik geobsedeerd met de serie Op reis door Amerika van Bassie en Adriaan. Dat wil ik ook! Een reis naar Amerika blijft jarenlang mijn allergrootste wens, maar ik reis zelden verder dan België en Frankrijk en ga af en toe naar een Grieks eiland voor de stranden. Alles buiten Europa lijkt me maar ingewikkeld.

Over Jacoba

Zestien jaar na mijn obsessie met de reis van Bassie en Adriaan droom ik nog steeds van die reis naar Amerika. Mijn beste vriendin heeft ook wel zin in een grote reis, dus we plannen samen een vakantie van vijf weken. Eerst twee weken in Florida en dan nog drie weken Cuba.

Ik kan me het moment dat ik vanuit het vliegtuigraam de wolkenkrabbers van Miami zie nog heel goed herinneren. Ik zit echt met tranen in mijn ogen naar buiten te kijken, mijn droom komt uit! De reis is fantastisch en ik wil alleen maar meer! Ik maak daarna steeds vaker lange reizen en ook steeds vaker solo.

Waarom reis ik zo graag? Ik vind het een geweldige manier om mijn horizon te verbreden, te leren over andere culturen. Daarnaast geniet ik enorm van natuur, mooie uitzichten en bijzondere historische gebouwen. Je leert zoveel van reizen!

Lees ook: Alleen op vakantie: 8 lessen die je leert als soloreiziger

Co op een weg in Joshua Tree National Park
Amerika is nog steeds een droombestemming.

Inmiddels ben ik zeven keer in Amerika geweest, maar ook in Costa Rica, Peru, Australië en de Filipijnen. De laatste jaren ontdek ik steeds meer mooie plekken in Europa, zo vind ik Portugal fantastisch (ik “woon” er ieder jaar een paar maanden), maar hou ik ook enorm van Spanje, Frankrijk, Zwitserland en Kroatië.

“Because in the end, you won’t remember the time you spent working in an office or mowing your lawn. Climb that damn mountain.” – Jack Kerouac

Een nieuw hoofdstuk: langeafstandswandelingen

Een van mijn bucket list bestemmingen is Peru omdat ik graag de Inca Trail wil lopen. Dit doe ik in 2018 en het maakt zoveel indruk om me dat ik nog meer wil wandelen. Het jaar erop loop ik ruim 700 kilometer van de Pacific Crest Trail en dan ontstaat mijn grote liefde voor langeafstandswandelingen.

Wandelen is niet alleen gezond, maar ook een geweldige manier om een omgeving/land/gebied echt goed te leren kennen. Daarnaast is het ook erg goed voor je mentale gezondheid, je wordt er heerlijk zen van. Het is iets dat heel goed bij mij, als introverte wereldreiziger, past.

Ik probeer ieder jaar een of meerdere langeafstandswandelingen te maken, de langste tot nu toe is de Arizona Trail (1300 kilometer) die ik in de lente van 2022 voltooi.

Klaar met de Pacific Crest Trail - Op reis met Co
Klaar met mijn “stukje” van de Pacific Crest Trail.

Ontstaan van Op reis met Co

Tijdens mijn eerste reis naar Amerika is ook deze website, Op reis met Co, ontstaan. Schrijven is mijn grote passie en ik wil via reisverslagen mijn vrienden en familie op de hoogte te houden van mijn reis in Florida & Cuba.

Hierna verschijnen er steeds meer reisverslagen van nieuwe reizen en ik merk dat ik schrijven over reizen ontzettend leuk vind en ook erg mis als ik niet op reis ben. Daarnaast krijg ik veel vragen van vrienden en collega’s over praktische reiszaken en de bestemmingen die ik bezoek.

In december 2015 besluit ik om naast reisverslagen ook artikelen met tips over de bestemmingen te schrijven. Inmiddels zijn dit er honderden! Mijn focus ligt vooral op wandelen, Amerika, Portugal en andere mooie plekken in (het zuidwesten van) Europa.

Sinds de zomer van 2019 bestaat er een Engelstalige versie van mijn website. En in het najaar van 2022 lanceerde ik de Op reis met Co Shop, waar je je eigen persoonlijke reisgids kunt samenstellen.

Digital Nomad

Terwijl ik schrijf voor Op reis met Co werk ik als marketeer voor een wereldberoemd orkest. Op gegeven moment wordt het een beetje te veel allemaal. Full time werken en dan nog een website onderhouden die steeds meer bezoekers krijgt. Ik vind het zonde om mijn passie op te geven dus hak ik in 2020 de knoop door en neem ik ontslag. Ik heb geen vaste baan of woonplaats meer en ik werk locatieonafhankelijk. Ik reis zes tot acht maanden per jaar en als ik in Nederland ben, verblijf ik bij mijn ouders of pas ik op een huis van vrienden of familie.

Hoe verdien ik mijn geld? Ik doe af en toe losse klussen op het gebied van marketing en communicatie, maar mijn grootste inkomstenbron is toch echt deze website. Je leest er meer over op mijn steun-pagina. Een droombaan!

Over Op reis met Co

Wil je op de hoogte blijven van mijn reisavonturen en mijn leven als digital nomad? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

In de media

Af en toe vertel ik in de media over mijn reizen en mijn leven als digital nomad. Dit zijn artikelen die je kunt lezen of podcasts die je kunt beluisteren:

Volg mij

Wil je mij en mijn blog volgen? Dat kan via de volgende social media:

  • Instagram: de mooiste foto’s van mijn reizen en (veel) stories als ik op reis ben. Dit is nu mijn reisdagboek.
  • Facebook: live fotoverslagen tijdens mijn reizen en een melding van ieder nieuw artikel.
  • Twitter: meldingen van nieuwe en oude blogs.
  • Pinterest: Een grote verzameling bucket lists, tips voor mooie bestemmingen en praktische reistips.
  • TikTok: korte dagboekvideo’s van mijn reizen.

Heb je vragen of wil je gewoon even een berichtje achterlaten? Dan kun je ook me ook een e-mail sturen via info [at] opreismetco.nl.

Affiliate links & advertorials

Af en toe verschijnen er op mijn website advertorials, dit zijn artikelen die ik schrijf in samenwerking met een bedrijf. Als dit het geval is, dan staat dit er in de tekst bij. Bij deze betaalde samenwerkingen deel ik altijd mijn eerlijke mening, ik zal nooit iets schrijven waar ik het zelf niet mee eens ben.

Een aantal van de links die ik plaats in mijn artikelen zijn zogenaamde affiliate links. Als je iets bestelt of boekt via deze links, dan kost je dat niets extra, maar krijg ik wel een kleine commissie. Hiermee kan ik (een deel) van de kosten voor deze website betalen. Je leest hier meer over op mijn steun-pagina.

Wil je graag in contact komen of samenwerken met Op reis met Co? Neem dan contact op via bovenstaande social media of kijk op deze pagina.