San Diego reisverslag

Op ontdekkingstocht in San Diego | Reisverslag Arizona Trail #1

Na drie jaar wachten ben ik eindelijk weer in Amerika! Ik ben in Californië en in dit reisverslag kun je alles lezen over mijn eerste dagen in San Diego.

Een beetje zenuwachtig voor vertrek

Ik heb er maanden naar uitgekeken, deze lente ga ik de Arizona Trail lopen. Hoewel ik de reis al in september heb geboekt, blijf ik tot op de dag van vertrek zenuwachtig. Door alle reisrestricties en annuleringen in de afgelopen twee jaar, ben ik er niet zeker van dat de reis door kan gaan. Eigenlijk een heel raar gevoel om zo een reis van 10 weken te starten.

Gelukkig gaat alles volgens plan. Mijn COVID-test is negatief, dus ik kan echt naar Amerika. Ik vertrek een dag eerder al richting Amsterdam, waar ik nog een gezellige avond heb met vrienden. Ik slaap in het Hampton Inn pal naast station Hoofddorp en ben vanaf hier in no time op Schiphol.

De reis naar San Diego

Ik sta ruim voor vertrek bij de gate. Mijn vlucht vertrekt 40 minuten te laat, dus ik hoop maar dat ik de overstap in Salt Lake City ga redden. Ik kan er zelf op dit moment niet zoveel aan doen, dus relax zo goed als ik kan.

Het instappen gaat heel snel en dan zitten we opeens in de lucht. Nog 10 uur te gaan. De laatste keer dat ik zo’n lange vlucht maakte was in juli 2019 en ik moet echt weer even wennen. De eerste uren lijken eindeloos te duren, maar daarna gaat het (gelukkig) heel snel. Ik kijk een paar films, luister naar muziek en het laatste uur zit ik lekker uit het raam te kijken. We vliegen over de Rocky Mountains en ik zie eindeloos veel bergen met sneeuw. Prachtig!

Uiteindelijk komen we met slechts een kwartier vertraging in Salt Lake City aan. Ook hier is alles efficiënt geregeld, er staan bijna geen rijen. Bij immigration heb ik een heel leuk gesprek met de officer, hij vindt het heel tof dat ik de Arizona Trail ga lopen en geeft me direct een stempel. Yes!

De vlucht van Salt Lake City naar San Diego duurt iets minder dan twee uur en al die tijd zit ik met mijn neus tegen het raampje geplakt. Besneeuwde bergtoppen maken plaats voor een woestijn vol rode rotsen en canyons. Het uitzicht is echt adembenemend mooi!

In San Diego doe ik meteen m’n vest uit en m’n sjaal af. Het is hier warm! Mijn backpack is deze laatste vlucht helaas niet heel doorgekomen, een van de riempjes die ‘m dicht moet houden is geknapt. Ik hoop dat ik die voor de trail nog kan vervangen.

Paulo pikt me op bij het vliegveld (hoe luxe) en we gaan eten bij een Mexicaan in de universiteitswijk. San Diego ligt tegen de Mexicaanse grens en dat proef je. Het eten is ontzettend lekker! We gaan nog even naar Point Loma voor een mooi uitzicht op de stad en dan gaat mijn licht echt uit. Het was een lange dag!

Balboa Park & Downtown San Diego

Door de jetlag slaap ik die nacht natuurlijk superkort (ik ben vanaf 1 uur klaarwakker), maar voel me fit genoeg om op pad te gaan. Na een lekker ontbijt met een smoothie en avocadotoast (ik probeer nog even zo gezond mogelijk te eten voor ik start met de trail), wandel ik verder naar een van de mooiste plekken in San Diego: Balboa Park.

Het staat vol met mooie gebouwen (allemaal musea) en er zijn diverse tuinen. Ik vind vooral de cactustuin erg leuk om rond te lopen. Zou het er op de trail ook zo uitzien?

’s Middags ga ik richting Downtown, waar ik even rondloop in het Gaslamp District vol bars en restaurants, maar de meeste tijd spendeer ik aan het water. Het is een graad of 25, ik ben moe van de jetlag, dus ga in diverse parken even zitten met een boek.

Ik ben vooral onder de indruk van het enorme beeld The Kiss met daarachter de USS Midway. Heel gaaf om te zien!

The Kiss - San Diego

Aan het eind van de middag pikt Paulo me op (hij moet deze week nog werken) en doen we nog wat sightseeing in wat wijken buiten het centrum. San Diego is echt een enorme stad (volgens mij de 8e stad in Amerika), er is meer dan genoeg te zien en te doen.

Natuur in de stad

De tweede dag maak ik veel gebruik van het openbaar vervoer om de mooiste plekken te ontdekken. Zo wandel ik over de Suspension Bridge en dwars door Maple Canyon. Erg leuk dat er midden in de stad opeens van dit soort natuurgebieden zijn.

Old Town

Daarna loop ik door Little Italy (een wijk vol Italiaanse vlaggen) en neem ik de tram naar Old Town San Diego. Dit is de plek met de eerste Europese nederzetting in Amerika uit de 18e en 19e eeuw. Er staan dan ook diverse oude gebouwen (het meeste is gerenoveerd, dus het voelt wat als Disneyland) en er hangt een hele Mexicaanse sfeer. Erg leuk!

De middag sluit ik af in de wijk Ocean Beach die me wel wat doet denken aan Venice Beach in Los Angeles. Veel leuke cafés, restaurants, hippies en surfers. Een fijne plek om de dag af te sluiten en bij de Sunset Cliffs kun je ook nog eens de beste zonsondergang in San Diego zien.

USS Midway Museum

Dan is het alweer tijd voor mijn laatste volle dag in San Diego. Het weer is omgeslagen, het is bewolkt en er staat een koud windje. Ik besluit om een van de grootste hoogtepunten in San Diego te bezoeken: het USS Midway Museum. Dit is een enorm vliegdekschip.

Ik loop hier maar liefst drie uur lang rond en kijk mijn ogen uit. Het schip is echt enorm en overal zijn gangen en ruimtes. Ook het dek is erg spectaculair. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de kust en er staan diverse vliegtuigen waar je ook in kunt zitten. Al met al is het een goed idee geweest om hierheen te gaan, het is echt de moeite waard.

De rest van de dag ben ik eigenlijk vooral bezig met dingen regelen, kopen en uitzoeken voor de trail. De komende dagen maken we een korte roadtrip door de woestijn (volgens mij wordt dat heel tof!) naar Tucson. Daarover binnenkort meer.

Lees nu het volgende reisverslag: Gestart met de Arizona Trail! | Mijl 0-50

Volg mijn avontuur!

Tijdens deze reis plaats ik regelmatig updates op mijn Facebookpagina en op Instagram. Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief als je geen enkel reisverslag wilt missen.

Vind je het leuk om mij tijdens mijn wandeling te steunen? Een kop koffie (of een lekker gezonde smoothie) is altijd welkom!

Met een groene smoothie in Maple Canyon

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt is het onderhouden van een website zoals deze niet gratis. Zou je deze website willen steunen? Als je iets koopt of boekt via de links op deze pagina krijg ik een kleine commissie. Het kost jou niets extra. Dankjewel!

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties