Voorbereiden op de Arizona Trail - Persoonlijke update

Voorbereiden op de Arizona Trail | Persoonlijke update

Over een maand is het zo ver: ik ga de Amerikaanse staat Arizona te voet doorkruisen. Hoe gaat het voorbereiden op de Arizona Trail? Een persoonlijke update.

Wat is de Arizona Trail?

De Arizona Trail (AZT) is een van de elf “National Scenic Trails” in de Verenigde Staten van Amerika. Andere National Scenic trails zijn onder andere de Pacific Crest Trail (PCT) en de Appalachian Trail (AT).

Zoals je misschien begrijpt uit de naam, ligt de Arizona Trail in de staat Arizona. Hij doorkruist de staat van zuid naar noord (Mexicaanse grens naar de grens van Arizona en Utah) en is 800 mijl (1300 kilometer) lang. De trail bestaat sinds 2011 en is ontworpen voor wandelaars en mountainbikers, daarnaast kun je hem ook te paard en op skies (!) volgen.

Tijdens de wandeling loop je door diverse gebergtes en verschillende ecosystemen. Ook loop je door twee nationale parken: Saguaro National Park en Grand Canyon National Park. Kortom, het lopen van de Arizona Trail is een prachtige manier om de schoonheid van de staat Arizona te ontdekken.

Mooie uitzichten bij de Grand Canyon

Waarom ga ik de Arizona Trail lopen?

Hoe kom ik erbij om de Arizona Trail te gaan lopen?

Amerika is mijn favoriete vakantieland

Al sinds ik als klein meisje Bassie en Adriaans Op reis door Amerika op televisie zag ben ik gefascineerd door het land. Toen ik in 2013 mijn eerste reis naar Amerika maakte, wist ik al op de eerste dag dat ik in de toekomst nog veel vaker naar Amerika wilde reizen. Leuk detail: deze website is door deze reis ontstaan, omdat ik iedereen graag wilde vertellen hoe tof het is om in Amerika rond te reizen.

Fast forward naar 2022. Inmiddels ben ik al zes keer in Amerika geweest en de ene reis was nog gaver dan de andere. De pretparken in Florida, de gave combinatie van steden en watervallen tijdens de reis in New York State, eilandhoppen op Hawaii… Toch blijft het zuidwesten na drie reizen enorm trekken en dan met name de natuur en de wandelpaden, ik raak er niet uitgekeken!

Dus ga ik weer naar het zuidwesten van Amerika

In januari 2020 boekte ik vliegtickets naar Las Vegas voor een rondreis van drie weken in september 2020. Ik wilde in ieder geval diverse plekken in Arizona bezoeken en wellicht een kijkje nemen in New Mexico. Jullie begrijpen ongetwijfeld dat die reis niet door kon gaan, de grenzen zaten potdicht.

Ik had dus vouchers voor vliegtickets, maar nog geen reis. Steeds vaker dacht ik terug aan de 700 kilometer die ik in 2019 op de Pacific Crest Trail liep. Dat was echt zo’n ontzettend gave ervaring en heeft mijn liefde voor langeafstandswandelingen flink aangewakkerd. Het lijkt me ontzettend tof om die nog eens uit te lopen, maar dan ben je vier tot zes maanden onderweg. Aangezien ik tegenwoordig ZZP’er ben, vind ik dat te lang.

In de lente van 2021 bedacht ik opeens: waarom ga ik de Arizona Trail niet doen? Ik wil toch meer zien van deze staat en deze wandeling duurt “slechts” zes tot acht weken. Ik ben nu nog enigszins jong en fit, dus als ik zoiets wil doen is dit wel het juiste moment. In oktober werd bekend dat de grenzen van Amerika weer open gingen voor toerisme, dus heb ik meteen mijn tickets geboekt. America, here I come!

Genieten van het uitzicht op de Pacific Crest Trail in 2019
Genieten van de mooie uitzichten op de Pacific Crest Trail in 2019.

Wat moet je allemaal regelen?

Eigenlijk ben ik al sinds de lente van 2021 bezig met deze trail. Ik wil dat mijn backpack lichter is dan op de Pacific Crest Trail, dus heb eens goed naar al mijn spullen gekeken. Inmiddels heb ik flink wat “gear” vervangen voor lichtere exemplaren, zo heb ik een nieuwe lichtgewicht tent, slaapzak en backpack.

Lees ook: Paklijst voor de Arizona Trail, dit neem ik mee.

Qua regelwerk is het voorbereiden op de Arizona Trail een stuk makkelijker dan de Pacific Crest Trail. Je hebt geen permits nodig om de wandeling te doen (alleen als je in een nationaal park wilt overnachten, maar die regel je ter plekke), dus je kunt starten wanneer je wilt.

Om de ergste hitte en sneeuw te vermijden, is begin maart het beste moment om te starten en ik zie pas ter plekke welke datum het precies wordt. Ik verwacht ergens tussen 4 en 7 maart. Ik begin deze keer niet alleen, maar samen met iemand uit San Diego die ik nog ken van de Pacific Crest Trail en dat scheelt ook enorm qua voorbereidingen.

Op dit moment ben ik vooral veel lijsten aan het maken met wat ik allemaal mee moet nemen. Daarnaast kijk ik ook of ik onderweg pakketjes naar mezelf moet sturen (lees vooral het artikel Bevoorrading en eten op de PCT als je daar meer over wilt weten). Er zijn gelukkig aardig wat dorpjes onderweg waar je eten kunt kopen voor de volgende sectie, dus ik maak er niet al te druk om. In totaal heb ik 10 weken de tijd om in Las Vegas te komen voor mijn terugvlucht, en ik denk dat dat wel moet lukken.

Het enige waar ik me wel druk over maak is hoe ik Amerika inkom. Ik heb inmiddels een nieuwe reisverzekering afgesloten die ook bestemmingen met code oranje dekt (de Verenigde Staten heeft deze code al sinds eind december) en moet nog wat papierwerk invullen voor ik het vliegtuig in kan stappen.

Allereerst natuurlijk een ESTA, maar ik moet ook bewijzen dat ik volledig ben gevaccineerd. Daarnaast moet ik een formulier invullen zodat ze me kunnen traceren (joepie) en ook moet ik op de dag voor vertrek een antigeen of PCR test doen. Zoals je begrijpt ben ik als de dood om de komende weken besmet te raken met COVID-19, dus ik blijf veel binnen en vermijd grote groepen mensen.

Voorbereiden op de Arizona Trail

En dan moet ik me natuurlijk ook nog fysiek voorbereiden op de Arizona Trail. Op de PCT leefde ik de eerste weken op ibuprofen omdat ik door de zware backpack zo’n last had van mijn rug en nek. Gevolg van al jarenlang een verkeerde houding hebben, veel achter m’n laptop zitten en een te zware rugzak.

Het gewicht van mijn rugzak heb ik inmiddels aangepakt door lichtere spullen aan te schaffen. Daarnaast ben ik mijn rug aan het versterken door dagelijks een yogales te doen. Ik merk nu al een enorm verschil, zelf na een lange dag artikelen schrijven heb ik vrijwel geen pijn meer in mijn rug en nek (wat eerder wel altijd het geval was).

Ook ga ik regelmatig wandelen en een of twee keer per week neem ik mijn grote backpack mee. Ik stop er steeds iets meer gewicht in, om ook daar aan te wennen. Inmiddels gaat een wandeling van 8 kilometer met een backpack van 11 kilo zonder pijn, dus dat is positief!

Volg mijn avontuur!

Zoals je misschien merkt uit mijn enthousiasme, heb ik onwijs veel zin in dit avontuur. Tijdens mijn wandeling zal ik proberen regelmatig updates te plaatsen op mijn Facebookpagina en op Instagram. Mocht het lukken, dan zal ik tijdens de wandeling ook wandelverslagen schrijven en die plaatsen op deze website.

Lees nu de reisverslagen van de de Arizona Trail.

Wil je echt niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Vind je het leuk om mij tijdens mijn wandeling te steunen? Een kop koffie is altijd welkom!

Meer lezen

Wil je meer persoonlijke updates en reisverhalen lezen? Deze artikelen vind je misschien ook leuk om te lezen:

Heb je ook zin om te gaan wandelen? Dit zijn een paar fijne boeken vol wandelinspiratie:

Mythische trektochten in de wereld | Verken de meest indrukwekkende wandelroutes op onze planeet

The great hikes | 12 mythische trektochten die je zeker moet maken

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt is het onderhouden van een website zoals deze niet gratis. Zou je deze website willen steunen? Als je iets koopt of boekt via de links op op deze pagina krijg ik een kleine commissie. Het kost jou niets extra. Dankjewel!

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties