Dagtrip Antwerpen - reisverslag

Dagtrip Antwerpen | Reisverslag

Dit is een verslag van een dagtrip Antwerpen. We maken een wandeling door de stad, bezoeken het MAS en drinken lekkere Belgische biertjes.

Op naar Antwerpen!

Samen met mijn broertje maak ik een dagtrip Antwerpen. Het is mijn eerste buitenlandse trip in 2016. Ik ben al vaak in Antwerpen geweest, en wat mij betreft is het een van de mooiste plekken in België. Tijdens elke trip zie en ontdek ik weer nieuwe mooie plekken. Elke keer maak ik een wandeling over de prachtige Grote Markt en drink ik een biertje in een van de vele kroegen. Vanuit Nederland ben je er zo, dus het is een leuk uitje. In dit artikel deel ik een kort verslag van onze dagtrip naar Antwerpen en deel ik een paar leuke plekjes die jij ook een keer moet bezoeken.

Met de trein naar Antwerpen

Na een treinreis van iets meer dan twee uur vanuit Amsterdam (en met dank aan NS-International zaten we voor heel weinig geld eerste klas, lekker luxe!) komen we aan op het station van Antwerpen. Alleen al van het station word ik blij, het is zo mooi!

Nieuwe plekken ontdekken in Antwerpen

Vandaag dwalen we een keer niet doelloos door de stad (al is dat ook heel leuk), maar laat ik me leiden door de tips in de reisgids Time to momo Antwerpen. Leuke inspiratie en zo zie je toch nog een paar plekken die je anders niet zo snel ziet. We kiezen een wandeling uit en ik kom meteen op een plek die ik nog niet eerder bezocht: Het Begijnhof. Het is echt een heel mooi hofje en er is helemaal niemand. Echt een oase in de drukke stad, heerlijk!

Bezoek aan het MAS

Na dit mooie hof wandelen we dwars door de universiteitsbuurt naar het Willemsdok gelopen. Sinds 2011 staat hier het MAS (Museum aan de stroom) en het bijzondere gebouw is echt een blikvanger. Het stond al enige tijd op mijn lijstje om hier even binnen te kijken en vandaag doen we dat ook.

Ik moet eerlijk bekennen dat we de tentoonstellingen op dat moment niet zo heel erg interessant vonden, maar het gebouw is wel erg gaaf om te zien, zowel van binnen als van buiten. Daarnaast is het uitzicht vanaf het dak ook fantastisch, dus wat dat betreft is het MAS zeker een bezoekje waard! Overigens hoef je geen kaartje te kopen voor het museum om op het dakterras te komen, dat is namelijk gewoon gratis te bezoeken.

Het centrum van Antwerpen

Na het het museumbezoek maken we een flinke wandeling door het oude centrum. van Antwerpen. Er is hier zoveel te zien en er staan echt veel historische gebouwen. Je kijkt je ogen uit. Ondanks het feit dat ik hier vaak ben geweest, blijft het prachtig om te zien.

Op gegeven moment gaan onze voeten een beetje protesteren, het is tijd om de inwendige mens tevreden te stellen. We zoeken een leuke kroeg op en drinken een paar welverdiende Belgische biertjes. Genieten!

Dagtrip Antwerpen

Na de biertjes eten we bij Bar 2 op de Vrijdagmarkt. Hier heb je simpele gerechten (zoals burgers, vlees en noodles), alles is supervers en heerlijk klaargemaakt. Ook de prijzen zijn prima, dit restaurant is zeker een aanrader!

Na het eten wandelen we nog een laatste keer door de binnenstad. In het donker ziet alles er weer anders uit en het is mooi verlicht. Een goede afsluiter van onze dagtrip Antwerpen. Het is namelijk inmiddels tijd om de laatste trein naar Nederland te pakken. In de trein genieten we nog even na van deze leuke dag. Wat is Antwerpen toch een leuke stad!

Antwerpen in de avondA

Overnachten in Antwerpen

Heb je geen zin om je te moeten haasten en wil je liever een weekendje naar Antwerpen? Er zijn heel veel leuke plekken om te overnachten. Dit zijn een paar goede opties:

Zoek je liever nog even verder? Op Booking.com heb je een groot aanbod met veel toffe accommodaties.

Wil je meer lezen over België?

Dit zijn een paar mooie reisgidsen voor een stedentrip Antwerpen en een vakantie in België.

Time to momo – Antwerpen

Capitool reisgids België en Luxemburg

In 2016 ging ik nog een keer op stedentrip naar België en combineerde ik de steden Gent en Brugge in een bezoek. De reisverslagen kun je lezen op deze pagina.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties