Top 5 Brugge

Top 5 Brugge: deze dingen mag je niet missen

Vorig jaar bezocht ik voor het eerst de populaire Belgische stad Brugge. Ik wist echt niet wat ik hiervan moest verwachten, iedereen vertelde me dat het vooral erg toeristisch was. Toch was ik aangenaam verrast! Ja, er zijn veel toeristen, maar als je daar doorheen kijkt dan is het toch echt een prachtige stad. In deze blog mijn top 5 Brugge.

Ontdek de omgeving van het Minnewater

Top 5 Brugge

Als je met de trein in Brugge aankomt, is de kans groot dat je via het Minnewater de stad in loopt. Een goede keus, want dit is een prachtig stukje van Brugge. Veel water, een mooi park, leuke uitzichten en heerlijke bankjes om op te picknicken. Ook zijn hier weinig toeristen te bekennen, een goed begin voor een dagje Brugge.

Drink een Belgisch biertje op de Markt

Top 5 Brugge

Voor mij een must als ik in België ben: een Belgisch biertje drinken op het terras. De Markt is het meest bekende plein van Brugge, hier vind je ook het oude Belfort. Een biertje is hier behoorlijk prijzig, maar het is zeker de moeite waar om hier een mooi plekje te zoeken op het terras. Er staan prachtige gebouwen om je heen en het is ook erg leuk om alle verschillende toeristen te bestuderen.

Verlaat het toeristische centrum

Top 5 Brugge

Het is druk in het centrum van Brugge, heel druk. Wandel daarom af en toe een zijstraat in om het drukke centrum te verlaten. Er is zoveel moois te vinden in deze stad! Vooral in de omgeving van het Jan van Eyckplein was het al een stuk rustiger, zeker de moeite waard om daar ook wat rond te struinen.

Ga chillen in het Koningin Astridpark

Top 5 Brugge

Een heerlijke plek om even te chillen is het Koningin Astridpark. Een prachtig parkje, waar je bijna geen toerist tegen zal komen. Vooral met mooi weer is het daar heel fijn zitten op een kleedje, dus neem een boek, lekker drankje en een stokbrood mee en ga een uurtje lekker relaxen.

Dwaal doelloos door de stad

Top 5 Brugge

De meest belangrijke: dwaal gewoon lekker door de stad. Laat de plattegrond met highlights voor wat hij is en geniet van alle steegjes, mooie oude gebouwen en de vele grachten. Geef je ogen goed de kost, er is zoveel moois te zien in Brugge. Geniet!

Dit was mijn top 5 Brugge. Heb jij deze mooie Belgische stad al eens bezocht?

Wil je meer lezen over België?

Check dan ook deze artikelen:
Top 5 Gent: deze dingen mag je niet missen
Dagtrip Antwerpen
Bucket list: de 15 mooiste plekken in België

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties