Costa Rica in 2 weken

Route Costa Rica in 2 weken | Strand, jungle & toffe outdoor activiteiten

Costa Rica in 2 weken zien? In dit artikel deel ik mijn reisroute voor Costa Rica vol mooie stranden, wildlife in de jungle en toffe outdooractiviteiten.

Beperk het aantal bestemmingen in Costa Rica

In theorie kun je in 2 weken veel zien in Costa Rica. Reis je echter net als ik met het openbaar vervoer, dan zou ik me toch beperken tot maximaal drie of vier bestemmingen. Waarom?

  • Het reizen met de bus duurt ontzettend lang. Om van de ene naar de andere bestemming te komen ben je al snel een dag kwijt.
  • Per bestemming is zoveel te zien en te beleven, dat het zonde is om na een of twee dagen weer door te gaan.

Dit is waarom ik mij tot slechts drie bestemmingen heb beperkt tijdens mijn vakantie van 2 weken in Costa Rica.

Route Costa Rica in 2 weken

Ik reisde met het openbaar vervoer door Costa Rica en dit was mijn route voor twee weken:

Dag 1. Amsterdam -> San José

Costa Rica ligt natuurlijk niet naast de deur, dus je zal erheen moeten vliegen. Ik vloog met Delta Airlines via New York naar San José, de hoofdstad van Costa Rica. Maar je kunt bijvoorbeeld ook met een overstap via Parijs, via Panama City of rechtstreeks met KLM naar San José vliegen. Prijzen en maatschappijen vergelijken is makkelijk met Skyscanner.

Na een lange reis kom je aan in San José. Om even bij te komen zou ik blijven slapen in San José. Bij een late vlucht is een hotel in de buurt van het vliegveld het handigst. Als je in de middag aankomt, dan is een hotel of een hostel in het centrum van San José ook handig (in de buurt van het busstation).

Hoteltip vliegveld: Country Inn & Suites by Radisson
Hosteltip $ San José: Hostel del Paseo
Hoteltip $$ San José: Exe San Jose Center

Dag 2 t/m 4: San José -> Sámara

Palmbomen op het strand van Samara

Hou je van tropische stranden vol palmbomen waar bijna niemand is? Dan is het kleine dorpje Sámara een perfecte eerste stop in Costa Rica. Er is hier niet veel te beleven en dat is eigenlijk wel een heerlijk begin van een vakantie in Costa Rica. Je kunt genieten van het mooie strand, hoort de brulapen op de achtergrond en als je wilt, kun je hier ook surflessen nemen.

Er gaat twee keer per dag een bus van San José naar Sámara en de reis duurt ongeveer vijf uur.

Hosteltip $: Woodstock Hostel
Hoteltip $$: Hotel Giada

Dag 5 t/m 7: Sámara -> Turrialba

Wandeling in San Juan Norte - uitzicht op de vulkaan

Na een rustige stop in Sámara is het tijd voor wat actie! Hiervoor reis je naar het stadje Turrialba. Dwars door de stad stroomt een van de mooiste rivieren ter wereld: Río Turrialba. Dit is ook een van de tofste plekken om te gaan raften. Ik vond dit een van de meest leuke dingen om te doen in Costa Rica. De rivier zit vol stroomversnellingen, je gaat dwars door de jungle en je ziet ontzettend veel grote blauwe vlinders. Heel gaaf! Daarnaast kun je ook mooie wandelingen maken in de omgeving en heb je uitzicht op twee vulkanen: Irazu en Turrialba.

Om in Turrialba te komen neem je de bus terug naar San José en vanaf daar de bus naar Turrialba. In totaal ben je zo’n 7,5 uur onderweg, dus vertrek vroeg!

Hosteltip $: Casa de Lis
Hoteltip $$: Spanish by the River – Turrialba

Dag 7 t/m 12: Turrialba -> Manuel Antonio

Manuel Antonio 2013

Na Turrialba keer je weer terug naar de kust voor het volgende hoogtepunt: Manuel Antonio. Dit is echt een bestemming om wat langer te verblijven. Het beroemde Manuel Antonio National Park zit vol wildlife: overal zie je apen en leguanen. Daarnaast zijn er veel leuke verstopte strandjes en als je geluk hebt, zie je ook een paar luiaarden. Schrik niet van de drukte als je aankomt in het park, hoe verder je loopt, hoe stiller het wordt.

Daarnaast kun je in de omgeving van Manuel Antonio en Quepos ook veel andere toffe outdoor activiteiten doen, zoals ziplinen, kayakken en snorkelen.

Om in Manuel Antonio te komen, neem je de bus van Turrialba naar San José en van San José naar Manuel Antonio. De reis duurt ongeveer 6,5 uur.

Hostel tip $: Hostel Plinio
Hotel tip $$: Hotel Manuel Antonio

Dag 13: Manuel Antonio -> San José

Na veel toffe outdoor activiteiten in Manuel Antonio zit je rondreis in Costa Rica er op en ga je terug naar San José.

Vertrekt je vlucht de volgende dag vroeg in de ochtend? Dan zou ik een hotel in de buurt van de luchthaven aanraden. Vertrek je pas ‘s avonds? Neem dan een hotel in het centrum van San José, zodat je nog wat rond kunt kijken.

Hoteltip vliegveld: Country Inn & Suites by Radisson
Hosteltip $ San José: Hostel del Paseo
Hoteltip $$ San José: Exe San Jose Center

Dag 14: San José -> Amsterdam

Je reis in Costa Rica zit er weer op (jammer hè!), dus het is tijd om terug te vliegen naar Nederland. Of natuurlijk naar een andere toffe bestemming in Midden-Amerika!

Op de wish list: deze plekken in Costa Rica wil ik nog een keer bezoeken

Ik vond het zo gaaf om 2 weken in Costa Rica rond te reizen dat ik nog graag een keer terug wil gaan. Deze plekken zou ik graag nog eens willen bezoeken:

Monteverde

Monteverde is een van de meest bijzondere plekken in Costa Rica, hier vind je namelijk een nevelwoud. Je kunt hier onwijs veel bijzondere plantsoorten zien en dieren tegenkomen. Een van de tofste dingen om te doen is een wandeling over de hangbruggen, sommige zijn meer dan 200 meter lang!

Arenal

Oorspronkelijk stond Arenal ook in mijn route van 2 weken in Costa Rica. Tijdens mijn trip heb ik toch besloten om deze plek over te slaan, omdat het busreizen zoveel tijd in beslag nam. Arenal is een indrukwekkende vulkaan en je kunt in deze omgeving ook veel toffe wandelingen maken en plekken bezoeken. Zo zijn er hot springs en diverse watervallen.

Puerto Viejo

Puerto Viejo is een klein dorpje aan de Caribische kant van Costa Rica en schijnt echt een enorm relaxte plek te zijn. Kayakken, wandelen over het prachtige strand en luiaards spotten in Cahuita National Park, het lijkt me een prachtige plek voor een paar dagen!

Tortuguero

Het dorpje Tortuguero ligt ook aan de Caribische kant, maar dan helemaal in het noorden. Het dorpje ligt aan Tortuguero National Park en is vooral beroemd vanwege de vele zeeschildpadden die hier hun eieren komen leggen.

Corcovado

Corcovado National Park ligt in het zuidwesten van Costa Rica en is een van de plekken met de grootste bioversiteit ter wereld. Als je dieren wilt zien is dit de plek waar je moet zijn. Verschillende soorten apen, papegaaien, krokodillen, slangen, luiaards, vlinders, je kijkt je ogen uit. Wat mij betreft een must see als ik weer naar Costa Rica ga.

In dat geval ik er ook zeker voor zorgen dat ik 3 of 4 weken de tijd heb. Er is zoveel moois te zien!

Dit was mijn reisroute voor 2 weken Costa Rica en mijn wish list voor een toekomstige reis naar Costa Rica! Ben jij al eens in dit prachtige land geweest?

Meer lezen over Costa Rica?

Wil je alle mooie plekken in Costa Rica ontdekken? Bestel dan een van deze reisgidsen:

Costa Rica reisgids magazine

Lonely Planet Costa Rica

Daarnaast schreef ik ook dit artikel:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.