Citytrip Bristol en Glastonbury Festival - Reisverslag deel 1

Citytrip Bristol & Glastonbury | Reisverslag deel 1

Met vrienden ga ik naar Glastonbury Festival. Voor het zo ver is, doen we eerst een korte citytrip Bristol. In dit reisverslag neem ik je mee. 

Struggles op het vliegveld

Na een paar absurd drukke maanden op werk is het eindelijk weer eens tijd voor een nieuwe reis: ik ga naar Engeland! Deze reis staat al een tijd in de planning, want al in het najaar van 2013 wist ik samen met een paar vrienden tickets voor het legendarische Glastonbury Festival te bemachtigen.

Op de dag van vertrek, maandag 23 juni, sta ik maar liefst 3,5 uur te vroeg op Schiphol. Dat doe ik niet altijd, maar het WK voetbal is losgebarsten en Nederland doet het goed. Ik wil dan ook graag de wedstrijd Nederland-Chili zien en dat kan ik mooi kijken tijdens het avondeten in een fijne bar op het vliegveld. Met een lekkere kipsaté met een radler en zie ik hoe Chili door Robben en co in de pan worden gehakt.

Daarna loop ik richting de gate, waar mijn handbagage uitgebreid wordt gecontroleerd. Ik krijg nogal een gekke vraag: “Mevrouw, heeft u messen bij zich?”. ” Eh, nee?” Ik kijk op het scherm en ik zie tot mijn grote schrik inderdaad een stapel messen in mijn koffer. Oeps. Ik had de haringen voor mijn tent per ongeluk in m’n handbagage gestopt in plaats van in m’n backpack. Op het scherm lijken het inderdaad messen, hoe dom kan je zijn? Gelukkig mag ik ze zowaar meenemen van die vriendelijke meneer.

Met het vliegtuig naar Bristol
In het vliegtuig naar Bristol.

Na een korte vlucht (die eigenlijk maar 5 minuten minuten duurt later in verband met het tijdsverschil) kom ik aan op Engels grondgebied. En ik haal gelukkig net op tijd de bus richting mijn hotel in Bristol (Future Inn Bristol). Thijs en Remon slapen in hetzelfde hotel en waren die ochtend al aangekomen. Ze zijn behoorlijk moe (het is al laat), maar ik drink met Remon nog even snel een borrel in de lobby.

Op ontdekkingstocht in Bristol

Koffie drinken in Bristol

De volgende ochtend ontmoeten we Kenny (hij slaapt in een hostel verderop) en met z’n vieren gaan we ontbijten, koffie drinken en ontdekken we de stad. Het is prachtig weer, we zien een hoop en genieten met volle teugen. Af en toe heb je het idee dat je in Harry Potter land rondloopt, bijvoorbeeld de kathedraal:

We bezoeken een museum (waarvoor we een flinke heuvel moeten beklimmen), echt zo fijn dat die in Engeland vaak gratis zijn! Ook bezoeken we het prachtige park Brandon Hill. In het park staat de Cabot Tower die je gratis kunt en vanaf hier heb je een heel gaaf uitzicht op de stad.

Na de bergbeklimming drinken we onze eerste pint en lunchen we in het zonnetje op de kade in de haven. Heerlijk!

Citytrip Bristol - op ontdekkingstocht

Daarna shoppen we nog even om wat laatste dingen voor het festival te kopen (ik ben voor het eerst in m’n leven in de Primark geweest!). Ook eten we superlekker bij T.G.I. Fridays (daar ga ik zeker in Amerika weer naar toe, ik ben fan!) en we drinken nog een paar pints in verschillende pubs.

Op naar Glastonbury!

De volgende sta ik vroeg op om alles in te pakken, het is tijd voor Glastonbury! We gaan nog heel even de stad in om wat eten te halen (dan hebben we iets te eten ontbijt, lunch en wat te snacken voor onderweg.

De groep is groter geworden, want inmiddels zijn Henry en Matthijs ook gearriveerd. We gaan op naar het busstation en hier staat een enorme rij. Mensen met grote tassen vol tenten, luchtbedden en heel erg veel drank (je mag alles meenemen naar Glastonbury, zolang het maar niet in glas zit).

Na een korte busrit met prachtige uitzichten op het Engelse heuvellandschap (ik zie zoveel schattige cottages onderweg!) komen we aan op een heel druk weiland met 100.000 tenten. We zijn er! Op een heuvel vinden we een mooie plek om onze tenten op te zetten.

We lopen een stukje over het festivalterrein. Echt een klein stukje, want het is echt enorm! Als je van de ene naar de andere kant loopt, ben je zo een dik uur verder. Ook koop ik mijn eerste merchandise.

‘s Avonds dwalen we nog even rond in zeer spectaculair dancegebied, waar het knetterdruk is. Dat is ook niet gek, want de hoofdpodia gaan pas over twee dagen open. Dus iedereen die al op het festival is, is hier. We zien de meest rare dingen, zoals een metrotrein in een flatgebouw en nog wat andere vreemde bouwwerken. Foto’s maken was wat lastig in de avond (ik heb mijn goede camera niet meegenomen, die wil ik namelijk echt niet kwijtraken). We zijn best wel kapot van het reizen en alle indrukken, dus ik lig vroeg op mijn luchtbed.

Glastonbury in de blubber

De volgende dag slaat het weer helaas om en regent het heel veel. Gelukkig weet je dat dit kan gebeuren en daarom neemt iedereen een stel regenlaarzen mee. Die trok ik dan ook meteen maar aan! Goed om te weten: als het regent op Glastonbury, veranderd alles direct in een grote blubberbende.

We kijken rond in het hippiegebied, hier kun je yogalessen volgen, massages krijgen en een stone circle zien. Ook vinden Remon en ik de geheime pianobar. Die lag achter een grote draak en de ingang was een dixie. Geniaal toch?

‘s Avonds kijken we naar een paar optredens in de BBC tent. Een fijne dag om even helemaal in de festivalsfeer te komen!

Glastonbury in de regen - 2014

Dit waren de eerste dagen van mijn bezoek aan Glastonbury 2014. Het begon met een leuke citytrip Bristol en de eerste dagen stonden vooral in het teken van het ontdekken van het festivalterrein. En het is goed om daar wat extra tijd voor te nemen, want er zo ontzettend veel te zien!

Lees nu ook het volgende verslag: Glastonbury 2014: Helly Dolly!

Wil je meer lezen over Bristol & Glastonbury?

Dit zijn een paar leuke reisgidsen die van pas komen bij een citytrip Bristol:

The Rough Guide to Bath, Bristol & Somerset

Lonely Planet Pocket Bath, Bristol & the Southwest

En dit boek is echt een must als je meer wilt weten over de geschiedenis van het legendarische Glastonbury Festival:

Glastonbury 50 | The Official Story of Glastonbury Festival

Ook schreef ik deze artikelen over Glastonbury en Bristol:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.