stopover Hong Kong

Stopover: 8 uur in Hong Kong

Heb je een stopover in Hong Kong? In deze blog geef ik een aantal tips en tricks, zodat je ongeveer 8 uur vol kunt maken in deze wereldstad.

Van de luchthaven naar de stad

img_1511


Na een lange vliegreis kom je aan op de luchthaven van Hong Kong. Hier is alles gelukkig heel erg duidelijk, alles wordt in het Engels aangegeven. Paspoortcontrole is een peuleschil en daarna ben je free to go. Het is handig om wat geld te pinnen op de luchthaven, let er echter op dat het de nummers van de pinautomaat in een andere volgorde staan dan je gewend bent. In plaats van 123456789 is het 789456123, dat had mij bijna mijn pinpas gekost ;). Als je veel handbagage hebt (je ruimbagage wordt wel doorgelabeld naar je uiteindelijke bestemming), kun je een deel daarvan afgeven bij een bagagedepot, dit kost ongeveer €10 voor een hele dag.

Je bereikt het centrum van Hong Kong heel gemakkelijk met de trein (Airport Express). Hiervoor kun je een kaartje kopen bij de balie, en een retourtje kost ongeveer €20. Mocht je langer in de stad willen blijven dan kun je beter kiezen voor de Octopus kaart, een soort van chipkaart waar je geld op kunt zetten. Met de trein sta je binnen een half uur op station Hong Kong Central.

Hong Kong island

trap naar peak tram
uitzicht lions pavilion

Als je de trein uitstapt sta je in stadsdeel Hong Kong Island, waar je meteen heel veel wolkenkrabbers ziet. Dit is het moderne deel van de stad. Je maakt buiten ook meteen kennis met de hoge luchtvochtigheidsgraad en de verzengende hitte, doe dus vooral rustig aan en koop zo snel mogelijk een paar flesjes water. Een leuke eerste stop is de Hong Kong Peak, waar je een waanzinnig uitzicht hebt op de stad. Je kunt hiernaar toe met een trammetje, het station hiervoor is een klein stukje lopen (de berg op met een paar trappen) vanaf het station en staat erg goed aangegeven.

Na de leuke (en stiekem een beetje spannend, want je gaat best schuin de berg op) tramrit sta je op de Peak en kun je je vergapen aan de fantastische skyline van Hong Kong. Er zijn meerder mooie uitzichtpunten, maar mijn favorieten waren Lion’s Pavilion en bovenop winkelcentrum The Peak Galleria.

old peak road
Hong Kong Zoological and Botanical Gardens

Je kunt natuurlijk weer naar beneden gaan met de tram, maar nog leuker is het om naar beneden te wandelen via de Old Peak Road. Deze weg slingert door de jungle naar beneden en tussen de bomen door heb je supermooie uitzichten op de stad.

Vanaf het eindpunt van deze weg is het een paar straten lopen naar de Hong Kong Zoological and Botanical Gardens, een mooi plekje om even uit te rusten.

Daarna loop je nog een stukje door de stad, richting Hong Kong Central. Hierachter liggen namelijk de pieren met de ferries, die je naar de overkant van de Victoria Harbour brengen, naar Kowloon.

Kowloon

boot naar Kowloon

Met de Star ferry kom je makkelijk naar Kowloon. Een kaartje koop je bij een machine voor de ingang en is echt supergoedkoop (40 cent). De tocht over de Victoria Harbour is heel fijn, even een klein briesje in de bloedhete stad.

stopover Hong Kong

Aan de overkant kun je ervoor kiezen om een stuk de stad in te lopen. Dit ziet er heel anders uit dan de moderne wolkenkrabbers van Honk Kong Island, het ziet er veel meer uit als een Chinese stad.

stopover Hong Kong
stopover Hong Kong


Ook zijn hier veel grote malls waar je heel goed kunt shoppen, lekker (en goedkoop) kunt eten en af kunt koelen in de airco. Daarnaast kun je in deze buurt veel streetart spotten. Ik heb de gekste dingen gezien.

Je kunt er ook voor kiezen om een stuk langs de kade te lopen, waar je al snel de Avenue of Stars zult zien, de Chinese versie van de Walk of Fame. Hier vind je de sterren van o.a. Jackie Chan en Bruce Lee. Ook heb je hier een mooi uitzicht op de skyline van Hong Kong Island. Met een beetje geluk spot je ook wat mooie oude vissersboten.

stopover Hong Kong
stopover Hong Kong


Vanaf hier kun je ook makkelijk de ferry weer terug nemen naar Hong Kong Central, om vanaf daar weer met de Skytrain af te reizen naar de luchthaven.

Dit waren mijn tips voor een stopover van 8 uur in Hong Kong. Heb jij daar wel eens een stopover gehad en zo ja, wat heb jij gedaan?

Meer lezen over reizen in Azië?

Check dan ook deze artikelen:
Stopover in Taipei
Route Filipijnen: 2 weken Palawan

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 reacties