Boekarest

Op tournee naar Boekarest #1

Dit weekend maakte ik wel een heel bijzonder reis: ik ging met al mijn collega’s (wereldberoemd orkest inclusief staf) mee op tournee naar Boekarest! In deze blog deel een van mijn reisverslag van deze gave trip.

Privévliegtuig naar Boekarest

Zaterdagochtend en ik sta om 5.45 uur naast mijn bed. Boekarest better be good! Het is nog donker als ik de deur uit ga, op naar het station. Vanwege de goede locatie van mijn nieuwe huis (jeej!) ben ik binnen een kwartier op Schiphol. Voelt ook wel een beetje als thuiskomen. We zijn vroeg, dus kunnen snel onze koffers droppen. Tijd voor koffie! Bij de Starbucks (waar ik deze keer Coba heet) zien we de zon opkomen. Een spectaculair gezicht!

Boekarest
Boekarest

Inmiddels komen er meer en meer collega’s aan op Schiphol, grappig om zoveel mensen die je kent daar tegen te komen. We vliegen om 9 uur met Transavia, een charter die alleen bestemd is voor onze groep (ongeveer 150 man). Een soort van privévliegtuig dus! Supergoede verzorging met regelmatig drankjes en een flinke ontbijtbox, wat een luxe! Het is drie uur vliegen naar Boekarest en de tijd gaat supersnel voorbij, veel gekletst en een krantje gelezen.

In Boekarest aangekomen kan de jas meteen uit, het is er heerlijk weer! Met een bus staan we na een half uurtje voor ons hotel. Helaas kunnen we nog niet inchecken (er zat nog een ander orkest), dus gaan we in groepjes de stad in.

Roeien in het Cișmigiu Park

Boekarest
Boekarest

Ik vertrek met Marjolein en Rike naar het grote Cișmigiu Park. Ons plan is om hier even lekker te gaan chillen met een boek, om even bij te komen van de lange ochtend. Het park is prachtig aangelegd, leuke kronkelende paadjes, mooie bruggen, veel groen en rijen met stoelen en bankjes.

Tot onze verrassing zien we mensen in roeiboten over de vijver varen, dat willen wij ook! Voordat we het weten zitten we in een roeiboot (€2 per half uur) en varen we rondjes door het mooie park. Het is even wennen (roeien hebben we natuurlijk al tig jaar niet gedaan), maar al snel we hebben de smaak te pakken. Erg leuk om te doen!

Boekarest

Dwalen door de binnenstad

Boekarest

Van al die inspanning krijgen we natuurlijk trek, dus besluiten we om richting de binnenstad te lopen. We zien steeds meer van het straatbeeld: de architectuur is echt een ratjetoe in deze stad. Prachtige statige gebouwen (die je ook ziet in Parijs) wisselen af met grauwe oostblokflats, een bijzonder contrast. Na een gezonde smoothie bij Smoothie Smiles en een overheerlijke croque madame bij Paul kunnen we er weer even tegen aan. Overigens is eten en drinken hier bijzonder goedkoop en ook nog eens superlekker.

Boekarest

In de binnenstad zien we indrukwekkende gebouwen en veel, heel veel terrasjes, supergezellig.

Boekarest

We bezoeken boekhandel Cărturești Carusel, een van de mooiste boekhandels ter wereld.

We dwalen nog wat door de straten (waar we regelmatig een bouwval tegenkomen) en komen uit bij een braakliggend terrein, waar een heel gezellig terras van is gemaakt. Hieromheen staan een aantal foodtrucks, waar je voor een habbekrats wat eten kunt halen. We drinken hier een wijntje, want het is toch een beetje vakantie.

Boekarest

Wat een paleis!

De zon gaat al bijna onder, dus we besluiten nog snel even naar het Parlementspaleis te lopen. Onderweg steken we de rivier Dâmbovița over, waar we een mooi uitzicht hebben op de rechtbank.

Boekarest

Uiteindelijk staan we voor het Parlementspaleis: wat een joekel van een gebouw! Het is dan ook het op twee na grootste gebouw ter wereld, erg indrukwekkend om te zien.

Boekarest

Onze magen beginnen inmiddels aardig te knorren, dus gaan we een hapje eten in een chic restaurant naast het Parlementspaleis: Haute Pepper. Het eten is echt overheerlijk en ook nog eens spotgoedkoop. Culinair genieten in Boekarest!

Boekarest

Na het eten lopen we terug naar het hotel, waar we eindelijk onze kamer in kunnen. Onze kamers in het Radisson Blu zijn behoorlijk luxe, erg fijn! Na een lekkere douche is het tijd voor een eerste get together met het hele gezelschap: een borrel/walking dinner in de tuin van het hotel. Erg gezellig en uiteraard gaat het tot in de late uurtjes door. Rond een uur of drie lig ik in m’n bed, doodop, maar voldaan. Ik vind het nu al een top trip!

Dat was mijn eerste dag in Boekarest. Wil je meer lezen? Lees dan nu deel twee van mijn stedentrip in Boekarest.

Wil je meer lezen over Boekarest?

Lees dan ook:
Top 5 Boekarest: deze dingen mag je niet missen

Wil je meer reisverslagen lezen over leuke stedentrips?

Check dan ook een van deze reisverslagen:
Citytrip Boedapest #1: In de regen langs de Donau
Reisverslag stedentrip Berlijn #1: rondje langs de highlights
Een weekend in Wenen | Reisverslag

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 reacties