Boekarest

Op tournee naar Boekarest #2: rondleiding & concert | Reisverslag

Na een heerlijk relaxte dag hebben we tijdens onze tweede dag in Boekarest een flink programma. We krijgen een interessante rondleiding door de stad en bezoeken een concert.

Rondleiding in Boekarest

Na een kort nachtje en een overheerlijk ontbijt hadden we eerst een bijeenkomst voor werk (we moeten hier ook nog een beetje werkgerelateerde dingen doen). Daarna was het weer tijd om de stad te ontdekken, er was namelijk een rondleiding voor ons geregeld. We zagen veel mooie gebouwen, bijzondere monumenten en leerden ook veel over de geschiedenis van de stad en het land, die best wel heftig en gruwelijk is.

Boekarest
Boekarest

Ook kwamen we langs een tof straatje met heel veel paraplu’s, een goede plek om veel gave foto’s te maken.

Boekarest
Boekarest

Eten op z’n Roemeens

Van alle informatie en het geslenter door de stad kregen we behoorlijke trek. Gelukkig was ook daarvoor gezorgd, we kregen een uitgebreide lunch in de binnentuin van Hanu’ lui Manuc. Dit is het oudste hotel in Boekarest en het gebouw ziet er nog steeds uit alsof je je in 1800 bent. Een gave plek om te gaan eten.

Boekarest

De porties zijn zo groot, dat je ze gemakkelijk met drie man kunt delen. Ik had lamsvlees besteld en kreeg ongeveer een half been. Erg lekker, maar natuurlijk veel te veel.

Boekarest

Rondleiding deel 2

Na de lekkere maaltijd ging de rondleiding weer verder en wandelden door het oudste deel van de stad. Hier zagen we het oudste kerkje (wel flink gerenoveerd) en kwamen we langs een standbeeld van de beroemdste inwoner van Boekarest: Vlad Tepes, oftewel Dracula. Uiteraard kregen we hier een bijpassend gruwelijk verhaal te horen.

Boekarest
Boekarest

Via een paar mooie straatjes, waarin het ene pand er beter uitzag dan het andere, wandelden we richting de laatste stop van onze rondleiding. Dit was een mooie: Biserica Mănăstirii Stavropoleos. Een piepklein klooster met een mooi binnenplein. Wat een prachtige plek!

Boekarest
Boekarest
Boekarest

Concert

Na de rondleiding moesten we als een malle weer terug naar ons hotel, om ons om te kleden voor het volgende onderdeel van het programma. De bestemming was Sala Palatului, de concertzaal, waar we eerst de repetitie bij mochten wonen van het concert. Gaaf om ze ook eens aan het werk te zien op een andere plek dan Het Concertgebouw.

Boekarest

Daarna uiteraard ook het concert, een mooi programma met o.a. het Vioolconcert van Enescu (in het kader van het Enescu festival in Boekarest) en een symfonie van Prokofjev.

Boekarest

Na afloop nog even geborreld in de hotelbar, een gezellige afsluiting van dit toffe weekend. De volgende ochtend vroeg op om naar het vliegveld te gaan en hierna bracht Transavia ons in een drie uurtjes tijd weer veilig naar Schiphol.

Boekarest

Is Boekarest een aanrader?

Boekarest

Absoluut! De mensen zijn vriendelijk en spreken vrijwel allemaal goed Engels. De historie van de stad is zeer interessant, totaal anders dan je als Nederlander gewend bent. Het is echt aan te raden om een rondleiding door de stad te doen, daardoor vallen veel dingen op z’n plek. En ook niet onbelangrijk: je kunt er heerlijk eten en drinken voor weinig geld.

Ben jij al eens in Boekarest geweest?

Meer lezen over Boekarest?

Lees dan ook dit artikel:
Top 5 Boekarest: deze dingen mag je niet missen

Meer inspiratie nodig voor een Europese stedentrip?

Lees dan ook een van deze artikelen:

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties