Boekarest stadswandeling & concert _ Reisverslag #2

Boekarest stadswandeling & concert | Reisverslag #2

Na een relaxte eerste dag hebben we tijdens onze tweede dag in Boekarest een vol programma. We maken een mooie Boekarest stadswandeling en bezoeken een concert.

Ik ben een weekendje met al mijn collega’s van een wereldberoemd orkest in Boekarest! Zij zijn op tournee en wij. als staf, mogen een keertje mee. In mijn eerste Boekarest reisverslag kun je lezen over de heenreis en de eerste kennismaking met de stad. Dit is deel twee van mijn reisverslag.

Boekarest stadswandeling

Na een korte nacht en een overheerlijk ontbijt hebben we eerst een bijeenkomst voor werk. Ja, we moeten hier toch nog een paar werkgerelateerde dingen doen. De bijeenkomst is in ons hotel (Radisson Blu Hotel Bucharest), dus we hoeven niet al te ver te lopen.

Gelukkig is het daarna al snel tijd om de stad te ontdekken. Nu niet op eigen gelegenheid zoals gisteren, want er is namelijk een rondleiding voor ons geregeld. Onder begeleiding van een locale gids zien we veel mooie gebouwen, bijzondere monumenten en leren ook veel over de geschiedenis van de stad en het land, die best wel heftig en gruwelijk is.

Zo’n rondleiding is echt een leuke en leerzame manier om Boekarest beter te leren kennen. Wil jij dit ook doen tijdens je stedentrip? Reserveer hier je Boekarest stadswandeling met gids.

Ook wandelen we door een toffe straat met veel kleurrijke paraplu’s. Wat mij betreft een verplichte fotostop, ik word hier zo vrolijk van!

Een Roemeense maaltijd

Van alle informatie en het geslenter door de stad krijgen we behoorlijke trek. Gelukkig wordt er vandaag bijzonder goed voor ons gezorgd, we krijgen een uitgebreide lunch in de binnentuin van Hanu’ lui Manuc. Dit is het oudste hotel in Boekarest en het gebouw ziet er nog steeds uit als in 1800. Een hele gave plek om te gaan eten.

De porties zijn zo groot, dat je ze gemakkelijk met drie man kunt delen. Ik bestel lamsvlees en krijg ongeveer een half been. Erg lekker, maar het is wel een beetje veel haha!

Stadswandeling Boekarest deel 2

Na de lekkere maaltijd gaat de rondleiding weer verder en wandelden wedoor het oudste deel van de stad. Hier zien we het oudste kerkje van de stad dat behoorlijk gerenoveerd is. Het ziet er daardoor niet zo heel oud uit.

Oudste kerk in Boekarest

Ook komen we langs een standbeeld van de beroemdste inwoner van Boekarest: Vlad Tepes, oftewel Dracula. Uiteraard krijgen we hier een bijpassend gruwelijk verhaal te horen.

Beeld van Dracula in Boekarest

Via een paar mooie strate, waarin het ene pand er beter uitziet dan het andere, wandelen we richting de laatste stop van onze rondleiding. Dit is een mooie: Biserica Mănăstirii Stavropoleos. Een piepklein klooster met een mooi binnenplein. Wat een prachtige plek!

Concert

Na de rondleiding moeten we opschieten en we lopen bijna in een drafje terug naar het hotel. We moeten ons netjes aankleding voor het het volgende onderdeel van het programma. We gaan namelijk naar de concertzaal Sala Palatului, waar we de repetitie bij mogen bijwonen van het concert van die avond. Gaaf om het orkest ook eens aan het werk te zien op een andere plek dan Het Concertgebouw.

Concertrepetitie in Boekarest

En daarna volgt uiteraard ook het concert. Het is een mooi programma met o.a. het Vioolconcert van Enescu (in het kader van het Enescu festival in Boekarest) en een symfonie van Prokofjev.

Concert in Boekarest

Na afloop is er nog een naborrel in de hotelbar, een gezellige afsluiting van dit toffe weekend.

De volgende ochtend staan we vroeg op om naar het vliegveld te gaan. Net als de heenreis, brengt Transavia ons in een drie uurtjes tijd weer veilig naar Schiphol. Wat een bijzondere ervaring om eens mee te gaan op tournee met het orkest!

Vliegtuig Transavia op de luchthaven van Boekarest

Is een stedentrip Boekarest een aanrader?

Absoluut! De mensen zijn vriendelijk en spreken vrijwel allemaal goed Engels. De historie van de stad is zeer interessant, totaal anders dan je als Nederlander gewend bent. Het is echt aan te raden om een rondleiding door de stad te doen, daardoor vallen veel dingen op z’n plek. En ook niet onbelangrijk: je kunt er heerlijk eten en drinken voor weinig geld.

Roemeense vlag in Boekarest

Wil je meer lezen over Boekarest?

Lijkt het jou ook leuk om Boekarest te bezoeken? In deze (Engelstalige) reisgids vind je meer tips voor een stedentrip Boekarest:

Insight Guides Pocket Bucharest

Wil je Boekarest bezoeken tijdens een vakantie in Roemenië? Dan is dit ook een fijne (Nederlandstalige) reisgids vol tips:

Trotter Roemenië

Daarnaast kun je op deze website ook dit artikel lezen: De mooiste bezienswaardigheden in Boekarest.

Reizen in 2017

In 2017 maakte ik vele toffe reizen. Lees ook de reisverslagen van deze trips:

Daarnaast deel ik in mijn nieuwsbrief ook regelmatig leuke reisverhalen, goede reisaanbiedingen en tips voor de mooiste bestemmingen. Schrijf je in.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt is het onderhouden van een website zoals deze niet gratis. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Het kost jou helemaal niets extra en ik krijg een kleine commissie. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties