• Menu
  • Menu
Grens oversteken van Canada naar Amerika 1000px

De grens oversteken van Canada naar Amerika

Wil je met je huurauto de grens oversteken van Canada naar Amerika? In Europa is zoiets een eitje, maar hier heb je echter nog strenge grenscontroles. In dit artikel deel ik mijn ervaring en geef ik je een paar tips.

Waar ga je de grens oversteken van Canada naar Amerika?

Er zijn natuurlijk gigantisch veel plekken waar je de grens tussen Canada en Amerika kunt oversteken. Je kunt een volledig overzicht vinden op deze website. Het handige van deze website is dat je ook kunt zien hoe laat de grensovergang open is en of er lange wachttijden zijn. Zo weet je wat voor jou de beste (en de snelste) plek is om de oversteek te maken.

Van Canada naar Amerika

Grens oversteken van Canada naar Amerika

Ik wilde vanuit de Canadese provincie Ontario naar New York State en besloot dit te doen via de Thousand Islands Bridge. Een avontuur op zich, want dit is een gigantische brug met mooie uitzichten op de St. Lawrence river.

Bij de grensovergang aangekomen konden we kiezen uit verschillende rijen om aan te sluiten. Na een kwartier wachten, wereden we aangesproken door een beambte. Hij wilde graag onze paspoorten bekijken en vroeg wat we gingen doen in de Verenigde Staten. Vervolgens werd ons gevraagd om de auto te parkeren en de sleutel aan een andere beambte mee te geven (wat ik best wel spannend vond!). We mochten alleen onze portemonnees meenemen.

We moesten ons melden in een soort wachtkamer, waar ook een grote foto hing van meneer de president, die ons woest aankeek. Je wilt bijna niet meer naar Amerika, haha! Na een paar minuten kwam de beambte, die nog steeds onze paspoorten had, binnen en vroeg ze om onze vingerafdrukken. Daarna mochten we $7 per persoon aftikken voor een papiertje dat in onze paspoorten werd geniet (niet kwijtraken) en mochten we gaan. In minder dan een half uur stonden we in Amerika!

Van Amerika naar Canada

grens oversteken van canada naar ameirka
Via de stad Buffalo (ook in New York State) gingen we zo’n 10 dagen later weer naar Canada. Ook hier mochten we aanschuiven en waren we na een half uur aan de beurt. De Canadese beambte had iets meer vragen dan de Amerikaanse, hij wilde o.a. weten of we fruit, alcohol of wapens bij ons hadden. Gelukkig hadden we niets van dat alles en mochten we in een keer doorrijden naar Canada.

Een paar tips

– Zorg dat je geen fruit of alcohol bij je hebt, dan hoef je ook niets aan te geven. En als je wel wat mee neemt, hou het beperkt (maximaal 2 flessen alcohol en een paar stuks fruit).
– Het hebben van een ESTA of ETA is niet verplicht, maar kan wel handig zijn. In Amerika hadden we daar in ieder geval profijt van, de beambte was blij dat we die hadden ingevuld en mede daardoor ging het erg vlot.
– Maak geen opmerkingen over politiek in Amerika, je kunt net een beambte treffen die er net wat anders over denkt.
– Raak het papiertje dat in je paspoort wordt geniet niet kwijt, dit moet je bij terugkomst weer inleveren.
– Last but not least: heb geduld, het kan even duren. Bij wat ik van andere mensen heb gehoord, ging het bij ons wel heel erg smooth (vooral van Canada naar Amerika), je staat namelijk zo een uur te wachten.

Ben jij de grens tussen Canada en Amerika al eens overgestoken? Zo ja, wat zijn jouw ervaringen?

Vond je dit een leuk artikel?

Lees dan ook deze artikelen:
Hoe & wat: de eerste keer naar Amerika
Rare dingen die je alleen in Amerika ziet
Hoe vraag je een ESTA aan?

Of bestel een van deze reisgidsen:

De grens oversten van Canada naar Amerika met je huurauto

De grens oversten van Canada naar Amerika met je huurauto

De grens oversten van Canada naar Amerika met je huurauto

De grens oversten van Canada naar Amerika met je huurauto

De grens oversten van Canada naar Amerika met je huurauto

De grens oversten van Canada naar Amerika met je huurauto

Do you like this post? Share it!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties