Grens oversteken van Canada naar Amerika

De grens oversteken van Canada naar Amerika (of andersom)

Wil je met je huurauto of camper de grens oversteken van Canada naar Amerika? In Europa is zoiets een eitje, maar hier heb je echter nog strenge grenscontroles. In dit artikel deel ik mijn ervaring en geef ik je een paar tips.

Met je huurauto de grens oversteken van Amerika naar Canada, mag dat?

Check voor je de grens wilt oversteken van Amerika naar Canada (of andersom) of het mag van de organisatie waar je je auto of camper huurt. Dit staat meestal wel ergens op de website van de verhuurder. Weet je het nog niet zeker? Stuur een mail of vraag het aan de balie als je de auto ophaalt. In de meeste gevallen zal het geen probleem zijn.

Waar ga je de grens oversteken van Canada naar Amerika?

Als je een rondreis maakt in Canada en Amerika zijn er natuurlijk gigantisch veel plekken waar je de grens kunt oversteken. Je kunt een volledig overzicht vinden op deze website. Het handige van deze website is dat je ook kunt zien hoe laat de grensovergang open is en of er lange wachttijden zijn. Zo weet je wat voor jou de beste (en de snelste) plek is om de oversteek te maken.

Van Canada naar Amerika

Grens oversteken van Canada naar Amerika

Ik wilde vanuit de Canadese provincie Ontario naar New York State en besloot dit te doen via de Thousand Islands Bridge. Een avontuur op zich, want dit is een gigantische brug met mooie uitzichten op de St. Lawrence river.

Bij de grensovergang aangekomen konden we kiezen uit verschillende rijen om aan te sluiten. Na een kwartier wachten, wereden we aangesproken door een beambte. Hij wilde graag onze paspoorten bekijken en vroeg wat we gingen doen in de Verenigde Staten. Vervolgens werd ons gevraagd om de auto te parkeren en de sleutel aan een andere beambte mee te geven (wat ik best wel spannend vond!). We mochten alleen onze portemonnees meenemen.

We moesten ons melden in een soort wachtkamer, waar ook een grote foto hing van meneer de president, die ons woest aankeek. Je wilt bijna niet meer naar Amerika, haha! Na een paar minuten kwam de beambte, die nog steeds onze paspoorten had, binnen en vroeg ze om onze vingerafdrukken. Daarna mochten we $7 per persoon aftikken voor een papiertje dat in onze paspoorten werd geniet (niet kwijtraken) en mochten we gaan. In minder dan een half uur stonden we in Amerika!

De grens oversteken van Amerika naar Canada

grens oversteken van canada naar ameirka

Via de stad Buffalo (ook in New York State) gingen we zo’n 10 dagen later weer naar Canada. Ook hier mochten we aanschuiven en waren we na een half uur aan de beurt. De Canadese beambte had iets meer vragen dan de Amerikaanse, hij wilde o.a. weten of we fruit, alcohol of wapens bij ons hadden. Gelukkig hadden we niets van dat alles en mochten we in een keer doorrijden naar Canada.

Wat mag je meenemen en wat niet?

Je mag niet alle producten meenemen als je de grens oversteekt. Een paar regels:

– Pas op met alcohol, dit mag je maar beperkt invoeren. Neem maximaal 1 fles sterke drank, 2 flessen wijn of 8,5 liter bier mee.
– Verse producten zoals fruit, groente, vers vlees en eieren mogen in principe niet de grens over. Wij hadden wel een paar appels bij ons en dat was geen probleem.
– Neem een medisch paspoort mee als je medicatie bij je hebt.

Heb je een ESTA of een ETA nodig?

Als je met het vliegtuig Canada inkomt heb je een ETA nodig (deze kun hier aanvragen). En als je met het vliegtuig Amerika inkomt heb je een ESTA nodig.

Als je met je huurauto de grens oversteekt tussen Canada en Amerika is het hebben van een ESTA of ETA is niet verplicht, maar kan wel handig zijn. Toen wij van Canada Amerika inreden, hadden we daar in ieder geval profijt van. De beambte die we spraken was namelijk erg blij dat we een ESTA hadden ingevuld en mede daardoor ging het erg vlot.

Een paar extra tips

– Maak geen opmerkingen over politiek in Amerika, je kunt net een beambte treffen die er net wat anders over denkt.
– Raak het papiertje dat in je paspoort wordt geniet niet kwijt, dit moet je bij terugkomst weer inleveren.
– Last but not least: heb geduld, het kan even duren. Bij wat ik van andere mensen heb gehoord, ging het bij ons wel heel erg smooth (vooral van Canada naar Amerika), je staat namelijk zo een uur te wachten.

Ben jij de grens tussen Canada en Amerika al eens overgestoken? Zo ja, wat zijn jouw ervaringen?

Vond je dit een leuk artikel?

Lees dan ook deze artikelen:
Hoe & wat: auto huren in Amerika
Hoe & wat: de eerste keer naar Amerika
– Typisch Amerikaans: deze dingen zie je alleen in Amerika

Laatste update: maart 2020.

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties