Top 5 Los Angeles Californie

Top 5 Los Angeles: deze dingen mag je niet missen

Los Angeles is een stad waar je of met een grote boog omheen rijdt, of helemaal geweldig vindt. Ik vond het ondanks de verkeersdrukte echt een superleuke stad, waar ook enorm veel toffe dingen te doen zijn. In deze blog neem ik je mee en deel ik mijn top 5 Los Angeles.

Santa Monica Pier

Santa Monica Pier
Het is hartstikke toeristisch, maar toch echt een stop die je moet maken in Los Angeles: de Santa Monica Pier. Hier vind je het einde van Route 66, veel restaurants en een pretpark. Ook heb je vanaf hier een mooi uitzicht op de stranden.

Zoek je favoriete ster in Hollywood

Hollywood Walk of Fame

Je moet wel heel veel geluk hebben om je favoriete acteur, regisseur of zanger in real life tegen te komen in Hollywood. Gelukkig hebben ze daar iets op gevonden: de Walk of Fame. Er zijn eindeloos veel sterren, dus je kunt je hier prima een paar uurtjes vermaken door jouw favorieten op te zoeken. Kijk ook af en toe even omhoog, wie weet spot je het beroemde Hollywood-sign.

Dwalen langs de kanalen van Venice

Venic canals
Verstopt in de wijk Venice, op een paar straten lopen van het strand, vind je het Venice Canal Historic District. Deze plek is veel gebruikt voor filmopnames en ik snap goed waarom; als je hier rondloopt ben je je er totaal niet van bewust dat je in een enorme wereldstad bent. Het is heerlijk om hier even rond te wandelen en even tot rust te komen na een drukke dag in de drukke stad. Aan weerszijden van de kanalen staan ook bijzonder mooie en bijzondere huizen. Gaaf om te zien.

Warner Bros Studio Tour

Warner Bros Studio Tour
Los Angeles staat natuurlijk bekend om alle films en televisieseries die hier worden opgenomen. Bij een aantal van de grote studios kun je een speciale studiotour maken, waar je mee wordt genomen langs verschillende studios en bijzondere filmlocaties. Ik heb de tour van Warner Bros gedaan en kan je die echt voor 100% aanraden. Ik mocht o.a. een kijkje nemen op de sets van de Big Bang Theory en Ellen. Ook mag je rondlopen in de enorme loods met rekwisieten uit verschillende films en televisieseries (je herkent er ongetwijfeld een paar). Als klap op de vuurpijl is er een groot interactief deel, waarbij je koffie mag drinken in Central Perk (Friends) en op een bezemsteel mag vliegen als Harry Potter.

Fietsen langs de stranden

Fietsen op Venice Beach

Als echte Hollander vind ik het heerlijk om in het buitenland op de fiets te stappen. Op de stranden van Venice en Santa Monica ligt een prachtig fietspad, waar je je prima een middag kunt vermaken om heen en weer te fietsen. Maak een stop bij Muscle Beach (grote gespierde mannen die nog groter en gespierder willen worden), spot de gave muurschilderingen bij Venice en vergaap je aan de luxe hotels in Santa Monica. Relaxen kan ook op elk moment, want op het enorme strand is plek zat.

Waar ga je overnachten?

Los Angeles is een gigantische stad en staat altijd wel een keer in de file. Bedenk dus van te voren welke plekken je wilt bezoeken en zoek daar een goede slaapplaats. Zelf sliep ik in een hele toffe Airbnb (klik hier voor €25 korting op je eerste boeking via Airbnb) in Venice Beach, maar dat appartement wordt helaas niet meer verhuurd. Ik kan Venice Beach en Santa Monica zeker aanraden, dit zijn echt leuke buurten om rond te dwalen en lekker dicht bij het strand. Wil je wat meer drukte en vertier? Dan zou ik een plekje zoeken in Hollywood. Er zijn tig verschillende opties, kijk maar even rond op Booking.com.

Dit was mijn top 5 Los Angeles! Ben jij al eens in Los Angeles geweest? Wat vond jij tof om te doen in deze stad?

Meer lezen over Los Angeles en Californië?

Lees dan ook deze artikelen:
Hoe & wat: Los Angeles
Battle of the cities: Los Angeles of San Francisco?
Route: het zuidwesten van Amerika in 3,5 week

Dit artikel bevat een aantal affiliate links. Als je via zo’n link iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Ik plaats deze links alleen als ik ze zelf ook zou gebruiken, ik sta dus helemaal achter deze websites.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties