• Menu
 • Menu
Top 5 Los Angeles

Top 5 Los Angeles: deze dingen mag je niet missen

Los Angeles is een stad waar je of met een grote boog omheen rijdt, of helemaal geweldig vindt. Ik vond het ondanks de verkeersdrukte echt een superleuke stad, waar ook enorm veel toffe dingen te doen zijn. In deze blog neem ik je mee en deel ik mijn top 5 Los Angeles.

Santa Monica Pier

Top 5 Los Angeles - Santa Monica Pier
Supertoeristisch, maar toch echt een stop die je moet maken in Los Angeles: de Santa Monica Pier. Hier vind je het einde van Route 66, veel restaurants en een pretpark. Ook heb je vanaf hier een mooi uitzicht op de stranden.

Zoek je favoriete ster in Hollywood

Top 5 Los Angeles - Walk of Fame
Je moet wel heel veel geluk hebben om je favoriete acteur, regisseur of zanger in real life tegen te komen in Hollywood. Gelukkig hebben ze daar iets op gevonden: de Walk of Fame. Er zijn eindeloos veel sterren, dus je kunt je hier prima een paar uurtjes vermaken door jouw favorieten op te zoeken. Kijk ook af en toe even omhoog, wie weet spot je het beroemde Hollywood-sign.

Dwalen langs de kanalen van Venice

Top 5 Los Angeles - Venice canals
Verstopt in de wijk Venice, op een paar straten lopen van het strand, vind je het Venice Canal Historic District. Deze plek is veel gebruikt voor filmopnames en ik snap goed waarom; als je hier rondloopt ben je je er totaal niet van bewust dat je in een enorme wereldstad bent. Het is heerlijk om hier even rond te wandelen en even tot rust te komen na een drukke dag in de drukke stad. Aan weerszijden van de kanalen staan ook bijzonder mooie en bijzondere huizen. Gaaf om te zien.

Warner Bros Studio Tour

Top 5 Los Angeles - studio tour Warner Bros
Los Angeles staat natuurlijk bekend om alle films en televisieseries die hier worden opgenomen. Bij een aantal van de grote studios kun je een speciale studiotour maken, waar je mee wordt genomen langs verschillende studios en bijzondere filmlocaties. Ik heb de tour van Warner Bros gedaan en kan je die echt voor 100% aanraden. Ik mocht o.a. een kijkje nemen op de sets van de Big Bang Theory en Ellen. Ook mag je rondlopen in de enorme rekwisietenloods (je herkent er ongetwijfeld een paar). Als klap op de vuurpijl is er een groot interactief deel, waarbij je koffie mag drinken in Central Perk (Friends) en op een bezemsteel mag vliegen als Harry Potter.

Fietsen langs de stranden

Top 5 Los Angeles - fietsen
Als echte Hollander vind ik het heerlijk om in het buitenland op de fiets te stappen. Op de stranden van Venice en Santa Monica ligt een prachtig fietspad, waar je je prima een middag kunt vermaken om heen en weer te fietsen. Maak een stop bij Muscle Beach (grote gespierde mannen die nog groter en gespierder willen worden), spot de gave muurschilderingen bij Venice en vergaap je aan de luxe hotels in Santa Monica. Relaxen kan ook op elk moment, want op het enorme strand is plek zat.

Ben jij al eens in Los Angeles geweest?

Meer lezen over Los Angeles en Californië?

Lees dan ook deze artikelen:
Hoe & wat: Los Angeles
Battle of the cities: Los Angeles of San Francisco?
Route: het zuidwesten van Amerika in 3,5 week

Of bestel een van deze reisgidsen:

Top 5 Los Angeles

Top 5 Los Angeles

Top 5 Los Angeles

Share it!
 •  
 • 1
 •  
 • 114
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  115
  Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties