• Menu
  • Menu
rare dingen die je alleen in Amerika ziet

Rare dingen die je alleen in Amerika ziet

Amerika is een land van uitersten. Iedere keer als ik weer een bezoek breng aan dit bijzondere land verbaas ik me weer over een aantal dingen. In deze blog een overzicht met rare dingen die je alleen in Amerika ziet.

Voor alles is een drive-thru

Pin drive thru

In Nederland zijn we wel bekend met de McDrive van McDonalds, maar dan houdt het ook wel een beetje op. In de Verenigde Staten is dat nog wat verder doorgevoerd. Zo heb je een drive in Starbucks, maar kun je ook naar de drive in apotheek. En vergeet de drive in pinautomaat niet. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Openbare toiletten

Op veel plaatsen vind je openbare toiletten (daar kan Nederland soms nog wel eens wat van leren), maar waarom zitten er onder de deuren altijd van die enorme gaten? Soms kun je nog net niet de knieën zien van degene die er op zit. En ook overal vind je van die toiletseatcovers, superhandig die dingen. Not.

In de Walmart kun je alles kopen

Walmart - winkelen in Amerika
Bij Walmart doe je niet alleen je dagelijkse boodschappen, maar koop je alles. Kleding, kampeerspullen, meubels, je kunt het zo gek niet bedenken. En ja, de geweren liggen doodleuk tussen de basketballen. Bijzonder detail: voor al je aankopen bij Walmart krijg je een apart plastic tasje. Je loopt dus standaard met 10+ tasjes weer naar buiten.

Gooi je ontbijtspullen maar in de prullenbak

Ontbijten in Amerika
Heb je een hotel geboekt met ontbijt? Lucky you! Hou er wel rekening mee dat je als je uitgegeten bent, al je ontbijtspullen in de prullenbak mag gooien. Je krijg namelijk papieren borden, plastic bestek en plastic bekertjes. Blijkbaar houden ze niet zo van afwassen in Amerika.

Persoonlijke pashokjes

In Amerika kun je erg goed shoppen. 1 dagje naar een mall en ik ben weer klaar voor een heel jaar, ideaal. Als je een beetje wat dingen aan het uitzoeken bent om te passen, komt er al snel een verkoopster naar je toe om te vragen of je een pashokje nodig hebt. Als je ja zegt, dan zet ze je naam op de deur, handig! Zo heb je altijd een pashokje en het maakt ook echt niet uit hoeveel kleding je wilt passen. Ze komt ook regelmatig even checken en nieuwe dingen aandragen. Zo heb ik een paar leuke jurkjes op de kop getikt, die ik zelf niet had gevonden.

Rietjes zijn awesome

rare dingen die je alleen in Amerika ziet
In bijna alle drankjes in Amerika krijg je een rietje. Frisdrank? Rietje. Smoothie? Rietje. Cocktail? Twee rietjes. Gelukkig zitten er geen rietjes in koffie en thee, dat lijkt me ook niet zo lekker drinken.

Levende reclameborden

Soms zie je opeens iets bewegen aan de kant van de weg: een mannetje met een reclamebord! Het reclamebord wordt ook regelmatig rondgedraaid, stel je voor dat het niet opvalt!

Je mag je eigen drinken tappen

rare dingen die je alleen in Amerika ziet
Bij veel fastfoodketens bestel je een drankje en krijg je een lege beker mee. Deze mag je zelf tappen bij een sodastation. Waarom Amerikanen dan toch de grootste (en duurste) beker bestellen is mij een raadsel, want je mag ze onbeperkt bijvullen.

En zo kan ik nog wel even doorgaan met rare dingen die je alleen in Amerika ziet. Wat viel jou op tijdens je reis in Amerika?

Wil je meer lezen over reizen in Amerika?

Lees dan ook een van deze artikelen:
Rondreis in Amerika: zelf regelen of boek je een pakket?
Hoe & wat: de eerste keer naar Amerika
Restaurantketens in Amerika

Do you like this post? Share it!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties