Wat te doen met slecht weer in Berlijn_ _ Reisverslag #2

Wat te doen met slecht weer in Berlijn? | Reisverslag #2

Het was erg slecht weer in Berlijn tijdens de tweede volle dag van onze stedentrip. Wat doe je dan? Je leest er alles over in dit reisverslag.

Slecht weer in Berlijn: regen & sneeuw

Samen met mijn moeder reisde ik met de trein naar Berlijn. Het weer werkt alleen niet helemaal mee tijdens deze stedentrip. Na een zonnige vrijdagmiddag, valt zaterdag letterlijk in het water. Het regent vrijwel de hele dag. Maar dat weerhoudt ons niet om veel van de belangrijkste highlights in Berlijn te bekijken.

Lees ook: Lang weekend Berlijn met de trein | Reisverslag #1

We hopen dat het zondag wel wat beter is qua weer, maar dat is helaas niet het geval. Het sneeuwt, er staat een stevige wind en het voelt aan als -10, niet grappig! We beginnen de dag met een wandeling, maar dat is gewoon niet leuk met dit weer. Dus schakelden we snel over op plan B.

Met de hop on hop off bus in Berlijn

Met de hop on, hop off bus door Berlijn

We gaan Berlijn bekijken met de hop on, hop off bus. Meestal niet mijn eerste keuze, maar vandaag vind ik het wel prima. Wat mij betreft is dit een goede manier om toch iets van de stad te zien als het slecht weer is en het is fijn dat we op elke straathoek ook nog eens uitleg krijgen. Ik leer best veel tijdens deze rit!

Je kunt kiezen uit verschillende routes en we gaan voor een rit door Oost-Berlijn. Hier hebben we gisteren nog niets van gezien. Onderweg zien we veel stukken van de Berlijnse muur (Gedenkstätte Berliner Mauer), hele verschillende wijken en bouwstijlen. Het is wel fijn om hier wat uitleg over te krijgen.

East Side Gallery

We ‘hopten off’ bij de East Side Gallery. Dit is een lang stuk van de Berlijnse muur, die volgeschilderd is door verschillende kunstenaars. En dat geeft meteen wat kleur aan deze grauwe dag.

Aan het begin van deze gallery vind je trouwens ook de Oberbaumbrücke, een van de mooiste bruggen in Berlijn.

Oberbaumbrücke in Berlijn

Jüdisches Museum

Na een rondje foto’s maken bij de East Side Gallery hebben we het ijskoud en besluiten we om weer verder te gaan met de bus. Gelukkig gaat die regelmatig, dus hoeven we niet lang te wachten. De volgende stop is bij het Jüdisches Museum dat we graag willen bezoeken.

Helaas zijn ze hier aan het vernieuwen en hebben we bijna niks kunnen zien van hun reguliere tentoonstelling. Het gebouw is wel erg gaaf om te zien, met lange scheve gangen en gigantisch hoge plafonds.

Bijzondere plekken in het Jüdisches Museum zijn de Holocausttoren (een pikdonkere, smalle en hoge toren met bovenin een streepje daglicht), de Garden of Exile (memorial buiten met 49 hoge zuilen) en de Void Memorial (een zaal bezaaid met stalen gezichten, en als je er overheen loopt, maakt dit een enorme herrie). Al met al is het erg indrukwekkend.

Koop hier kaartjes voor het Jüdisches Museum.

Jüdisches Museum in Berlijn

Helaas blijft het slecht weer en is het na het bezoek aan het museum nog steeds niet droog. We hebben geen zin meer om veel te doen (en koud en nat te worden). Daarom kiezen we ervoor om in de buurt van het museumeiland en de Alexanderplatz lekker te relaxen met een hapje en een drankje.

Met de trein terug naar huis

De volgende ochtend worden we (uiteraard) wakker met stralend mooi weer. Dat zal je altijd zien als je weer naar huis moet! Helaas moeten we twee uur eerder met de trein dan gepland (dankzij werkzaamheden van NS), dus kunnen we er amper van genieten.

Mooi weer in Berlijn

Qua weer hebben we dit weekend best veel pech gehad, maar ik ben toch blij dat ik een keer in Berlijn ben geweest. Ik vond het leuk voor een keer, maar ik ben (nog) niet zo’n megafan als de meeste mensen. Wellicht veranderd mijn mening als ik nog een keertje ga met mooi weer. Heb jij al eens een stedentrip Berlijn gedaan? Zo ja, wat vond je ervan?

Video: laatste dag in Berlijn

Stedentrip Berlijn met de trein

Een lang weekend Berlijn met de trein is prima te doen! Treintickets boek je via NS International (hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper). Vanaf Utrecht duurt de treinreis 6 á 7 uur.

Heb je tips nodig voor je stedentrip Berlijn? Dit zijn fijne reisgidsen om mee te nemen:

Capitool Reisgidsen Top 10 – Berlijn

time to momo – Berlijn

Op deze website kun je ook meer lezen over mooie plekken en leuke stedentrips in Duitsland. Lees ook een van deze artikelen:

Wil je meer mooie reisverhalen lezen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief of kijk op de pagina met reisverslagen.

Deze website is mijn full time baan en zoals je misschien begrijpt is het onderhouden van een website zoals deze niet gratis. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel of op deze pagina. Het kost jou helemaal niets extra en ik krijg een kleine commissie. Dank je wel! 

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.