Reisverslag Berlijn

Reisverslag stedentrip Berlijn #1: rondje langs de highlights

Jaarlijks maak ik een stedentrip met mijn moeder. Dit jaar ging onze een stedentrip naar Berlijn. Ik had helaas niet zoveel energie (ik lag twee weken plat met griep), maar heb alsnog lekker genoten. In deze blog het eerste deel van mijn reisverslag.

Met de trein naar Berlijn

Nog niet helemaal fit, ging ik vrijdag op pad naar het station. En dat viel me behoorlijk zwaar! Was erg blij dat ik in de trien zat. Gelukkig hoefde ik op Amsterdam Centraal niet ver te lopen, ik kwam op perron 10b aan en de trein naar Berlijn vertrok op perron 10a. Ik heb lekker series gekeken tot Almelo, toen stapte mijn moeder in de trein. De rit naar Berlijn duurde best lang, maar omdat ik zo gaar was heb ik een beetje gedommeld. Eind van de middag waren we op het hoofdstation, waarvandaan we de tram naar het hotel namen. We slapen in het Hampton Inn, vlakbij het Alexanderplatz, prima hotel en prima locatie!

Alexanderplatz en Hackescher Markt

Na een korte break op de fijne hotelkamer zijn we naar de Alexanderplatz gelopen. Ik was even in de war, er stond namelijk een kerstmarkt. Wist ik veel dat ze die ook met Pasen doen, haha! We hebben lekker even rondgedwaald en een curryworst gegeten, we zijn tenslotte in Duitsland!

Alexanderplatz

Op de Alexanderplatz vind je tevens de hoge Fernseherturm, vind hem wel wat lijken op de CN Tower in Toronto. Ook de fontein en het rode raadhuis vond ik erg mooi op dit plein.

fernsehenturm
Rotes Rathaus

Ik was daarna aardig op, dus gingen we op zoek naar een terrasje, die we vonden op de Hackescher Markt. Een fijne plek om even te chillen en ons Paasweekend feestelijk in te luiden met een glaasje bubbels.

Stedentrip Berlijn - bubbels

Eten deden we bij een Vietnamees (Madami), en dat was echt superlekker! Het zag er ook nog eens erg mooi uit, goede keuze. Na het eten gaan we terug naar het hotel om nog even te relaxen. Hopelijk heb ik morgen weer wat meer energie.

Video: de reis naar Berlijn

Dwalen door de stad

Na een fijne nacht (het is heerlijk stil in dit hotel) en een lekker ontbijt is het tijd om de stad in te gaan. Het regent, dus ons plan is om eerst een museum te bezoeken op het Museumeiland. Helaas hadden alle andere toeristen in Berlijn hetzelfde plan, dus de rijen waren bij ieder museum heel erg lang. Uiteindelijk besluiten we om online een kaartje te kopen voor het einde van de middag, in de hoop dat het dan wat rustiger wordt.

Museumeiland

In de uren die volgen dwalen we langs veel bekende en mooie plekken in Berlijn. We nemen een kijkje op de mooie Gendarmenmarkt.
Gendarmermarkt

Bezoeken Checkpoint Charlie (nee mam, ik hoef echt niet met die mannen op de foto ;))

Stedentrip Berlijn - Checkpoint Charlie

Zien een stukje van de Berlijnse muur bij de Berliner Mauer Gedenkstätte
Stedentrip Berlijn - Berlijnse muur

Wandelen door het indrukwekkende Holocaust-Mahnmal
Stedentrip Berlijn - Holocaust 2

Stedentrip Berlijn - Holocaust Memorial

En zien de Brandenburger Tor
Stedentrip Berlijn - Brandenburger Tor

Museumeiland

Dan is het tijd om terug te gaan naar het Museumeiland, en het is zowaar een paar minuten droog!
Stedentrip Berlijn - Museumeiland 2

Stedentrip Berlijn - Dom

Op het moment dat het gaat regenen zijn we gelukkig binnen in het Neues Museum, waar we vooral veel Egyptische kunst zien en erg oude papyrusrollen. Vind het altijd erg bijzonder dat dit soort dingen zo lang bewaard zijn gebleven!

Stedentrip Berlijn - Neues Museum 2

We drinken aan het eind van de middag een borrel in een geweldig cafeetje in het Nikolaiviertel, inclusief gezellige barman en playlist vol foute muziek. Ik heb geen idee meer hoe het heet (het staat niet eens op Google Maps), maar het zit in de Propststrasse, schuin tegenover Brauhaus Georgbraeu.
Stedentrip Berlijn - borrel

In Brauhaus Georgbraeu gaan we eten, we moeten hier in Duitsland toch minstens een keer in een Brauhaus eten, toch?
Stedentrip Berlijn - Brauhaus

We sluiten de avond af met een glaasje Glühwein op de paasmarkt op het Alexanderplatz. Duitser dan dit kan het haast niet worden!

Video: stedentrip in Berlijn

Lees nu het volgende reisverslag: Reisverslag stedentrip Berlijn #2: sneeuw in Oost-Berlijn

Lees ook mijn reisverslagen van andere stedentrips

Een weekend in Wenen | Reisverslag
In Business Class naar Praag
Pasen in Parijs deel 1 #live

Co

Hoi! Ik ben Co en ik heb een gezonde reisverslaving. Ik ben minstens 6 maanden per jaar in het buitenland. Ik loop langeafstandswandelingen, ontdek de mooiste Europese steden per trein of ik maak een toffe roadtrip in Amerika.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties