Jingle ball, Discovery Cove en Aquatica | Reisverslag Florida

Jingle ball, Discovery Cove en Aquatica | Reisverslag Florida

De dagen in Florida vliegen voorbij. We zien veel beroemde artiesten optreden tijdens het Jingle Ball, zwemmen met dolfijnen in Discovery Cove en bezoeken Aquatica.

Even onze nagels laten doen

Na een heerlijk ontbijtje maandagochtend tijd om plannen te maken. Die avond moesten we in Tampa zijn, dus besloten om maar even rustig aan te doen. We zijn naar de Florida Mall gereden om onszelf te verwennen met een mani-pedi. We hadden bedacht om ook nog even te shoppen, maar in plaats van een half uurtje deden we maar liefst 1,5 uur over de rit, druk!

image

Na 2 uurtjes gemasseerd en gelakt weer terug, waar we uiteraard ook lekker lang over deden. Thuis dan ook in noodtempo spullen gepakt, en naar de Longhorn gereden voor het avond (nou ja, in ons geval eind van de middag) diner. Eerste vlees van de vakantie, was echt overheerlijk!

image

Jingle Ball in Tampa

Daarna gaan we op naar de Amelie Arena in Tampa voor een Jingle Ball concert. Op het programma o.a. Meghan Trainor (van die Bass), Pharrell, Charli XCX, Calvin Harris en Fall out boy. Iedereen mocht ongeveer 3 liedjes doen, haha. Was superleuk om eens in zo’n arena te zijn, normaal wordt hij gebruikt voor ijshockey en basketball. Was echt enorm, en je moest er vooral geen hoogtevrees hebben. De laatste 2 acts hebben we geskipt, we moesten de volgende dag vroeg op en het is ongeveer 1,5 uur rijden om weer thuis te komen.

Grappig: we moesten op de terugweg nog even tanken (voor het eerst met deze auto), maar konden nergens vinden hoe we het klepje van de tank open moesten doen. Er stond een politiewagen bij het tankstation, dus we hebben de politie maar even gevraagd of ze wisten hoe het moest. En het was natuurlijk supermakkelijk haha!

Zwemmen met dolfijnen in Discovery Cove

Vroeg op want het was tijd voor het (tot nu toe) hoogtepunt van de vakantie: een bezoekje aan Discovery Cove met Dolphin swim!

image

We kozen ervoor om in aparte groepen te zwemmen, zodat we foto’s van elkaar konden maken. Helaas had mijn groep niet zo’n handige plek, zodat Jess alleen maar foto’s kon maken van mijn rug. Was een geweldige ervaring, een half uur lang mochten we (groepje van 9 personen) een dolfijn (Hutch heette die van mij) aanraken, voeren, knuffelen en zwemmen.

image

Jess mocht er even bijkomen, zodat we samen met Hutch op de foto konden, heel leuk! Die hebben we uiteindelijk maar gekocht, staan we er ook samen op met een dolfijn. (Die foto kregen we helaas niet digitaal)

image

Aan het einde maakten de dolfijnen nog een paar mooie sprongen:

Daarna was Jess aan de beurt en die stond aan de zijkant van het bad, waardoor ik een paar mooie plaatjes kon schieten.

image
image
image

Ook Jess mocht een stukje zwemmen met haar dolfijn:

image

NB: Zwemmen met dolfijnen vond ik heel tof om te doen in 2014. Maar anno 2020 kan ik dit echt niet meer over mijn hart verkrijgen. Voortaan zie ik dolfijnen liever in hun natuurlijke habitat.

Snorkelen in Discovery Cove

Na al de dolfijnavonturen zijn we nog een rondje door het park gelopen. Veel moois te zien, o.a. een groot bad met koraalrif waar je in kon snorkelen tussen enorme roggen en tropische vissen. Ook enorme haaien (zat gelukkig een glaswandje tussen ;)).

image
image

Ook nog een rondje door de Aviary gelopen, met waanzinnig mooie vogels.

image
image
image
image

Na het rondje flink geluncht (alles is inclusief). En don’t worry, we eten ook nog wel wat groens naast hamburgers en patat ;)

image

Na de lunch nog even een poosje gesnorkeld tussen de roggen en tegen eind van de middag weer richting huis (weer gezellig in de file). Waar de buren mooie kerstlichtjes hadden aangestoken :)


Op naar Aquatica!

De volgende dag waren we nog niet klaar met water (en het was 27 graden) dus besloten we om naar Aquatica te gaan, het waterpark van Seaworld (kregen we gratis bij Discovery Cove). Na een fotosessie met onze huis-ibissen gingen we op pad (via de drive thru Starbucks!).

image
image

We hadden verwacht dat heg druk zou worden, dus we stonden stipt om 10 uur (opening) bij het park. Het bleek zeer rustig te zijn vandaag, waardoor we alle glijbanen voor 12 uur hadden gehad. Ze hebben hier trouwens ook een hele gave glijbaan waar je door een dolfijnenbassin gaat. Met een beetje geluk zie je die, maar het gaat supersnel. Een fotoimpressie:

image
image
image
image

Wil jij ook pretparken bezoeken in Florida? Bestel dan via deze website je tickets. Snel geleverd en vaak hebben ze goede combinatiedeals!

Naar de kerk op Kerstavond

Lekker op tijd weer naar huis om nog even bij ons eigen zwembad te chillen en om ons om te kleden voor de volgende activiteit: de kerkdienst (het is tenslotte kerstavond!) Grappig om een keer mee te maken, vrij grote kerk en 5 verschillende pastoors kwamen een praatje houden. Tussendoor kerstliedjes zingen. Ze delen hier geen boekjes uit, de tekst wordt geprojecteerd op een groot scherm, net karaoke ;) Alle kersthits kwamen voorbij. Het was een korte dienst, na 3 kwartier stonden we alweer buiten. Toen op naar ons favo restaurant: The cheesecake factory!

image

Lekker buiten gegeten, was zeer aangenaam. Graadje of 23, net zomer :)
Eten was overheerlijk, maar veel te veel, dus de helft ging mee naar huis (zo fijn dat ze dat hier zo aanbieden).

image

Uiteraard ook een paar cheesecakes meegenomen, lekkere lunch morgen! Thuis in het zwembad eggnog (dat moet je hier drinken met kerst) met rumgedronken in het zwembad. Mooie kerst tot nu toe!

Iedereen fijne kerstdagen!

Lees ook het volgende reisverslag: Verdwaald in Wekiwa Springs en Harry Potter in Universal

Wil je alle reisverslagen van onze kerstvakantie in Florida lezen? Kijk dan op deze pagina.

Meer lezen over Florida?

Ik heb veel artikelen vol tips over Florida geschreven. Dit zijn een paar van de meest populaire:
Hoe & wat: handige reistips voor Orlando, Florida
2 weken Florida: de ultieme route
Kosten rondreis Florida

Natuurlijk kun je voor meer informatie over Florida ook een van deze fijne reisgidsen bestellen:

Capitool Reisgids Florida

Wat & Hoe Reisgids – Florida

Wil je meer reisverslagen lezen?

De laatste jaren reis ik regelmatig af naar Amerika. Wil je meer reisverslagen lezen? Dan vind je deze misschien ook leuk:
Las Vegas en Zion National Park in maart
Ontario & New York State in de zomervakantie
Pacific Crest Trail, Hawaii en Pacific Northwest in het voorjaar

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.