Zwemmen met dolfijnen in Discovery Cove - reisverslag Florida 2014

Jingle ball, zwemmen met dolfijnen in Discovery Cove en Aquatica | Reisverslag Florida #2

De dagen in Florida vliegen voorbij. We zien veel beroemde artiesten optreden tijdens het Jingle Ball, zwemmen met dolfijnen in Discovery Cove en bezoeken Aquatica.

Even onze nagels laten doen

Na een lekker ontbijt is het op maandagochtend tijd om plannen te maken. We verblijven twee weken in onze villa in Orlando, hebben een zak vol met pretparktickets en willen onze tijd zo nuttig mogelijk besteden (of eigenlijk: zoveel mogelijk leuke dingen doen).

We hebben voor maandagavond kaartjes voor het Jingle Ball in Tampa, dus besluiten we om de rest van de dag een beetje aan te rommelen. Onze eerste stop is de de Florida Mall, waar we onszelf trakteren op een manicure en een pedicure (dat is hier een stuk goedkoper dan in Nederland). Heerlijk ontspannen en onze nagels zien er keurig verzorgd uit.

We hadden het plan om ook nog even te gaan shoppen, maar we stuiten op een probleem. Het is in de kerstvakantie knetterdruk in Orlando! We staan dan ook lang in de file, in plaats van een half uurtje doen we ruim anderhalf uur over de rit.

We gaan na de manicure en pedicure (en een massage dankzij de massagestoelen) dan ook snel weer terug naar huis. Nou ja, snel… Door de files moesten we ons flink haasten. Thuis kleden we ons in noodtempo om en pakken we onze spullen, zodat we nog snel wat kunnen eten.

Onze eerste maaltijd buiten de deur deze vakantie, we eten een lekker stukje vlees bij Longhorn Steakhouse. En dat smaakt goed!

Uit eten bij de Longhorn

Jingle Ball in Tampa

Daarna rijden we naar Tampa, want we hebben via Groupon goedkoop kaartjes op de kop kunnen tikken voor het Jingle Ball in de Amalie Arena. Dit is een concert met heel veel verschillende artiesten. Op het programma staan o.a. Meghan Trainor, Pharrell Williams, Charli XCX, Calvin Harris en Fall Out Boy. Iedereen zingt (of playbackt) ongeveer drie liedjes en dan mogen ze plaatsmaken voor de volgende.

Jingle Ball in Amelie Arena

Het is echt ontzettend leuk om eens in zo’n arena te zijn en een concert mee te maken. De Amalie Arena wordt normaal gebruikt voor ijshockey en basketball. Het is echt een enorm complex en je moet vooral geen hoogtevrees hebben. De laatste twee acts slaan we over, want we moeten de volgende dag vroeg op en het is ruim anderhalf uur rijden naar Orlando.

Tijdens de rit overkomt ons nog iets grappigs. We moeten op de terugweg tanken (dat hadden we nog niet eerder gedaan met deze auto) en we hebben werkelijk geen idee hoe we het klepje van de tank open moeten doen. Er stond een politiewagen bij het tankstation, dus we hebben de agenten maar even gevraagd of ze wisten hoe het moest. En het was natuurlijk supermakkelijk, haha!

Zwemmen met dolfijnen in Discovery Cove

Een korte opmerking voor ik verder ga met dit reisverslag. Zwemmen met dolfijnen vond ik heel tof om te doen in 2014. Maar met de kennis van nu kan ik dit echt niet meer over mijn hart verkrijgen. Ik vind dat je dieren in hun natuurlijke habitat moet laten leven en ze niet moet gebruiken om mensen te vermaken.

Je vraagt je misschien af, waarom staan we in hemelsnaam zo vroeg op tijdens onze vakantie? Het is tijd voor een activiteit die we maanden van tevoren al hebben gereserveerd: we gaan zwemmen met dolfijnen in Discovery Cove!

We hebben ervoor gekozen om in aparte groepen te zwemmen, op deze manier kunnen we namelijk foto’s van elkaar als we aan het zwemmen zijn. Helaas heeft mijn groep niet zo’n handige plek, zodat Jess alleen maar foto’s kan maken van mijn rug. Het was een geweldige ervaring. Ik zit in een groepje van negen personen en we mogen een half uur lang dolfijn Hutch heette die van mij aanraken, voeren en knuffelen. Ook mogen we een stuk met hem zwemmen, waarbij me ons vast moeten houden aan zijn vin, zo racen we samen door het water. Een bijzondere ervaring!

Jess mocht er even bijkomen, zodat we samen met Hutch op de foto konden, heel leuk! Die hebben we uiteindelijk ook gekocht, zo staan we er ook samen op met een dolfijn.

Discovery Cove

Aan het einde maken de dolfijnen nog een paar mooie sprongen. Daarna is Jess aan de beurt en die staat aan de zijkant van het bad, waardoor ik een paar mooie plaatjes kan schieten.

Ook Jess mag een stukje zwemmen met haar dolfijn.

Snorkelen en vogels kijken in Discovery Cove

Naast zwemmen met dolfijnen (op afspraak) is er nog meer te doen in Discovery Cove. We dwalen de rest van de dag door het park en er is veel moois te zien. Je kunt onder andere snorkelen in een groot bad met koraalrif en hier zwem je tussen de enorme roggen en tropische vissen. Ook zie je een paar grote haaien, maar die zitten gelukkig achter een glazen wand.

Ook is er een volière met veel bijzondere vogels waar we een tijdje ronddwalen. Wat is het hier mooi!

We hebben inmiddels trek gekregen en gelukkig is eten en drinken in dit park inclusief (er hangt een behoorlijk prijskaartje aan). Dus halen we een hamburger met patat. Dat gaat er goed in! En don’t worry, we eten ook nog wel wat groente, haha!

Discovery Cove

Na de lunch nog gaan we weer snorkelen, we vermaken ons hier echt prima! Aan het eind van de middag rijden we (in de file) weer terug naar huis. De buren hebben de kerstverlichting in de tuin inmiddels aangestoken. Nu voelt het echt als kerst!

Kerst in Florida

Op naar Aquatica!

Aangezien het de volgende erg warm is (27 graden Celsius en dat in december!) gaan we weer op pad. Bij onze tickets voor Discovery Cove kregen we ook gratis tickets voor Seaworld en Aquatica. Dat laatste is een waterpark en omdat het zo warm is, besluiten we daar naar toe te gaan.

We maken nog een paar foto’s van al het wildlife rondom de villa (er zijn zoveel ibissen!) en via de drive thru Starbucks gaan we naar Aquatica.

Ibissen in onze achtertuin in Florida
Zo gaaf om deze prachtige vogels elke ochtend bij onze villa te zien.

We hadden verwacht dat het hier heel druk zou zijn, daarom staan we stipt om 10 uur (dan gaat het open) bij de ingang van het park. Het blijkt echter zeer rustig te zijn vandaag, waardoor we alle glijbanen voor twaalf uur meerdere keren kunnen proberen.

Er zitten een paar hele gave tussen. Zo gaat is er een glijbaan die door een bassin met bijzondere zwart-witte dolfijnen gaat. Ook zijn er een paar glijbanen die stijl naar beneden gaan, die gaan extreem hard. Best wel eng!

Wil jij ook pretparken bezoeken in Florida? Bestel dan via deze website je tickets. Snel geleverd en vaak hebben ze goede combinatiedeals!

Naar de kerk op Kerstavond

Aangezien we wel snel klaar zijn met alle glijbanen, gaan we lekker op tijd weer naar huis om nog even bij ons eigen zwembad te chillen. Daarna kleden we ons om voor de volgende activiteit: we gaan naar de kerk! Het is namelijk kerstavond en het lijkt Jess wel leuk om een kerkdienst bij te wonen in Amerika.

Het is best wel leuk om een keer mee te maken. We gaan naar een vrij grote kerk en er waren maar liefst vijf verschillende voorgangers. Tussendoor zingen we kerstliederen. Ze delen hier geen boekjes uit, de tekst wordt geprojecteerd op een groot scherm, het lijkt wel karaoke. Alle bekende kersthits komen voorbij. Het is maar een korte dienst, na 45 minuten staan we alweer buiten. We sluiten de avond af in ons favoriete restaurant: The Cheesecake Factory!

We kunnen buiten op het terras zitten en het is echt heerlijk. Een graad of 23, het lijkt wel een warme zwoele zomeravond. Het eten is – uiteraard – superlekker, maar veel te veel. De helft gaat dan ook mee naar huis (zo fijn dat ze dat hier zo aanbieden).

Uiteraard nemen we ook een paar cheesecakes mee, dan hebben we morgen een lekkere lunch! Thuis drinken we eggnog (dat hoor je hier te drinken met kerst) met rum in het zwembad. Kerstvakantie vieren in Florida bevalt tot nu toe erg goed!

Lees ook het volgende reisverslag: Verdwaald in Wekiwa Springs en Harry Potter in Universal

Wil je alle reisverslagen van onze kerstvakantie in Florida lezen? Kijk dan op deze pagina.

Meer lezen over Florida?

Ik heb veel artikelen vol tips over Florida geschreven. Dit zijn een paar van de meest populaire artikelen:

Natuurlijk kun je voor meer informatie over Florida ook een van deze fijne reisgidsen bestellen:

Capitool Reisgids Florida

Wat & Hoe Reisgids – Florida

Wil je meer reisverslagen lezen?

De laatste jaren reis ik regelmatig af naar Amerika. Wil je meer reisverslagen lezen? Dan vind je deze misschien ook leuk:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.