Busch Gardens

Busch Gardens, Seaworld en de laatste paar dagen | Reisverslag Florida

Tijdens onze laatste dagen in Florida bezoeken we twee nieuwe pretparken: Busch Gardens en Seaworld. Daarnaast vieren we oud & nieuw in onze villa.

Busch Gardens

We hebben er weer een nieuw favoriet park bij: Busch Gardens! We kregen de tickets voor een bijna gratis bij ons bezoek aan Discovery cove (ik bestel mijn pretparktickets altijd via deze website), dus gingen we op een druiligere dinsdag naar Tampa. Nou ja, druilerig, we kregen een flinke hoosbui onderweg (standje waterval) en de rest van de dag heb ik een poncho aan gehad (het was gelukkig niet koud ;)) Busch Gardens is een pretpark en dierentuin ineen. Veel gave achtbanen met daarnaast olifanten, tijgers, hele felle roze flamingo’s en nijlpaarden ed. Leuke combi!

In het park zijn we begonnen met alle achtbanen. Achtbaan nr 1: SheiKra. Een achtbaan die 61 meter (om heel precies te zijn) de lucht ingaat om vervolgens op grote hoogte even stil te staan en daarna met 113km per uur naar beneden te gaan. Qua snelheid ging dat voor ons gevoel nog vrij traag vergeleken met de Cheetah hunt. Deze achtbaan leek net een echte hunt van een Cheeta tussen rotsen en alles door om tot zijn prooi te komen.

image

Dieren kijken in Busch Gardens

Na alle achtbanen bij langs te zijn geweest was het tijd om rustig door het park te lopen en de dieren te bekijken. Werd al bijna donker, en het regende regelmatig, maar we hebben toch nog een paar mooie plaatjes weten te schieten :)

image
image
image
image
image

We hebben de dag afgesloten met een funnelcake, smaakt een beetje als oliebol maar dan met kleine sliertjes, lekker! (Toch een beetje oud & nieuw gevoel ;))

image

Sea World

De volgende ochtend (nieuwjaarsdag) stonden we al om 9 uur op de parkeerplaats van het volgende park: Seaworld. Het was lekker rustig (nog wel), dus we zijn begonnen in Antarctica, bij de pinguins. Zo schattig :)

image
image
image

Daarna Turtle trek, een 3d film in een 360 graden bioscoop, waar het lijkt alsof je zelf een schildpad bent, heel gaaf gedaan! Daar waren ook enkele aquaria, waar we, naast schildpadden, ook eindelijk manatees (zeekoeien) hebben gespot!

image
image
image
image

Achtbanen in Seaworld

Toen was het tijd voor de 2 achtbanen in het park, Manta en Kraken. Kraken was een ‘gewone’ met veel loopings en Manta de engste die ik ooit heb gedaan. In de Manta zit je namelijk niet gewoon, maar je hangt voorover. Doodeng! Heb heel hard gegild (wat heel bijzonder was, want ik ben al dagen strontverkouden en heb amper een stem), nooit weer haha! Jess wou nog wel een keer, die vond m heel gaaf ;) (uitendelijk niet gelukt, lange rij enzo)

Daarna naar de show One ocean, super Amerikaans, iets met volkslied en hoe goed Seaworld is voor de wereld, inclusief gezapig lijflied. Welgaaf om een keer orka’s in het echt te zien. Maar of ze het echt leuk vinden? Bij dolfijnen ziet het er wat gezelliger uit altijd.

image
image
image

Nog een rondje door het park gedaan (en dippin dots gegeten, ons nieuwe favo ijsje) en wilden de dolfijnenshow nog even bekijken, maar die zat helaas al vol. Het begon ook te regenen, dus we zijn er maar vandoor gegaan, nog een klein beetje geshopt ;)

image
image
image
image

Avondeten bij de Cheesecake factory om het jaar af te sluiten, was weer heerlijk! Daarna lekker op de bank geploft om het nieuwjaarsding in New York te bekijken. Happy new year!

Onze laatste dagen in Florida

1 januari uiteraard gestart met een nieuwjaarsduik. In ons eigen zwembad en het was gelukkig niet heel koud ;) Verder lekker rustig aan gedaan, beetje souveniers gehaald (altijd op het laatste moment ;)) en veel snoep bij de Walmart. ‘s Avonds geen zin meer om op pad te gaan, dus lekker oude films gekeken op onze megaflatscreen tv.

image
image

2 januari, onze laatste volle dag, vroeg op (niet erg, want nog steeds elke dag erg vroeg wakker) om even met mn jarige moeder te skypen, gezellig :) Strakke planning: vroeg naar de Florida Mall (lekker rustig) voor een paar laatste aankopen en onze nagels nog 1x te laten verwennen, ‘s middags languit in de zon bij het zwembad (29 graden!) en ‘s avonds een lekkere steak (bij Outback) en nog even afscheid nemen van Harry Potter. Paste precies allemaal, fijne laatste dag :)

image
image
image
image
image

Terug naar huis

Zaterdagochtend alles gepakt (nou ja, gepropt) en lekker vroeg richting Jacksonville. Het was supermooi weer, dus we hadden een mooie middagpauze bedacht bij Daytona beach. Dichterbij dan dit zijn we helaas niet gekomen:

image

Tussen Orlando en Daytona was er een aanrijding (niks ernstigs), waardoor we bijna 1,5 uur in de file stonden :( Nog wel een hele korte stop gemaakt bij Flagler beach om toch nog een paar minuten van de zon te genieten.

image

Op het laatste stuk bij st. Augustine nog een klein uurtje file gehad, maar uiteindelijk keurig om 10 over 3 bij de rental car return (vlucht om 5 uur) en afscheid genomen van onze fijne bak.
Vertraging naar Atlanta vanwege dichte mist daar, maar we hadden gelukkig tijd genoeg om de overstap te halen voor het vliegtuig naar Amsterdam. Die ging keurig op tijd en kwam zelfs een half uurtje eerder aan. Bumpy ride, kapot entertainmentsysteem (inmiddels al een e-mail van Delta dat we een tegoedbon krijgen van $50), maar nog best een beetje kunnen dommelen. Op Schiphol was alle bagage gelukkig meegekomen (had per ongeluk mn huissleutels ingecheckt) en hadden we een heus ontvangstcomite (Jess’ broertje + vriendin). Na een laatste Starbucks tijd om naar huis te gaan, tot de volgende trip!

Wil je alle reisverslagen lezen van mijn kerstvakantie in Florida? Kijk dan op deze pagina.

Wil je meer lezen over Florida?

Ik schreef ook deze artikelen vol praktische tips:
Hoe & wat: handige reistips voor Orlando, Florida
Pretparken in Florida
2 weken Florida: de ultieme route

Of bestel een van deze fijne reisgidsen:

Capitool Reisgids Florida

Wat & Hoe Reisgids – Florida

Wil je meer reisverslagen lezen?

Ik reis regelmatig naar Amerika en maak daar vaak toffe roadtrips. Ik bezocht onder andere deze regio’s:
Ontario & New York State
3,5 week roadtrippen in het zuidwesten van Amerika
3 maanden in Amerika: de Pacific Crest Trail, Hawaii en de Pacific Northwest

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.