Busch Gardens - Seaworld - terug naar huis - reisverslag Florida

Busch Gardens, SeaWorld en terug naar huis | Reisverslag Florida #4

Tijdens onze laatste dagen in Florida bezoeken we twee nieuwe pretparken: Busch Gardens en SeaWorld. En hoe vieren we met oud & nieuw in Orlando?

Busch Gardens

We hebben er weer een nieuw favoriet park bij: Busch Gardens! Toen we de (dure) kaarten voor ons bezoek aan Discovery Cove boekten, konden we via deze website voor weinig geld tickets bijbestellen voor Busch Gardens, een park dat we altijd al eens wilden bezoeken.

Op een druiligere dinsdagochtend rijden we naar Tampa. Nou ja, druilerig is nogal zwak uitgedrukt, want het ging echt gigantisch hard regenen toen we over de snelweg reden (standje waterval). De rest van de dag heb ik een poncho aan gehad, het was gelukkig niet koud! Busch Gardens is een pretpark en dierentuin ineen. Er zijn hier ontzettend veel gave achtbanen en daarnaast kun je dus olifanten, tijgers, knalroze flamingo’s, nijlpaarden en nog veel meer dieren zien. Een leuke combinatie!

In het park zijn beginnen we eerst met het ontdekken van alle achtbanen. De eerste die we proberen in de SheiKra. Deze achtbaan gaat 61 meter (om heel precies te zijn) de lucht in om vervolgens op grote hoogte even stil te staan en daarna met 113 kilometer per uur naar beneden te gaan. Waaaah!

En dan dachten we dat die snel ging, maar voor ons gevoel was de SheiKra nog traag vergeleken met de Cheetah Hunt. Deze achtbaan gaat “slechts” 97 kilometer per uur, maar het voelt ongelooflijk snel, omdat je soort van laag over de grond scheert. Het voelt in deze achtbaan alsof je als een jachtluipaard bent en langs de rotsen en bomen heel hard rent om naar je prooi te komen. Ontzettend gaaf gedaan!

Dieren kijken in Busch Gardens

Na we alle achtbanen hebben getest is het tijd voor iets meer rust. We dwalen door het park om alle dieren te Het wordt zelfs al bijna donker en het regent veel, maar we hebben toch nog een paar mooie plaatjes weten te schieten.

We sluiten de dag af met een funnelcake. Dit is een typisch gerecht hier en het smaakt een beetje als een oliebol. Het bestaat alleen uit allemaal kleine sliertjes gefrituurd deeg en het is best wel lekker! We krijgen hier toch een beetje het oud & nieuw gevoel van.

Funnel Cake

SeaWorld

De volgende dag is het alweer oudejaarsdag (wat vliegt de tijd!) en staan we al om negen uur ‘s ochtends op de parkeerplaats van het volgende pretpark: SeaWorld. Het is er op dat moment nog lekker rustig en we beginnen in Antarctica, waar we veel pinguins zien. Wat zijn dat toch mooie dieren!

Daarna kijken we Turtle trek, een 3D-film in een 360 graden bioscoop, waar het lijkt alsof je zelf een schildpad bent, heel gaaf gedaan! Daar zijn ook enkele aquaria, waar we, naast schildpadden, ook eindelijk manatees (zeekoeien) zien! Die komen in Florida ook in het wild voor, maar helaas hebben we ze nog nooit ergens gezien. We hadden gehoopt om ze in Wekiwa Springs te zien waar we een paar dagen geleden waren, maar dat is toen niet gelukt.

Achtbanen in SeaWorld

Dan is het tijd voor de twee achtbanen in het park: Manta en Kraken. Kraken is een ‘gewone’ achtbaan met veel loopings en Manta de engste die ik ooit heb gedaan. In de Manta zit je namelijk niet gewoon, maar je hangt voorover. Doodeng! Ik heb heel hard gegild (wat heel bijzonder was, want ik ben al dagen heel erg verkouden en ik heb amper een stem), dit ga ik echt nooit weer doen, haha! Jess wilde er nog wel een keer in, die vond hem namelijk heel gaaf. Dat is uiteindelijk niet gelukt, want er stond echt een enorme rij en we wilden ook nog een show bezoeken.

We bezoeken de show One ocean en het is echt een heel Amerikaans gebeuren. Het volkslied wordt gezongen en er wordt verteld wat SeaWorld allemaal doet voor de wereld (ze hebben zelfs een heel fout eigen lied).

Hoewel het heel bijzonder is om eens orka’s te zien, voelt het bezoeken van deze show niet goed. Ik heb gewoon een slecht gevoel bij het zien van zulke grote dieren die kunstjes moeten doen. Bij dolfijnen heb ik altijd het idee dat ze het wel leuk vinden, maar bij orka’s voelt het toch te geforceerd.

Net als bij mijn reisverslag over Discovery Cove wil ik ook hier weer een kleine opmerking maken. Met de kennis van nu zou ik een park als SeaWorld niet zo snel meer bezoeken. Dieren moeten met rust gelaten worden en in hun eigen leefomgeving leven. Ze zouden niet geforceerd moeten worden om kunstjes te doen en mensen te vermaken.

We lopen daarna nog een rondje door het park en eten Dippin Dots, een heel lekker ijsje! We waren van plan om de dolfijnenshow nog te bekijken, maar deze zit helaas vol. Ook gaat het weer regenen, dus verlaten we het park.

We gaan nog even shoppen en sluiten het jaar af met een heerlijke maaltijd bij de Cheesecake factory. We hebben geen feestjes gepland voor deze oudejaarsavond, maar ploffen in onze villa op de bank en kijken naar het spektakel in New York. Happy New Year!

Roze champagne bij het zwembad oudejaarsavond
We toasten op het nieuwe jaar met roze bubbels bij het zwembad.

Onze laatste dagen in Florida

2015 is het eerste jaar dat ik start met een nieuwjaarsduik. Wel heel handig om je eigen zwembad te hebben en het is ook helemaal niet koud!

We hebben niet heel veel wilde plannen meer, we hebben al zoveel gedaan hier in Florida. We kopen wat souvenirs (zoals altijd op het allerlaatste moment) en veel snoep bij de Walmart. Ik krijg van veel vrienden namelijk altijd het verzoek om gekke smaken M&M’s mee te nemen uit Amerika.

‘s Avonds hebben we geen zin meer om op pad te gaan, dus kijken we lekker oude films gekeken grote flatscreen tv. En we eten alvast wat van die lekkere snoepjes.

Chillen in onze villa in Orlando

2 januari is onze laatste volle dag in Florida en we staan vroeg op (dat vinden we niet zo erg, want we zijn nog steeds elke dag erg vroeg wakker). We skypen even met mijn moeder, want die is vandaag jarig. Gefeliciteerd!

We hebben een strakke planning gemaakt: we gaan vroeg in de ochtend naar de Florida Mall voor wat laaste aankopen, laten onze nagels nog een keer doen en duiken in de middag thuis het zwembad is. Het is 29 graden, dus wel zo lekker.

‘s Avonds eten we nog een lekkere steak in Outback Steakhouse en gaan nog een allerlaatste keer naar Universal om de Harry Potter attracties te doen. Een superleuke laatste dag hier in Florida!

Terug naar huis

Zaterdagochtend pakken we alles in (al is het is meer proppen en moeten we op onze tassen zitten om ze dicht te krijgen). We rijden vroeg weg in de richting van Jacksonville. Het is prachtig weer, dus we zijn van plan om een lange middagpauze te nemen in Daytona Beach. Helaas mislukt dat plan volledig en zien we niet meer van Daytona Beach dan de snelweg.

Geen tijd om te stoppen in Daytona Beach

Tussen Orlando en Daytona is er een ongeluk gebeurd (gelukkig niks ernstigs) en hierdoor staan we bijna anderhalf uur in de file stonden. Balen! We maken nog wel een hele korte stop bij Flagler Beach zodat we toch nog een paar minuten van de zon kunnen genieten.

Op het strand in Flagler Beach

Op het laatste stuk bij St. Augustine staan we weer in de file, maar we leveren uiteindelijk keurig om tien over drie onze auto in op het vliegveld van Jacksonville. Dankjewel, je was een goede vriend!

Onze vlucht vertrekt om vijf uur, dus we hoeven niet zo heel lang te wachten. We vertrekken met vertraging naar Atlanta vanwege dichte mist, maar halen daar gelukkig wel onze overstap op de vlucht naar Amsterdam. Die vertrekt keurig op tijd en we komen zelfs een half uurtje eerder aan.

Het was niet de beste vlucht. Veel turbulentie, het entertainmentsysteem is kapot (zodra we landen krijgen we een e-mail van Delta dat we een tegoedbon van $50), maar het lukt ons toch om een beetje weg te dommelen.

Op Schiphol is alle bagage gelukkig meegekomen (ik had per ongeluk m’n huissleutels ingecheckt, dus ik zat nogal in de stress). We hebben daar een heus ontvangstcomité, Jess’ broertje en zijn vriendin staan ons op te wachten). Na een laatste Starbucks is het tijd om naar huis te gaan, ik heb nu alweer zin in de volgende reis naar Amerika!

Wil je alle reisverslagen lezen van onze kerstvakantie in Florida? Kijk dan op deze pagina.

En die volgende reis naar Amerika? In 2016 maak ik samen met Jess een geweldige roadtrip in het Zuidwesten.

Wil je meer lezen over Florida?

Je kunt al mijn artikelen over Florida vinden op deze pagina. Een paar leestips:

En om je echt in te lezen zou ik een van deze fijne reisgidsen bestellen:

Capitool Reisgids Florida

Wat & Hoe Reisgids – Florida

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.