Kerstvakantie naar Florida - Reisverslag

In de kerstvakantie naar Florida! | Reisverslag Florida #1

We gaan in de kerstvakantie naar Florida! In dit reisverslag vertel ik je over de vlucht naar Jacksonville en de rit via St. Augustine naar Orlando.

Kerstvakantie naar Florida

Na een prachtige reis naar Florida in de zomer van 2013, gaan Jess en ik in 2014 in de kerstvakantie naar Florida. We verblijven twee weken in Orlando, waar we vooral veel pretparken willen bezoeken.

Op zaterdagochtend 20 december gaan we vroeg de deur uit, we verwachten namelijk dat het heel druk is op Schiphol vanwege de kerstvakantie. Dat valt uiteindelijk allemaal best mee, dus we doen lekker rustig aan. We drinken zelfs nog een kop koffie met met vrienden van Jess die toevallig op hetzelfde moment ook met een vlucht vanaf Schiphol vertrekken.

Daarna lopen we naar de gate. We vrezen voor een lange en vervelende ondervraging, maar ook dat valt heel erg mee. Het personeel lijkt er heel veel zin in te hebben en wenst ons een fijne kerstvakantie toe. Bij de gate bel ik nog even met mijn beppe (dat is Fries voor oma), want ze is vandaag 90 jaar geworden! Fijn om haar nog net evn te spreken voor ik het vliegtuig instap.

De lange reis naar Florida

Met Delta naar Atlanta

Wat volgt is een hele lange vlucht. Delta is een prima maatschappij, we krijgen veel eten en drinken en het smaakt ook best redelijk. Maar tien uur lang in zo’n kleine ruimte zitten is nooit zo fijn voor je rug, haha! We zijn dan ook blij als we in Atlanta landen. We zijn weer in Amerika!

Aangezien het bijna kerst is, hebben we grote verwachtingen. Amerika pakt toch altijd flink uit met kerst? Nou was er op de luchthaven van Atlanta geen kerstbal te zien, haha! Ik had voor de kerstsfeer nog wel een foute kersttrui aangetrokken.

De overstap in Atlanta op onze volgende vlucht naar Jacksonville ging behoorlijk smooth (al was de immigration officer een tikkie chagerijnig). De vlucht duurde maar liefst 38 minuten en we komen zelfs te vroeg aan in Jacksonville. Daar zijn gelukkig wel veel mooi opgetuigde kerstbomen te zien, yes!

Kerstboom in Atlanta

Natuurlijk kan nooit alles zo smooth gaan met ons en Jess’ backpack had de overstap in Atlanta niet gehaald. Gelukkig kwam er een uur later weer een vliegtuig van Atlanta naar Jacksonville, dus daar konden we op wachten.

Omdat we toch moeten wachten, regelen we in de tussentijd meteen onze auto. Jacksonville is een kleine luchthaven, dus die staat aan de overkant van de straat in een garage. We krijgen superluxe Chevy mee, met slechts 5000 miles op de teller, hij is best wel nieuw dus! Er zitten ontzettend veel knopjes in, waarvan ik voor het grootste deel geen idee heb waarvoor ze zijn. Soms is het wel handig om een handleiding bij een auto te krijgen, haha! Ik ben in ieder geval superblij met de achteruitrijcamera.

Huurauto in St. Augustine

Als we de backpack hebben, rijden we nog even langs de Walmart om een paar boodschappen te doen. Ik krijg de auto niet in de automatische stand, dus moet schakelen. Dat is even wennen! Daarna rijden we naar ons hotel (Best Western Plus aan de I-95) in St. Augustine. We zijn te moe om uit eten te gaan, dus halen wat te eten bij Taco bell naast het hotel. En dat smaakt prima!

Wat te doen als het regent in Florida?

De volgende ochtend zijn we door de jetlag uiteraard al om vier uur ’s ochtends wakker. Als we de weersvoorspellingen bekijken ziet het er slecht uit. Het gaat die dag heel hard regenen in St. Augustine. Daarom besluiten we om na het te gaan shoppen!

Om negen uur staan we bij de outlet en voor twaalf uur hebben we al wat mooie aankopen gedaan. Onder andere drie paar All Stars (die kopen we altijd in Amerika, die zijn hier veel goedkoper dan in Nederland). Natuurlijk hebben we als Hollanders een coupon voor een couponbook (dat bestaat echt, ter plekke moet je er $5 voor betalen), hiermee krijgen we korting op korting met korting! Ook als toerist kun je prima besparen met coupons in Amerika.

Jess voelt zich niet helemaal lekker, dus we gaan na onze shopsessie rustig op weg naar Orlando. We rijden via het oude centrum van St. Augustine, en dat ziet er prachtig uit. Ooit wil ik hier nog wel eens rondkijken. Nu was het door de regen (en het gebrek aan parkeerplaatsen) niet echt een optie.

Washington Oaks Garden State Park

We rijden niet via de I-95 naar Orlando, maar over de A1A langs de kust, dat vinden we veel leuker dan zo’n grote snelweg. Het is een prachtig gezicht, aan de ene kant zien we duinen en de zee en aan de andere kant het moeras.

Omdat we niet alleen maar in de auto willen zitten, stappen we uit in het Washington Oaks Garden State Park voor een wandeling door het bijzondere landschap van Florida. Dit park was vroeger een landgoed en dat zie je terug aan de mooie tuinen vol mooie bomen en vijvers. Een deel van de tuin was vroeger een citrusboomgaard. De citroenen zijn enorm!


Flagler Beach

We rijden nog een stuk verder langs de kust en halen wat te eten bij Flagler Beach. We hebben hier uitzicht op heel veel pelikanen en surfers, leuk om te zien. En zie ook hoe donker de lucht is! Gelukkig houden we het nog even droog.


Terug in Orlando!

Dan is het tijd om door te rijden naar onze eindbestemming Orlando. We rijden via Daytona Beach (volgens de bordjes is dit The world’s most famous beach) en het dorp Christmas (waar we vergeten het bordje op de foto te zetten).

In Downtown Orlando worden we getrakteerd op een flinke Floridiaanse stortbui, ik zie bijna niks, behalve de achterlampen van degene die voor me rijdt. Best wel eng! Ik ben dan ook blij als we uiteindelijk aankomen in onze woonplaats voor de komende twee weken: Kissimmee!

We doen nog even boodschappen bij de Walmart (inclusief kerstlichtjes en kerstsokken, anders is onze villa ook zo saai tijdens de feestdagen) en halen avondeten bij Panda Express. Weer terug in onze villa ploffen we op de bank: we zijn thuis!

Lees ook het volgende reisverslag: Jingle ball, Discovery Cove en Aquatica

Wil je alle reisverslagen van onze kerstvakantie in Florida lezen? Kijk dan op deze pagina.

Meer lezen over Florida?

Lees dan ook een van deze artikelen:

Of bestel een van deze reisgidsen:

ANWB wereldreisgids – Florida

Capitool Reisgids Florida

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties