Wekiwa Springs State Park en Harry Potter in Universal - Reisverslag Florida

Verdwalen in Wekiwa Springs State Park en Harry Potter in Universal | Reisverslag Florida #3

Met kerst verdwalen we in Wekiwa Springs State Park en genieten we van alle Harry Potter attracties in Universal. Je leest er alles over in dit reisverslag.

Wat te doen met kerst in Orlando?

Op eerste kerstdag beginnen we met een heerlijk ontbijtje bij het zwembad en doen we meteen een gezellig (maar chaotische) skypesessie met de familie. Het is behoorlijk fris vandaag (rond de twintig graden, dit is de koudste dag tot nu toe). Omdat we verwachten dat het nogal druk is in de pretparken, besluiten we om iets heel anders te doen: we gaan de natuur in. Onze bestemming is Wekiwa Springs State Park, ten noorden van Orlando.

Wekiwa Springs State Park

We gaan die middag dus naar Wekiwa Springs State Park, en hopen hier wat alligators en schildpadden te spotten. Na een kort rondje over de boardwalk (met veel luidruchtige Amerikanen), besluiten om een ander wandeling te doen, die ons naar een meertje zou moeten leiden.

De route is alleen heel erg slecht aangegeven, hierdoor nemen we ergens een verkeerde afslag en zijn we zomaar een paar mijl de verkeerde kant op gewandeld. Oeps! We hebben echt geen idee waar we zijn en alles lijkt op een jungle. Ook zijn we een klein beetje bang dat er ergens uit de bosjes opeens een alligator opduikt, we zijn ten slotte in Florida. We zien ook geen andere mensen meer. Goed idee, dat verdwalen in de jungle met kerst!

Gelukkig heb ik voor de start van de wandeling een foto gemaakt van het bord met alle trails in de omgeving. Met veel inzoomen lukt het ons weer om de weg terug te vinden naar de auto. Ondanks dat we verdwaald waren, vonden we Wekiwa Springs State Park overigens ontzettend mooi. Maar helaas hebben we (op een paar vogels en en eekhoorns na) verder geen wildlife gezien.

Na onze wandeling van zo’n tien kilometer (valt nog mee!) zien we onze auto weer en daar zijn we heel blij mee. We hebben trek, dus we genieten lekker van onze meegebrachte cheesecake. Al is die zo groot dat we hem niet eens helemaal op krijgen!

Celebration: het perfecte dorp

We rijden weer terug naar Orlando, waar we een korte stop maakten in het dorpje Celebration. Celebration is bedacht door Walt Disney als het perfecte dorp. Overal is het gras is keurig gemaaid en staan er witte hekjes om de huizen. Het is er brandschoon en de huizen zijn allemaal prachtig onderhouden, met een grote veranda vol schommelstoelen. Het doet me een beetje denken aan Wisteria Lane uit de serie Desperate Housewives.

Het is er erg druk als wij er zijn, want er is vanavond een bijzonder evenement gepland. Het gaat sneeuwen! Geen echte sneeuw natuurlijk, maar op deze manier hebben we toch nog een soort van witte kerst, haha!

Daarna is het tijd voor ons kerstdiner en we hebben een tafel gereserveerd bij TGI Fridays (niet alle restaurants zijn open met kerst). We hebben een coupon voor een gratis voorgerecht, dus we krijgen uiteraard bij lange na ons hoofdgerecht niet op (al was het wel heel lekker). De helft gaat dus mee naar huis, dat eten we later wel eens op. We gaan die avond vroeg naar bed (we voelen ons net een stel oude wijven, we storten elke avond om tien voor de tv op de bank in slaap). Maar goed ook, want we willen morgen op tijd weer op.

Harry Potter in Universal

Een van de hoofdredenen voor ons om terug te keren naar Orlando (we zijn hier in 2013 ook geweest), is omdat we allebei groot fan zijn van de Harry Potter-boeken. In 2013 bezochten we de Wizarding World of Harry Potter in Universal’s Islands of Adventure, maar sindsdien is er een nieuw deel bijgebouwd in Universal Studios. Dus toen we besloten om terug te gaan naar Florida, hebben we meteen tickets gekocht voor beide pretparken.

De dagen na kerst (tweede kerstdag bestaat hier niet) staan dus in het teken Harry Potter. We bezoeken de parken van Universal meerdere keren en doen vooral de attracties in het Harry Potter gedeelte. Deze zijn stuk voor stuk fantastisch!

Naast The Forbidden Journey (speelt zich af rondom en in Hogwarts) die we vorig jaar ook al vaak hebben gedaan, is er dit jaar een nieuw deel geopend: Diagon Alley in Londen. Daar zit de attractie in Gringotts (bank) en die is ook ontzettend gaaf! Je hebt hier een 3D-bril op, waardoor alles erg dichtbij komt.

Ook hebben ze tussen beide parken van Universal een treinverbinding gemaakt met de Hogwarts Express. Ze hebben zelfs Kings Cross nagebouwd, je hebt echt het idee dat je even in Londen bent. Zo zijn er muzikanten en kun je merchandise kopen met Engelse vlaggen.

Tip: Koop hier je tickets voor Universal (en de andere pretparken in Florida). Via deze website heb je vaak goede kortingen of combinatiedeals.

Het is trouwens overdag gruwelijk druk in de parken, voor een aantal van de attracties staan van rijen van meer dan twee uur. Gelukkig is er vaak een single riders ingang, waar we veel gebruik van maken. Als je in deze rij gaat staan ben je eigenlijk een soort opvulling, omdat iedereen met z’n hele familie in een karretje wil. Het grote voordeel is dat deze rijen veel korter zijn en dat je dus sneller aan de beurt bent. Het nadeel is dat je zelden naast elkaar zit, maar dat hebben we er wel voor over. Het scheelt zoveel tijd!

Universal in de avond

We hebben de hoop dat het in de avond wat rustiger is in de parken, dus we bezoeken ze vooral in de ochtend en in de avond. En het is echt een aanrader om in de avond te gaan, het heeft zo’n andere sfeer! Het is nog steeds wel druk, maar niet zo druk als midden op de dag.

De kerstverlichting is prachtig om te zien en ook is er een Macy’s parade (bekend uit New York). Met enorme opblaasballonnen van bijzondere figuren, zoals kerstballen en de kerstman. Erg leuk om een om een keer mee te maken. De avond wordt afgesloten met prachtig siervuurwerk, ook heel gaaf!

We sluiten de avond af in Bubba Gump, een van onze favoriete restaurantketens in Amerika. Dit restaurant is gebaseerd op de film Forrest Gump. Het is geweldig aangekleed met props en quotes uit de film. Van de bediening krijg je tijdens het eten ook een trivia quiz over de film.

Shoppen

Naast het bezoeken van pretparken, bezoeken we in deze dagen ook heel veel malls. Kleding en schoenen zijn hier in Amerika een stuk goedkoper dan in Nederland en als je gebruik maakt van coupons krijg je ook nog eens heel veel korting.

Over de shopsessies zal ik niet al te veel zeggen, we hadden geen tijd om foto’s te maken, haha! Maar het gaat de goede kant op, we zitten al bijna op onze max van 23 kilo (meer mag er niet mee in het vliegtuig). Overigens is het in de winkels ook heel erg druk, er staan files naar de malls en de parkeerplaatsen zijn overvol. We slaan ons er dapper doorheen en eenmaal in de winkels is de drukte te overzien.

De komende dagen zullen er aardig hetzelfde uitzien, al zijn de pretparken wat anders. We hebben namelijk nog kaarten voor Busch Gardens en Seaworld (en nog 1 dagje Universal). Zin in!

Lees nu het volgende reisverslag: Busch Gardens, Seaworld en terug naar huis

Wil je alle reisverslagen van onze kerstvakantie in Florida lezen? Kijk dan op deze pagina.

Wil je meer lezen over Florida?

Lees dan ook deze artikelen:

Je kunt alle artikelen die ik schreef over Florida vinden op deze pagina.

Of bestel een van deze reisgidsen:

ANWB wereldreisgids – Florida

Wat & Hoe Reisgids – Florida

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie