Bahamas 2013

Een nachtje op de Bahama’s | Reisverslag Florida & Cuba

Omdat we niet rechtstreeks van Florida naar Cuba mogen vliegen, gaan we voor een nachtje naar de Bahama’s! Heel relaxed is het niet, want het is nogal chaotisch en slecht weer…

Een spannende rit naar het vliegveld…

Het einde van onze Floridareis eindigde met een spannende autorit naar het internationale vliegveld in Orlando. Zo ongeveer 10 miles voor het vliegveld gaf onze auto aan dat we nog — — konden rijden met onze auto. Normaal staat hier een cijfer met hoeveel miles je nog op je tank kunt rijden, maar dat was dus verdwenen! Hoeveel miles voor — — zou zijn was ons onbekend, maar we hadden het vermoeden dat het vrij weinig was. Omdat we te weinig tijd hadden om nog te tanken (we hadden nog maar een kwartier de tijd om auto in te leveren) besloten we door te rijden en gewoon te zien hoe ver we kwamen. We made it! We hopen dat de medewerker van autoverhuurder Alamo niet de auto heeft moeten duwen om hem terug in de garage te krijgen.

Chaos op het vliegveld

Eenmaal op het vliegveld aangekomen waren we nog niet klaar met de chaos. Allereerst vergaten we ons mapje met persoonlijke papieren en paspoorten bij de incheckbalie. De baliemedewerkster rende ons gelukkig achterna en gaf ons het mapje terug.

Vervolgens kregen we een grondige controle bij de bagagecontrole, aangezien we een vreemd uitziend voorwerp in onze bagage hadden die men daar nog niet eerder op de scanner had gehad. Dit vreemde voorwerp bleek een koelelement in onze koeltas te zijn. Voor dit vreemde voorwerp werd 5 man aan personeel erbij geroepen. 10 scans en 3 explosieven controles later mochten we gaan, wonderbaarlijk genoeg met het vreemde voorwerp: het koelelement in onze koeltas.

Uiteindelijk waren we nog steeds snel bij de gate, waar we niet over een loopbaan moesten, maar met een supersnel soort metroding, heel grappig. Bij de gate kwamen we (volgende chaotische moment) erachter dat we vergeten waren om onze kaartjes in een brievenbus te gooien. En die stond natuurlijk voor de bagagecontrole… Gelukkig konden we ze afgeven bij de gate (aan dezelfde baliemedewerkster die ons eerder al achterna moest rennen, superlief). Ik hoop dat ze aankomen!

Welkom op de Bahama’s!

Na een heel kort vluchtje kwamen we aan in Nassau, waar we begroet werden met vrolijke muziek door een brassband, heel leuk! Verder was het jammer genoeg bewolkt met regen. Buiten aangekomen gingen we met een taxi en onze chaffeuze was een echte ‘Big Momma’, inclusief bloemetjesjurk en sandalen, hilarisch! Ons hotel was enorm, met 3 zwembaden en een prachtig strand.

Lege strandstoelen
Uitzicht vanaf onze hotelkamer op Nassau

We hebben ons nog een paar uur vermaakt met snorkelen. Echt supermooie kleurrijke vissen gezien en als klap op de vuurpijl nog een hele grote schildpad gezien. Wat een waanzinnig mooi beest! Avondeten bestond uit take away Burger King (het enige restaurant op loopafstand) op het strand bij zonsondergang. We zijn op de Bahama’s!

Lekker vroeg naar bed, want we waren toch wel moe na al die chaos. Nu op naar Havana!

Lees nu het volgende reisverslag: Havana: Viva la Revolucion

Wil je alle reisverslagen van onze rondreis op Florida en Cuba lezen? Check dan deze pagina.

Meer lezen over de Bahama’s?

Ik had helaas veel te weinig tijd om de Bahama’s te ontdekken, maar ik ben wel nieuwsgierig! Jij ook? Bestel dan een van deze reisgidsen als je meer wilt lezen over de Bahama’s:

Fodor’s Bahamas

Moon Bahamas

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie