Genieten in Llançà _ Reisverslag Spanje #2

Genieten in Llançà | Reisverslag Spanje #2

Ik ben samen met mijn familie een weekje op vakantie in het Spaanse Llançà in de Costa Brava. Een prachtige plek om even tot rust te komen. Dit is mijn reisverslag.

Na een korte stopover in Barcelona vertrek ik naar het mooie Llançà aan de Middelandse Zee, waar ik mijn familie tref. De eerste dagen moeten we even wennen (zowel aan de nieuwe omgeving en elkaar), maar we genieten volop van ons fijne huis (met fenomenaal uitzicht) en de mooie omgeving.

Van Barcelona naar Llançà

Ik slaap die nacht ontzettend lekker in het centrum van Barcelona in Hostel Girona. Dat had ik echt even nodig. Tot mijn verrassing staat er ‘s ochtends een lekker ontbijt klaar, jammie!

Ontbijt in Hostal Girona - Barcelona

Helemaal opgeladen loop ik naar het station, waar ik nog langs het mooie Casa Batlló kom. Ik ben echt een groot fan van de bouwwerken van Gaudí, dus ik kom graag in Barcelona.

De treinreis gaat snel voorbij en voordat ik het weet ben ik in Girona. Hier staan mijn ouders me al op me staan te wachten, gezellig! Zij zijn helemaal uit Nederland met de trein gekomen. We lunchen nog snel even lunch in het café op het station en nemen daarna de trein naar Llançà.

Op het station in Girona

De treinreis is ontzettend mooi, we passeren mooie dorpjes en de uitzichten zijn prachtig. Een uur later staan we op het station van Llançà, waar we een taxi nemen naar ons huis voor deze week.

De taxichauffeur brengt ons echter naar de verkeerde straat, waardoor we met zware koffers drie straten omhoog moeten klimmen. En de straten zijn hier echt ontzettend steil! Helemaal kapot en lekker bezweet komen we aan bij het huis.

Daar vergeten we meteen de zware klim, want het is supermooi. Vanuit (bijna) alle kamers kom je op een balkon met een fenomenaal uitzicht op zee, genieten!

Uitzicht vanuit het appartement

De familie is compleet

Een uur later staan mijn broertjes voor de deur, zij zijn met de auto via Duitsland, Zwitserland en Italië naar Spanje gereden. Een flinke omweg, maar wel een mooie!

Tegen half acht zijn ook mijn zusje en haar vriend er, ook zij zijn met de auto maar hadden onderweg veel files. Leuk, we zijn compleet! Na een borrel op het mooie terras wandelen we via een pad langs de rotsen naar de haven. Een mooie route, waar we getuige zijn van een mooie zonsondergang.

We eten in de haven bij een chaotische tapastent en het is erg lekker. Ik kan hier wel aan wennen!

Relaxdag in Llançà

Vandaag hebben we een relaxdag gepland. Iedereen is vrij moe van de reis, dus dat komt wel goed uit. Na een heel lekker ontbijt gaan we naar het strandje onder ons huis, waar het al behoorlijk druk is. Daar vermaken we ons goed. We lezen, zwemmen en snorkelen.

Op het strand in Llanca

Na de late lunch maak ik nog een keer dezelfde wandeling als gisteravond, alleen neem ik nu m’n goede camera mee. Ik maak dan ook veel foto’s, want wat is het hier mooi! Dit pad is trouwens onderdeel van de Camí de Ronda, een prachtige langeafstandswandeling langs de kust van de Costa Brava.

Vanavond gaan we even niet uit eten, maar barbecueën op ons terras. Het is nog best een uitdaging, want het begint keihard te onweren. Gelukkig staat de eettafel redelijk waterdicht onder een afdakje, waar we tot een uur of elf lekker blijven zitten.

BBQ in Llanca

Na deze heerlijke luierdag gaan we morgen mooie plekken in de Costa Brava ontdekken. We gaan namelijk naar Figueres om het Dalí Museum te bezoeken.

Lees nu mijn volgende reisverslag: Dagje Figueres en een prachtige wandeling | Reisverslag Spanje #3

Alle Spanje reisverslagen zijn te lezen op deze pagina.

Tips voor een reis in Spanje

Lijkt het jou ook leuk om Llançà en de Costa Brava te bezoeken? Dit zijn fijne reisgidsen vol tips:

Costa Brava Marco Polo

Trotter Catalonië

Daarnaast kun je op deze website ook meer informatie vinden over een vakantie in Spanje. Lees ook deze artikelen:

Ook deel ik in mijn tweewekelijkse nieuwsbrief regelmatig leuke reisverhalen, goede reisaanbiedingen en tips voor de mooiste bestemmingen. Schrijf je in.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt kost het onderhouden van een website geld. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Zo krijg ik een kleine commissie waarmee ik deze website kan onderhouden. Het kost jou niets extra. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie en mogelijkheden om Op reis met Co te steunen.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties