Top 5 Boedapest

Top 5 Boedapest: deze dingen mag je niet missen

Boedapest is een hele gave stad voor een korte citytrip. Leuke bars, imposante gebouwen en prachtige badhuizen. In deze blog mijn top 5 tips met dingen die je niet mag missen in deze stad.

Drink een borrel in een Ruïnebar

citytrip Boedapest


Voordat ik Boedapest ging, had ik nog nooit van een ruïnebar gehoord. Je hebt in Boedapest veel van dit soort barren, het zijn eigenlijk oude panden die omgetoverd zijn in een bar, zonder dat het helemaal opgeknapt is. Ik bezocht de grootste ruïnebar in Boedapest: de Instant. Dit was vroeger een appartementencomplex en dat is nog best wel goed te zien. Wij zaten in het deel dat vroeger een binnenpleintje was, de fontein zat nog in de muur. Heel leuk!

Ga shoppen tussen de locals in de Grote Markthal

Citytrip Boedapest


Leuk om te doen in vrijwel iedere stad is het bezoeken van een markthal. In Boedapest hebben ze een hele grote markthal (en die heet heel toepasselijk ook Grote Markthal) met maar liefst 3 etages waar je flink kunt shoppen. Je vind er vooral (heel veel) vlees en groente, maar je kunt er ook kleding en souvenirs kopen. Heerlijk om even doorheen te struinen als het buiten heel hard regent.

Ontdek het oudste deel van de stad: Boeda

Top 5 Boedapest


Boedapest bestaat uit twee verschillende delen, die gescheiden zijn door de rivier de Donau. In Pest vind je veel grote en statige (overheids)gebouwen en Boeda is het oude deel met de smalle straten. Het is hier ook heel heuvelachtig, dus bereid je voor op veel trappen. Vanaf Boeda heb je op sommige plekken ook een prachtig uitzicht op Pest. De grote blikvanger in Boeda is de Matthiaskerk, die enorm opvalt met z’n gekleurde dakpannen. Boeda is een hele fijne plek om rond te dwalen en mag je zeker niet overslaan tijdens je citytrip naar Boedapest.

Ontspan in een Badhuis

citytrip Boedapest


Foto: Hungarian Snow via Foter.com


Iets wat je ook eigenlijk niet mag overslaan in Boedapest is een bezoek aan een van de vele badhuizen in de stad. Hongaren zijn er dol op, het is hun ultieme manier van ontspannen. Je kunt het een beetje vergelijken met een groot zwembad, dat lekker warm is, zodat je er heerlijk in kan chillen. Ik bezocht het beroemde Gellèrtbadhuis, dat er prachtig uitziet aan de binnenkant. De manier om even heel relaxt te pauzeren tijdens je citytrip.

Wandel langs de Donau

citytrip Boedapest


Veel hoogtepunten bevinden zich rondom de rivier de Donau, dus hier zal je tijdens je citytrip vaak een wandeling langs maken. Oversteken kan over vele bruggen, waarvan de kettingbrug zeker een van de mooiste is. Ook vind je aan de kade van de Donau het indrukwekkende monument ‘Schoenen op de Donaukade’ (zie mijn reisverslag voor uitleg). De allergrootste blikvanger is het Hongaars Parlementsgebouw, wat het grootste parlementsgebouw van Europa is. Prachtig om te zien, zowel overdag als ‘s avonds.

Meer Boedapest?

Wil je meer lezen over Boedapest? Lees dan hier mijn reisverslagen.
Ben je op zoek op naar nog meer leuke tips? Linda schreef een artikel met 15 handige tips voor Boedapest.

Meer toffe Europese steden voor een stedentrip?

Ik schreef ook artikelen over deze steden:
Top 5 Boekarest: deze dingen mag je niet missen
5 leuke dingen om te doen in Wenen
Top 5 München: deze dingen mag je niet missen

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties