Citytrtip Nice - reisverslag

Citytrip Nice met uitstapjes naar Cannes, Ventimiglia en Monaco | Reisverslag

Ter ere van mijn dertigste verjaardag vlieg ik samen met mijn beste vriendin en broertje naar de Côte d’Azur. Tijdens onze citytrip Nice ontdekken we ook Cannes, Ventimiglia en Monaco.

Citytrip Nice: de aanleiding

Mijn dertigste verjaardag is in aantocht. Dat kan ik toch niet ongemerkt voorbij laten gaan? Aangezien ik jarig ben in de maand mei en wel van een lekker zonnetje hou, besluit ik dat het zuiden van Frankrijk een mooie bestemming is. Mijn idee voor een citytrip Nice is geboren!

In mijn eentje mijn verjaardag vieren is ook weer zo saai, dus ik stuur een mail naar wat vrienden en familie om te vragen wie er met me mee wil gaan. Ik krijg een positieve reactie van mijn beste vriendin en mijn broertje (een bijzondere, maar superleuke combinatie) en met z’n drieën vliegen we in mei voor vijf dagen naar de Côte d’Azur.

In dit artikel deze keer geen uitgebreid reisverslag, maar een fotoverslag van de mooie plekken die we bezochten tijdens onze citytrip Nice.

En wat een aanrader is dat in mei, fantastisch weer en zoveel te zien en te doen! Hier een kleine (foto)impressie.

Dag 1: Monaco

Op de eerste dag bezoeken we Monaco tijdens de historische race en hierdoor is de halve stad afgesloten. Het maakt onze trip niet minder leuk, want er is genoeg te zien. We lopen van uitzichtpunt naar uitzichtpunt en vergapen ons aan de enorme boten die in de haven liggen. Ook dwalen we door de paleistuinen, waar we wat gekke foto’s maken.

Dag 2: Cannes

We slapen enorm uit en besluiten er een hele luie dag van te maken. We reizen met de trein naar het chique Cannes, waar we een heerlijke stranddag hebben. Extra leuk: het filmfestival begint bijna en we zien daar veel van terug in de stad.

Dag 3: Ventimiglia

Op onze derde dag bezoeken we het derde land van onze citytrip Nice. Vanaf daar ben je namelijk zo met de trein in Italië. We bezoeken het stadje Ventimiglia en genieten van een lekkere pizza aan de kust. En heb je die besneeuwde bergen al gespot?

Op de terugweg stappen we nog even uit in Monaco, omdat we graag even willen zien hoe de stad erbij ligt als hij niet grotendeels is afgesloten. Mooi!

Dag 4: Roadtrip!

Dan is het tijd voor mijn verjaardag! We huren een auto en maken een mooie roadtrip in de omgeving. We bezoeken o.a. Cannes en het prachtige Cap Roux.

’s Avonds trakteren mijn broertje en beste vriendin me op een heerlijke Thaise maaltijd. Vanaf het restaurant hebben we een geweldig mooie uitzicht op de zonsondergang bij de boulevard.

Dag 5: op ontdekkingstocht in Nice

We zijn tijdens onze citytrip Nice vooral naar plekken buiten Nice geweest, dus op onze vijfde en laatste dag gaan we nog even op ontdekkingstocht in de stad zelf. En dat is echt genieten! We dwalen door de stad, beklimmen Castle Hill voor een geweldig mooi uitzicht en we worden nog een beetje bruiner op het strand.

De citytrip Nice is echt omgevlogen. Het was echt supergezellig en ik kan niet wachten op de volgende reise. Wanneer gaan we weer??

Meer reisverslagen

In 2014 maakte ik nog een paar andere toffe reizen waar je ook een reisverslag kunt lezen:

Wil jij ook een citytrip naar Nice maken?

Dan is het handig om een van deze reisgidsen mee te nemen voor extra informatie en tips:

Lonely Planet Pocket Nice & Monaco

ANWB Extra – Cote d’Azur

Daarnaast schreef ik deze artikelen over reizen in Frankrijk:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.