Citytrip Lille - reisverslag deel 1

Voor het eerst in Lille | Reisverslag citytrip Lille #1

Dit is het eerste deel van het reisverslag van mijn citytrip Lille. Ik bezocht o.a. het Palais des Beaux-Arts en dwaalde door het oude stadscentrum.

Ieder jaar ga ik met Pasen met mijn moeder op stedentrip. We zijn vaak naar Parijs geweest, maar willen nu eens iets anders. Na lang beraad zijn we eruit, we gaan dit jaar de voor ons onbekende stad Lille ontdekken. Mijn broertje sluit ook aan en met z’n drieën reizen we op Goede Vrijdag naar deze Franse stad. Dit is het eerste deel van het reisverslag van onze citytrip Lille.

Eerste kennismaking

Na een supersnelle treinrit (nog geen 2,5 uur vanaf Amsterdam) komen we aan op het station van Lille. Het voelt meteen goed, wat is het heerlijk om weer eens een nieuwe stad te ontdekken!

Vanaf het station is het nog best een stuk lopen naar ons appartement. Dat is eigenlijk niet zo erg, want we zien meteen een stuk van de stad. Ik ben aangenaam verrast. Lille lijkt me erg levendig, mooie gebouwen en veel leuke restaurants en wijnbarretjes.

Nadat we onze spullen in het appartement hebben gedropt (het is niet het allerbeste appartement ooit, maar wel op een geweldige locatie), gaan we snel eten, we hebben trek! We eten in een leuk Thais restaurant en het eten smaakt echt goddelijk lekker. Na een korte wandeling door de gezellige binnenstad gaan we snel slapen. Nu al zin in morgen!

Even naar de dierentuin

Na een lekker ontbijt met veel stokbrood en brie zijn gaan we op pad. De eerste stop is het grote park naast ons appartement. Midden in dit park is ook een grote citadel, dat nog steeds wordt gebruikt. We kunnen het helaas niet bezoeken, maar zijn er vooral omheen gelopen.

In het park is ook een kleine dierentuin die je gratis kunt bezoeken. Hier zien we prachtige vogels (ik krijg meteen heimwee naar Australië, er was namelijk een kookaburra), een rode panda (zo schattig) en vechtende neushoorns. Mooi aangelegd en leuk om even doorheen te wandelen.

Lees ook: De mooiste Lille bezienswaardigheden | 13 tips!

Palais des Beaux-Arts

Daarna is het tijd voor iets cultureels en bezoeken we het Palais des Beaux-Arts. Dit is een van de grootste kunstmusea in Frankrijk (vergelijkbaar met het Louvre) en is gehuisvest in een prachtig oud gebouw.

Na een half uurtje dwalen door de kelder gaat er opeens een hard alarm af en moet iedereen naar buiten. Er wordt alleen in het Frans gecommuniceerd en ons Frans is helaas niet zo goed, dus we hebben geen idee wat er aan de hand was. Blijkbaar is er niets bijzonders, want na een paar minuten mogen we weer terug naar binnen, raar!

Het leuke van dit museum is dat er tussen de oude kunst (beelden van Rodin, schilderijen van Bruegel en Rubens) ook af en toe moderne kunstwerken staan. Dit geeft een speels karakter, leuk gedaan!

Dwalen door de binnenstad

Na ons museumbezoek zoeken we de binnenstad op en ontdekten we een paar mooie pleinen met indrukwekkende gebouwen. We gaan lekker borrelen en nemen een kaasplankje, echt iets wat helemaal past bij een citytrip Lille.

’s Avonds eten we in een echt Frans restaurant vlakbij ons appartement. En ook dat is smullen, wat kunnen die Fransen lekker koken! Na deze drukke dag duiken we vrij vroeg ons bed in. Zo’n stedentrip is best vermoeiend en we willen morgen fris en fruitig verder gaan met het ontdekken van deze leuke stad.

Lees ook het volgende reisverslag: Citytrip Lille part 2

Boek een citytrip Lille

Lijkt het jou ook leuk om een citytrip naar Lille te maken? Deze websites zijn handig om je reis te boeken.

  • Wij reisden naar Lille met de trein en dat ging lekker snel! Kijk op NS International voor tijden en prijzen.
  • Ons appartement in Lille boekten we via Booking.com.
  • Je kunt in Lille leuke activiteiten doen. Kijk op Get Your Guide en Baja Bikes (rondleidingen op de fiets) voor alle mogelijkheden.

Voor meer informatie zijn dit leuke reisgidsen:

ANWB Extra – Extra Lille

Wandelen in Lille

Meer reisverslagen lezen?

Ik maakte in 2017 veel toffe reizen. Lees ook deze reisverslagen:

Daarnaast deel ik in mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ook regelmatig leuke reisverhalen, goede reisaanbiedingen en tips voor de mooiste bestemmingen. Schrijf je in.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt is het onderhouden van een website zoals deze niet gratis. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Het kost jou helemaal niets extra en ik krijg een kleine commissie. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties