Citytrip Lille

Citytrip Lille part 1: Palais des Beaux-Arts | Reisverslag

Ieder jaar ga ik met Pasen met mijn moeder op stedentrip. Na lang beraad waren we eruit, we zouden dit jaar de voor ons onbekende stad Lille gaan ontdekken. Mijn broertje sloot ook aan en met z’n drieën reisden we op Goede Vrijdag naar deze Franse stad. In deze blog deel 1 van mijn reisverslag.

Eerste kennismaking

Na een supersnelle treinrit (nog geen 2,5 uur) kwamen we aan op het station van Lille. Heerlijk om weer een nieuwe stad te ontdekken! Het was best wel een stukje lopen naar ons appartement, dus we zagen meteen een stuk van de stad. Ik was aangenaam verrast, erg levendig, mooie gebouwen en veel leuke restaurants en wijnbarren. Nadat we onze spullen in het appartement hadden gedropt (niet fantastisch, maar wel een geweldige locatie), zijn we snel wat gaan eten, we hadden trek! We aten in een leuk Thais restaurant en het eten smaakte goddelijk. Na een korte wandeling door de gezellige binnenstad gingen we snel slapen, veel plannen voor morgen!

citytrip Lille
Citytrip Lille

Even naar de dierentuin

Na een lekker ontbijt met veel stokbrood en brie zijn we gaan wandelen. Eerste stop was het grote park naast ons hotel mét dierentuin. Midden in dit park is ook een grote citadel, dat nog steeds wordt gebruikt. We konden het helaas niet bezoeken, maar zijn er vooral omheen gelopen.

Citytrip Lille

De dierentuin (gratis) was klein, maar leuk, met een aantal bijzondere dieren. Zo zagen we prachtige vogels (ik kreeg meteen heimwee naar Australië, er was namelijk een kookaburra), een rode panda (superschattig) en vechtende neushoorns. Mooi aangelegd en leuk om even doorheen te wandelen.

Citytrip Lille
Citytrip Lille

Palais des Beaux-Arts

Daarna was het tijd voor iets cultureels en bezochten we het Palais des Beaux-Arts. Dit is een van de grootste kunstmusea in Frankrijk (vergelijkbaar met het Louvre) en is gehuisvest in een prachtig oud gebouw. Na een half uurtje dwalen door de kelder ging er opeens een hard alarm af en moest iedereen naar buiten. Communicatie was alleen in het Frans, dus we hadden geen idee wat er aan de hand was. Blijkbaar was er niets bijzonders, want na een paar minuten mochten we weer terug naar binnen, weird!

Citytrip Lille
Citytrip Lille

Het leuke van dit museum was dat er tussen de oude kunst (beelden van Rodin, schilderijen van Brueghel en Rubens) ook af en toe moderne kunst was geplaatst. Gaf een speels karakter, heel gaaf gedaan!

Citytrip Lille
Citytrip Lille

Dwalen door de binnenstad

Na ons museumbezoek zochten we de binnenstad op en ontdekten we een paar mooie pleinen met indrukwekkende gebouwen. We hebben hier lekker geborreld en een kaasplankje genomen, echt iets wat helemaal hoort bij deze stad.

Citytrip Lille
Citytrip Lille

Avondeten deden we in een echt Frans restaurant vlakbij ons appartement. En ook dat was smullen, wat kunnen die Fransen lekker koken! Na deze drukke dag zijn we snel ons bed ingedoken, zodat we de volgende dag fris en fruitig verder konden gaan met het ontdekken van deze leuke stad.

Lees ook het volgende reisverslag: Citytrip Lille part 2

Meer reisverslagen lezen?

Ik maak regelmatig een stedentrip in Europa. Wil je inspiratie opdoen of gewoon leuk reisverslagen lezen? Lees dan ook een van deze reisverslagen:
Reisverslag stedentrip Berlijn #1: rondje langs de highlights
Pasen in Parijs deel 1 #live
Een weekend in Wenen | Reisverslag

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties