Citytrip Lille

Citytrip Lille part 2: mooie parken en La Piscine | Reisverslag

Afgelopen weekend ontdekte ik samen met mijn moeder en broertje de Franse stad Lille. Dit is deel 2 van het reisverslag van mijn citytrip Lille. We bezochten o.a. een museum op een hele bijzondere locatie en zagen een paar prachtige parken.

Parc Henri Matisse

Na een lekker paasontbijt met eieren, verse croissants en stokbrood, waren we er klaar voor om nog meer mooie plekken te ontdekken in Lille. Toen we ons appartement verlieten, liepen we direct langs een markt. Het zag er zo gezellig uit, dat we meteen maar wat fruit hebben gehaald.

citytrip Lille

Daarna liepen we richting het station en kwamen we door Parc Henri Matisse. Om hier te komen, liepen we onder een oude stadspoort door (Porte de Roubaix), waar vroeger ook de trams onderdoor kwamen. Prachtig!

citytrip Lille

Het park grenst aan het moderne stationsgebied, waar gigantische beelden van tulpen staan.

citytrip Lille

Jardin des Géants

Vanaf het station liepen we door naar onze volgende bestemming: Jardin des Géants. Dit is een van de gaafste stadsparken die ik ooit heb bezocht. Paden door een oerwoud van bamboe, palmbomen, bijzondere vijvers en enorme hoofden van gevlochten riet. Dit is een kleine selectie van de 100(!) foto’s die ik daar maakte.

citytrip Lille
citytrip Lille
citytrip Lille
citytrip Lille
citytrip Lille

Foto: Jan Gerk de Boer

La Piscine

Ons hoofddoel van deze dag was een bezoek aan museum La Piscine. Officieel ligt dit niet in Lille, maar in Roubaix. Om daar te komen namen we de metro. De metrostations in Lille zijn een kunstwerk op zich, hoe gaaf is dit?

citytrip Lille

Na een ritje van ongeveer 20 minuten stonden we in het centrum van Roubaix en liepen we naar La Piscine. Binnen was ik meteen onder de indruk, wat een gave locatie voor een museum! Vooral de grote zaal met beelden langs een water was een plaatje.

citytrip Lille
citytrip Lille
citytrip Lille

Na een paar uur rondgedwaald te hebben door het museum en even gerelaxt te hebben op het binnenplein (het was prachtig weer), gingen we weer terug naar het centrum van Lille.

citytrip Lille

Een laatste blik op de stad

Hier ontdekten we nog een nieuw stukje van de stad en zagen we de oude Arc de Paris, het Belfort van Lille en dwaalden we nog even over de Grote Markt. Genieten!

citytrip Lille
citytrip Lille

Na een lekker drankje op het terras, besloten we om in het appartement te gaan eten en er een relaxte avond van te maken. We hadden weer veel gelopen en zaten vol met nieuwe indrukken.

De volgende ochtend was het tijd om weer naar huis te gaan. Lille was een erg aangename stad voor een lang weekend weg, veel mooie dingen om te zien en heerlijk eten. Het is met de Thalys slechts 2,5 uur reizen vanaf Amsterdam, en wat mij betreft ga ik nog een keertje terug. Ben jij al eens in Lille geweest?

Wil je ook het eerste deel van dit reisverslag lezen? Check dan: Citytrip Lille part 1

Meer reisverslagen lezen over leuke Europese stedentrips?

Ik bezocht ook deze steden:
Citytrip Boedapest #1
Praag #1: een bizarre reis
Een weekend in München | Reisverslag

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties