Museum La Piscine - reisverslag citytrip lille deel 2

Mooie parken en museum La Piscine | Reisverslag citytrip Lille #2

Samen met mijn moeder en broertje ben ik in Lille. In dit tweede reisverslag lees je over het bijzondere museum La Piscine en mooie parken.

In het Paasweekend maak ik samen met mijn moeder en mijn broertje een stedentrip naar de leuke Franse stad Lille. Op onze eerste dag bezoeken we onder andere Palais des Beaux-Arts. In dit tweede reisverslag lees je over het vervolg van deze leuke citytrip.

Parc Henri Matisse

Na een lekker paasontbijt met eieren, verse croissants en stokbrood, zijn we er klaar voor om nog meer mooie plekken te ontdekken in Lille. Als we ons appartement verlaten, lopen we direct langs een markt. Het ziet er zo gezellig uit, dat we meteen maar wat fruit kopen.

Daarna lopen we richting het station en wandelen we door Parc Henri Matisse. Om hier te komen, lopen we onder een oude stadspoort door (Porte de Roubaix), waar vroeger ook de trams onderdoor kwamen. Prachtig om te zien! Het park grenst aan het moderne stationsgebied, waar gigantische beelden van tulpen staan.

Jardin des Géants

Vanaf het station lopen we door naar onze volgende bestemming: Jardin des Géants. Dit is een van de gaafste stadsparken die ik ooit heb bezocht. Paden door een oerwoud van bamboe, palmbomen, bijzondere vijvers en enorme hoofden van gevlochten riet. Dit is een kleine selectie van de 100(!) foto’s die ik daar maakte.

Lees ook: De mooiste Lille bezienswaardigheden | 13 tips!

Museum La Piscine

Ons hoofddoel van deze dag is een bezoek aan museum La Piscine. Officieel ligt dit niet in Lille, maar in Roubaix. Om daar te komen nemen we de metro. De metrostations in Lille zijn een kunstwerk op zich, hoe gaaf is dit?

Na een ritje van ongeveer twintig minuten staan we in het centrum van Roubaix en lopen we naar museum La Piscine. Binnen ben ik meteen onder de indruk, wat een gave locatie voor een museum! Vooral de grote zaal met beelden langs een water is echt een plaatje om te zien.

We dwalen door het museum en relaxen even op het binnenplein. Het is echt heerlijk weer vandaag! Na een paar gaan we weer terug naar het centrum van Lille.

Een laatste blik op de stad

Hier ontdekken we nog een nieuw stukje van het centrum en zien we de oude Arc de Paris, het Belfort van Lille en we lopen nog even over de Grote Markt. We genieten met volle teugen, dit is echt een toffe stad.

Na een lekker drankje op het terras, besluiten we om sushi te halen en dit in ons appartement op te eten. Even een relaxte avond. We hebben vandaag ontzettend veel gelopen en zitten vol met nieuwe indrukken.

De volgende ochtend is het helaas alweer tijd om weer naar huis te gaan. Lille is een erg aangename stad voor een lang weekend weg, er zijn veel mooie dingen te zien en je kunt er heerlijk eten. Het is met de Thalys slechts 2,5 uur reizen vanaf Amsterdam en wat mij betreft ga ik nog een keertje terug.

Met de Thalys terug naar Nederland

Ben jij al eens in Lille geweest?

Boek een citytrip Lille

Lijkt het jou ook leuk om een citytrip naar Lille te maken? Deze websites zijn handig om je reis te boeken.

  • Wij reisden naar Lille met de trein en dat ging lekker snel! Kijk op NS International voor tijden en prijzen.
  • Ons appartement in Lille boekten we via Booking.com.
  • Je kunt in Lille leuke activiteiten doen. Kijk op Get Your Guide en Baja Bikes (rondleidingen op de fiets) voor alle mogelijkheden.

Voor meer informatie zijn dit leuke reisgidsen:

ANWB Extra – Extra Lille

Wandelen in Lille

Meer reisverslagen lezen?

Ik maakte in 2017 veel toffe reizen. Lees ook deze reisverslagen:

Daarnaast deel ik in mijn tweewekelijkse nieuwsbrief ook regelmatig leuke reisverhalen, goede reisaanbiedingen en tips voor de mooiste bestemmingen. Schrijf je in.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt is het onderhouden van een website zoals deze niet gratis. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Het kost jou helemaal niets extra en ik krijg een kleine commissie. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties