Flying Blue

Gratis vliegen met Flying Blue: miles sparen

Flying Blue is het loyaltyprogramma van onze nationale luchtvaartmaatschappij KLM. Als je voldoende miles spaart, dan kun je deze inruilen voor vliegtickets. Miles sparen is makkelijker dan je denkt en kan op veel verschillende manieren. In deze blog leg ik je uit hoe je zo snel mogelijk veel miles kunt sparen met Flying Blue.

Aanmelden

Zonder Flying Blue account ben je natuurlijk nergens. Dus heb je nog geen account, meld je dan snel aan op de website van Flying Blue.

Miles sparen door te vliegen

De meest bekende manier om Flying Blue miles te sparen is door te vliegen. Afhankelijk van de boekingsklasse van je ticket krijg je voor de afstand die je vliegt een aantal miles. Boek je (net zoals ik) voornamelijk de goedkoopste tickets, dan tikt het niet heel erg aan. Je krijgt dan slechts 25% van de miles die je vliegt.

Toch is het goed om altijd je Flying Blue nummer in te vullen bij je boekingen, alle beetjes helpen. Flying Blue miles kun je o.a. sparen als je vliegt met KLM, Air France, Delta en China Airlines. Op deze pagina vind je alle partners op een rijtje. Het meest handige is om je tickets gewoon via de website van KLM te boeken.

Extra tip: soms kun je voor een leuk bedrag business class vliegen. Als je die boekt, krijg je naast een superluxe vlucht en toegang tot lounges ook heel veel miles.

Miles sparen tijdens het online shoppen

Wist je dat je ook miles kunt sparen tijdens het online shoppen? Als je doorklikt naar je favoriete webshop via deze website krijg je extra miles. Je kunt o.a. miles sparen door te bestellen op webshops als Zalando, HEMA, Bol.com en Wehkamp. Als je vaak online besteld, dan kun je dus nog behoorlijk wat miles bij elkaar sprokkelen.

Miles sparen door een Flying Blue American Express te gebruiken

Flying Blue


De snelste manier om miles te verzamelen is door een Flying Blue American Express Card aan te vragen. Dit is officieel geen creditcard, maar een charge card, waarbij je iedere maand het volledige openstaande bedrag moet betalen. Er zijn drie verschillende kaarten: Silver, Gold en Platinum, hoe duurder de kaart, hoe meer voordelen. American Express is er een groot fan van als je als kaarthouder andere mensen aandraagt voor een Flying Blue American Express. Dus als je je via mijn persoonlijke link aanmeldt voor een kaart, dan krijgen we allebei flink veel miles als kado. Het aantal verschilt per keer, maar regelmatig zijn er aanbiedingen waarmee je 22.000 miles kunt verdienen! De Silver en Gold kaarten zijn bovendien ook nog het eerste jaar gratis via deze link, en als je het niks vind dan kun je die heel gemakkelijk kosteloos opzeggen. Kost je niks, maar dan heb je dus wel een gigantische berg miles verdiend!

De American Express wordt gelukkig wel steeds vaker in Nederland geaccepteerd, je kunt hem in veel online winkels en zelfs bij de Jumbo gebruiken.

En dan?

Miles sparen gaat heel hard met de bovenstaande tips, ik heb zo in drie maanden tijd meer dan 15.000 miles gespaard. Met je gespaarde miles kun je veel leuke dingen doen (waaronder gratis vliegen) en in een toekomstige blog zal ik jullie daar meer over vertellen. Voor nu: succes met sparen!

Meer handige reistips?

Lees dan ook een van deze artikelen:
Makkelijke manieren om geld te verdienen voor je volgende reis
Hoe overleef je een jetlag? 6 tips!
Hoe & Wat: in je handbagage voor een lange vlucht

Of bestel dit fijne boek van Jelmer de Boer over goedkoop reizen.

Dit artikel schreef ik op eigen initiatief omdat ik jullie graag wil meenemen in de wondere wereld van miles sparen via een loyaltyprogramma als Flying Blue. Dit artikel bevat tevens een affiliate link voor de Flying Blue American Express. Het kost jou niets extra om via deze link de creditcard aan te vragen. Het levert zowel jou als mij meer Flying Blue miles op dan via andere links.

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties