Reisverslag Bali - Ubud en Seminyak - stopover

Reisverslag Bali: reis naar Ubud en Seminyak

Vanuit Australië vlieg ik niet direct terug naar Nederland. Ik relax nog een paar dagen op Bali en bezoek Ubud en Seminyak. Lees meer in dit reisverslag Bali.

Op naar Bali!

Na een rondreis van ruim 3,5 week in Australië met veel toffe activiteiten ben ik wel even toe aan een beetje rust voor ik terugkeer naar Nederland. Mijn dagen in Melbourne zijn ondanks de regen echt omgevlogen en ik snak ook naar een beetje meer warmte. Ik had blijkbaar een vooruitziende blik tijdens het boeken van mijn vluchten, want ik heb op de terugweg naar Nederland een stopover op Bali gepland van vier dagen.

Ik vind het dan ook eigenlijk niet zo heel erg dat mijn wekker om half vijf ’s ochtends gaat, want ik ga naar Bali! De busrit naar het vliegveld is zo voorbij en ik ben veel te vroeg. Na een (lang) ontbijt bij de Hungry Jacks (een soort van McDonalds) mag ik eindelijk inchecken. De vlucht van Melbourne naar Bali duurt zo’n vijf uur en ik ben zo blij dat ik uitstap in de warmte!

Reis naar Ubud

Omdat ik maar een paar dagen blijf heb ik geen visa nodig en na veel controles kan ik het vliegtuig verlaten. Mijn chauffeur Dewy staat al klaar (ik heb via mijn accommodatie een taxi van het vliegveld naar Ubud geboekt) en samen reizen we naar Ubud. Ik moet wel even wennen na het keurige en schone Australië, het is hier druk!

In de taxi kijk ik mijn ogen uit, het is hier echt anders en mooi! Ik zie veel rijstvelden en Hindoestaanse beelden. Aangekomen in mijn accommodatie (Desak Putra Putera Hidden) ben ik aangenaam verrast. Het is heel kleinschalig met slechts zes kamers, er is een zwembadje, het ligt net buiten de hoofdstraat (waardoor het heel rustig is, maar alles is op loofafstand) en mensen zijn hier echt heel lief. Ze brengen me elke ochtend ontbijt op mijn balkon. Wat is het heerlijk hier!

Op ontdekkingstocht in Ubud

Hoewel ik vooral van plan ben om te relaxen, wil ik van Ubud toch iets meer zien dan alleen mijn accommodatie en het zwembad. Ik heb hier helaas maar twee nachten die ik ten volste benut. Ik bezoek de beroemde Sacred Monkey Forest Sanctuary (waar een brutale aap op mijn rug springt en een poging doet om mijn rugzak te openen – niet gelukt).

Ook wandel langs de rijstvelden in Ubud, zie ik een aantal tempels, en laat ik me verwennen met een heerlijke massage (die kost hier slechts €5 voor een uur).

Oh, en het eten op Bali… dat is echt zo gruwelijk lekker!

Nog even in Seminyak

Mijn tweede stop op Bali is Seminyak, dit ligt aan het strand. Ik zal eerlijk zijn, ik heb eigenlijk wel spijt dat ik Ubut hiervoor verlaten heb. Deze plek is niet echt mijn ding, erg druk, nog meer toeristen (in Ubud is er nog wel een beetje spreiding) en ook is alles hier twee keer zo duur.

Gelukkig slaap ik hier in heel fijn hotel, genaamd Ananda Resort. Ik geloof niet dat ik ooit zo’n grote hotelkamer heb gehad, het leek wel een balzaal! Bij het hotel kan ik gelukkig heel lekker eten en drinken voor een goede prijs, dus ik ben vooral hier gebleven. Ook is er een fijn zwembad, waar ik lekker veel boeken heb gelezen. Toch nog even genieten tijdens de laatste dagen van mijn eerste grote soloreis!

Terug naar Nederland

Na deze heerlijke (warme) dagen moet ik helaas weer terug naar Amsterdam. De vluchten duurden vrij lang, en zijn een grote blur. Ik had een heerlijke plaats aan de nooduitgang tijdens de vlucht Bali naar Hong Kong, dat was superfijn! Helaas iets minder comfort tijdens de lange vlucht van Hong Kong naar Amsterdam, maar ik heb me wel vermaakt met veel films. Slapen lukte niet, er was enorm veel turbulentie (en dat vind ik nog steeds doodeng). Het hield pas twee uur voor landing op en toen kregen we al ontbijt, haha! Uiteindelijk kwam ik 24 uur na vertrek vanaf Bali thuis.

Wat een reis, ik heb echt zo genoten! Dit smaakte zeker naar meer. What’s next?!

Alle reisverslagen van mijn reis in Australië en Bali kun je vinden op deze pagina.

Meer reisverslagen lezen?

Ik maakte de laatste jaren veel toffe (solo)reizen en deelde op deze blog al mijn reisverhalen. Deze reisverslagen vind je misschien ook leuk om te lezen:

Wil je meer lezen over Bali? Bestel dan een van deze reisgidsen:

Capitool Reisgids Bali & Lombok

We like Bali

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties