Cairns 2015

Cairns: snorkelen in het Great Barrier Reef

In Cairns overnacht ik in een superleuk hostel, ga ik snorkelen op het Great Barrier Reef en zie ik bijzondere dieren in Cape Tribulation.

Op naar Cairns

Groot avontuur op de zaterdagochtend, de bus van Clifton Beach naar Cairns. Was 20 minuten te laat en de chauffeur dacht dat ie dat nog wel even in kon halen ;)(heb ondertussen wel gemerkt dat niemand zich hier aan enige vorm van regelgeving houdt. Bus stopte er onderweg ook nog even mee, maar na een herstart uiteindelijk toch bij het eindpunt aangekomen. No worries.

In Cairns slaap ik in een heel relaxed hostel (Travellers Oasis), vrij kleine kamers (4 personen) en veel (buiten)ruimte. Het is ook wel een beetje een oase, er staan iets van 100 palmbomen in de tuin :)
image

Ben even door de stad (groot dorp) gelopen, bestaat vooral uit touroperators (je kunt kiezen uit 1001 verschillende tourtjes) en de esplanade (grote boulevard langs de zee). Je kunt in Cairns trouwens niet in zee zwemmen, het is vooral een soort wad. Maar aangezien het er over het algemeen vrij warm is (nu 25 graden en het is winter) is er aan de Esplanade een lagoon (groot zoutwaterzwembad) waar iedereen gebruik van kan maken.
image

Ben zaterdag ook maar aan het plannen geslagen (hostels en tourtjes zitten vrij vol, dus last minute iets leuks vinden wordt elke dag lastiger. Heb ook besloten om het hele stuk tussen de Whitsundays en Brisbane te slippen. Scheelt me namelijk een volle reisdag (nu een vlucht van 1,5 uur, anders was het 2 dagen in de bus zitten) en kan ik ook wat makkelijker een relaxdag doen (het blijft ook een beetje vakantie ;)) Ook meteen in het hostel een aantal tours geboekt, lekker drukke komende dagen ;)

Cape Tribulation

Zondag om 6 uur opgestaan (vrij gewoonlijk in dit hostel haha), voor de eerste tour naar Cape Tribulation. Dit is een plek ongeveer 100 km ten noorden van Cairns met het oudste regenwoud ter wereld. We hadden een hele leuk groepje (Engelsen, Duitsers en Australiërs) en een hele bijzondere gids, Pete. Had nogal een uitgesproken mening en wist heel veel over het gebied en hij had geen schoenen ;)
We zijn door het oerwoud gelopen en daarna geluncht op het strand.
image

image
image

Helaas weinig dieren gezien (behalve de pepermuntsprinkhaan ofzo) Pete riep ons wel op om goed uit te kijken naar de Cassowary (hele grote, zeer dodelijke vogel, zeer zeldzaam). Die komt vooral in dat regenwoud voor. We hadden de hoop al een beetje opgeven tot iemand er vlakbij de uitgang van het regenwoud toch nog eentje spotte, supergaaf! Heb geprobeerd er een foto van te maken, maar das lastig vanuit een busje en het was er heel donker. Beter dan dit werd het niet ;)
image

Daintree river

Daarna mochten we op een bootje de Daintree river op, met ook wat dodelijke beesten, de grootste krokodillen ter wereld. We hebben er een paar gespot, flinke jongens! De grootste was 4,7 meter lang. Daarnaast ook nog een gave vogel (weet even niet meer welke) en een paar boomslangen. Leuk tripje :)
image

image
image

Tot slot nog een wandeling gemaakt door Mossman Gorge, ook een soort junglegebied met een waterval en een poel waar je in kan zwemmen (vrij bijzonder, want je mag hier echt nergens zwemmen vanwege enge beesten). Zwemmen maar even overgeslagen, want het was behoorlijk fris.
image

image
image

Na al dit jurassic park achtige geweld weer terug naar Cairns.

Great Barrier Reef

De volgende ochtend weer vroeg op voor de volgende tour; een bootocht naar het Great Barrier Reef! Weinig foto’s, want mijn spiegelreflex camera kan niet zo goed tegen water ;) Ongeveer 2 uur varen naar het rif, waar we 2x een uur mochten snorkelen. Supermooi daar! Koraal is fantastisch mooi (en groot en veel), vissen in knalkleuren, en ook best groot. Er was 1 vis, Wallie, die altijd in de buurt kwam zwemmen bij mensen en die het leuk vond als je hem aanraakte, te grappig! Toevallig zwom er een fotograaf langs en die heb ik dan ook maar gekocht (alle extra’s kosten uiteraard geld net de US hier ;))
image

image
image

Australische barbecue

Heel cool! Na de snorkelavonturen met een paar mensen uit het hostel naar een speciale barbecue geweest, waar ik kangoeroe, krokodil en emoe heb gegeten. Best lekker! Ook drankjes gedaan in de Woolshed (lokale place to be), was bijna de oudste ;) Er zitten hier vooral 19jarige Engelsen en Duitsers die hun ouders creditcard mee hebben (geen idee hoe ze het anders moeten betalen, het is hier duuur). Gelukkig zitten er aardig wat 26+ers in mijn hostel, erg gezellig :)
Vandaag chilldag, lekker buiten aan de Esplanade gezeten met mn boek en eindelijk beetje verkleurd! Morgen een lange reisdag, ik vertrek met de bus (tochtje van 12 uur) naar Airlie Beach. Zin in, vanaf daar ga ik namelijk ook een meerdaagse zeiltocht maken naar de Whitsundays!

Lees nu het volgende reisverslag: Airlie Beach en de Whitsundays

Wil je alle reisverslagen van mijn solotrip in Australië lezen? Je kunt ze vinden op deze pagina.

Meer reisverslagen lezen?

Ik bezocht o.a. ook deze toffe bestemmingen:
Costa Rica in de kerstvakantie
Drie maanden Amerika (Californië, Hawaii en de Pacific Northest)
Backpacken in Peru

Ter voorbereiding van mijn reis naar Australië gebruikte ik deze reisgidsen:

The Rough Guide to Australia

Lonely Planet East Coast Australia

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties