Stedentrip Sydney - Reisverslag Australie

Stedentrip Sydney | Reisverslag

Het is tijd voor mijn volgende stop in Australië en ik maak er een stedentrip Sydney van. Ik bezoek o.a. het Sydney Opera House en maak een prachtige wandeling langs de kust.

Ik ben in Sydney!

Na een paar fijne dagen in Brisbane, is het tijd voor mijn volgende stop in Australië: Sydney! Dit is de stad waar ik het meest naar uitkijk, dus ik heb er superveel zin in. Na een korte vlucht kom ik aan en moet gelijk mijn trui en jas aantrekken. Het is in Sydney slechts tien graden en het regent keihard (standje waterval). Een goed begin, alle bagage licht doorweekt op de band.

Gelukkig wordt het droog tijdens de busrit naar het hostel, dus ik heb er niet al te veel last van. Mijn hostel in Sydney (The Village Kings Cross) is een verademing vergeleken met dat in Brisbane. Heeft een gezellige keuken met open haard en ik deel een vierpersoonskamer met een Finse jongen genaamd Mattias. We hebben onze eigen badkamer en het is best wel fijn die een keer niet te hoeven delen met tientallen andere mensen.

Stedentrip Sydney

Sydney is voelt als een hele andere bestemming dan Cairns en Brisbane, ik heb echt het idee alsof ik op stedentrip ben. Er zijn zoveel hoogtepunten en bekende bouwwerken te zien. Vanaf mijn hostel wandel ik zo naar de Royal Botanic Gardens. Vanaf hier heb ik een fantastisch uitzicht hebt op de skyline van Sydney, de Sydney Harbour Bridge en Sydney Opera House.

Als ik die laatste voor het eerst zie, moet ik een klein traantje wegvegen. Ik ben echt in Australië, hoe bizar is dit? Ik ben hier natuurlijk al een paar weken, maar ik lijk nu pas te beseffen dat ik mijn droomreis maak. Zo gek om zo ver van huis te zijn en dit wereldberoemde gebouw te zien.

Ik wandel nog een rondje door het CBD (zo noemen ze het centrum in de Australische steden, dit is waar alle wolkenkrabbers staan). In Sydney staan nog aardig wat gebouwen uit de negentiende eeuw, leuk om die af en toe te zien naast al die moderne gebouwen.

Ik merk dat ik best wel moe ben en vertrek weer naar mijn hostel. Ik heb de laatste weken maar weinig rustpauzes genomen, misschien moet ik die toch maar eens gaan inlassen. Ik duik dan ook vroeg mijn bed in om een serie te kijken en wat te lezen.

Bondi Beach

Ik slaap die nacht als een blok en doe rustig aan. Ik heb best veel tijd ingepland voor Sydney, dus ik hoef niet alle hoogtepunten in een dag te bezoeken.

Ik ga die ochtend naar een van de meest beroemde stranden ter wereld: Bondi Beach. Vanwege de sterke wind mag je het water niet in vandaag, het is echt ijskoud. Ik heb ook nog nooit zulke hoge golven gezien, ik denk dat ze zeker een meter of zeven hoog zijn! Het gaat ook behoorlijk te keer bij de rotsen, daar ging het water zeker tien tot vijftien meter omhoog. Bij Bondi Beach is ook een openbaar zwembad waar de golven meters over heen slaan, maar de mensen blijven stug doorzwemmen. Een bijzonder gezicht!

Vandaag maak ik een wandeling langs de kust van ongeveer zes kilometer, de Bondi to Cogee walk. Dit is een geweldig mooi wandelpad langs de rotsen, met prachtige uitzichten. Ik ga vaak bankje zitten om voor me uit te staren, het is echt zo mooi hier! Je hebt op sommige plekken geen idee dat je eigenlijk in een grote stad bent. Ik zie op gegeven moment nog iemand die probeert te surfen, maar langer dan tien seconden staat hij niet op z’n board. De weersomstandigheden zijn ook niet ideaal (lijkt me).

Ik sluit mijn wandeling af in Coogee Beach, waar ik lekker luxe uit lunchen ga. Heerlijk met uitzicht op zee. Wat is dit genieten!

Uit in Sydney

‘s Avonds heb ik leuke plannen, ik ga uit in Sydney! Ik heb afgesproken met Alex, die ik ken uit het hostel in Cairns en hij woont hier. Hij laat me veel van de stad zien, waaronder het supertoeristische Darling Harbour. Daar is die avond een gave vuurwerkshow, erg gaaf om te zien. Ook bezoeken we veel toffe kroegen, echt leuk om een keer met een local op pad te zijn en zo de stad te ontdekken.

Het is natuurlijk veel te laat geworden, dus de volgende dag ben ik heel moe en heel sloom. Ik maak er een chilldag van en dat is fijn! Aan het eind van de middag moet ik toch het hostel verlaten en wandel ik richting de Sydney Opera House. Hier ben ik getuige van een prachtige mooie zonsondergang! Het weer lijkt wat beter te worden en dat is wel fijn na alle regen van de afgelopen dagen.

Vanavond ga ik weer uit (maar dan in mijn eentje), ik heb namelijk een kaartje voor The Australian Youth Orchestra in het Sydnyey Opera House. Ik heb dit kaartje een paar dagen geleden op de kop getikt met 40% korting, en het lijkt me wel een toffe ervaring om het gebouw van binnen te bekijken.

Het orkest speelt Debussy’s La Mer en de zesde symfonie van Mahler, voor mij een bekend programma. Een klassiek concert bezoeken voelt hier heel anders dan in Het Concertgebouw, er wordt namelijk heel veel gejoeld. Het publiek is ook behoorlijk jong publiek, er zijn zelfs veel kleine kinderen. In de pauze wandel ik nog klein rondje door het gebouw en van binnen is het net zo gaaf als van buiten. Aan de achterkant is een grote glazen wand, waar je ook een waanzinnig uitzicht hebt over de haven, heel cool!

Sydney Opera House

Terug in hostel pak ik mijn tas in. Ik vertrek morgen namelijk voor een nachtje naar de Blue Mountains! Het zal daar behoorlijk koud zijn, want er lag vorige week nog sneeuw. Ik ben benieuwd!

Lees nu mijn volgende reisverslag: Fotoverslag New South Wales (Australië): Sydney en de Blue Mountains

Wil je alle reisverslagen van mijn reis in Australië lezen? Je kunt ze vinden op deze pagina.

Wil je meer lezen over Sydney?

Heb jij ook zin in een stedentrip Sydney? Er is ontzettend veel te doen in de stad, dus neem je tijd. Voor meer informatie zou ik een van deze reisgidsen meenemen:

ANWB Extra – Sydney

Lonely Planet Sydney

Daarnaast schreef ik ook deze artikelen over Sydney:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.