Sydney 2015

Voor het eerst in Sydney! | Reisverslag

Mijn volgende stop in Australië is Sydney en wat is dat een toffe stad! Ik bezocht o.a. het Sydney Opera House en maakte een prachtige wandeling langs de kust.

Ik ben in Sydney!

Na een korte vlucht vanuit Brisbane kwam ik aan in Sydney. 10 graden en het regende keihard (standje waterval), goed begin ;) (alle bagage lag doorweekt op de band) Gelukkig werd het droog toen ik in de bus naar het hostel zat, dus ben enigszins droog over gekomen :) Hostel (Eva’s backpackers) is een verademing vergeleken met die in Brisbane. Gezellige keuken met open haard en deel een 4 persoonskamer met een Finse jongen en we hebben onze eigen badkaner. Fijn om die een keer niet te hoeven delen met 30 andere mensen :)

Sydney Opera House

Ben een rondje gaan lopen door de Botanical Gardens, waar je aan het eind ook een fantastisch uitzicht hebt op de skyline van Sydney, de Harbour Bridge en Sydney Opera House.

image
image
image

Ook klein rondje door het CBD gelopen (zo noemen ze het centrum in alle steden, dat is waar alle wolkenkrabbers staan) In Sydney nog aardig wat gebouwen uit de 19e eeuw, leuk om af en toe wat ouds te spotten. Daarna lekker in hostel gezeten, merk nu dat ik een beetje moe begin te worden, dus moet wat meer rustpauzes inlassen :(

image

Bondi Beach

De volgende ochtend naar Bondi beach gegaan. Vanwege de sterke wind mocht je het water niet in (is ook veel te koud). Heb ook nog nooit zulke hoge golven gezien, denk dat ze wel een meter of 7 waren! Het ging ook behoorlijk te keer bij de rotsen, daar ging heg water zeker 10-15 meter omhoog. Er was ook een openbaar zwembad waar de golven meters over heen sloegen, mensen bleven stug doorzwemnen ;)

image
image
image

Heb een wandeling langs de kust gemaakt van ongeveer 6 kilometer, de Bondi to Cogee walk. Fantastisch mooi pad langs de rotsen, met geweldige uitzichten. Ben heel vaak even op een bankje gaan zitten om voor me uit te staren, zo mooi hier!

image
image
image
image
image

Zag uiteindelijk zelfs nog iemand die probeerde te surfen, maar langer dam 10 seconden stond ie niet op z’n board ;)

image

Uit in Sydney

‘S avonds uit geweest met een oud hostelgenootje uit Cairns, weer veel van de stad gezien, waaronder het supertoeristische Darling Harbour. Daar was ook een soort van vuurwerkshow, gaaf om te zien. Was ook wat laat terug in het hostel, dus zondag maar een superrelaxdag gehad, ook wel fijn :) Eind van de middag richting Opera House gelopen, mooie zonsondergang! Het weer lijkt wat beter te worden :)

image

Deze keer er niet alleen langs gelopen, maar ook naar binnen gegaan,  ik had namelijk een kaartje voor the Australian Youth Orchestra (een paar dagen geleden op de kop getikt met 40% korting :)) Ze speelden Debussy’s La Mer en Mahler 6, lekker programma. Wel wat anders dan in Het Concertgebouw, er werd wat af gejoeld ;) Ook erg jong publiek, er waren zelfs flink wat kleine kinderen.
In de pauze nog klein rondje door het gebouw gelopen, van binnen net zo gaaf als van buiten. Aan de achterkant is een grote glazen wand, waar de ook een waanzinnig uitzicht hebt over de haven, heel cool!

Terug in hostel mn tas weer gepakt, vertrek morgen voor 1 nachtje naar de Blue Mountains! Zal koud worden, er lag vorige week zelfs sneeuw. Ben benieuwd!

Lees nu mijn volgende reisverslag: Fotoverslag New South Wales (Australië): Sydney en de Blue Mountains

Wil je alle reisverslagen van mijn reis in Australië lezen? Je kunt ze vinden op deze pagina.

Wil je meer lezen over Sydney?

Lees dan ook deze artikelen:
Top 5 Sydney: deze dingen mag je niet missen
Battle of the cities: Sydney of Melbourne?
De mooiste wandeling in Sydney: van Bondi naar Coogee Beach

Of bestel een van deze reisgidsen:

ANWB Extra – Sydney

Lonely Planet Sydney

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.