Blue Mountains 2015

In de wolken: Blue Mountains | Reisverslag

Een nieuw hoogtepunt van mijn reis in Australië: de Blue Mountains! Dit mooie nationale park ligt een paar uur van Sydney en is echt een andere wereld.

Katoomba

Iets meer dan 2 uur met de trein vanaf Sydney zit je in een compleet andere wereld. Ik nam de trein naar Katoomba, een klein stadje waar alle highlights op loopafstand zijn. Had daar een heel leuk klein hostel (Flying Fox), met een hele gezellige woonkamer met open haard. Was ook erg nodig, toen ik aan kwam in Katoomba was het maar 5 graden, en dat in juli!

Three sisters

Na check in kreeg ik van de eigenaar (Ross) van het hostel een kaart waarop hij een mooie route had getekend, die volgens hem prima te doen was in een middag. De start was Echo point lookout, waar je een mooi uitzicht hebt op de Three sisters, denk na Uluru de meest beroemde rotsen in Australië. Er stonden dan ook iets van 100 Aziaten om me heen foto’s te maken met hun iPads, haha!

image

Ben daarna naar beneden geklommen via hele smalle trappen om op een plateau tussen de 3 sisters te komen. Supermooi uitzicht, maar vooral niet naar beneden kijken, hoog!

image

Langs de klif

Toen de toeristen achter me gelaten om de route te  volgen die ik van Ross had gekregen. Eerst een mooi stuk over de top van de berg langs de klif, gave uitzichten. Daarna via de Furber steps (een eindeloze hoeveelheid trappen) naar beneden, waar ook nog een paar mooie watervallen te zien waren.

image
image
image

Door de jungle

Toen ben ik helemaal door de vallei onder de 3 sisters doorgelopen, een en al jungle, gave paadjes :) Kwam ook bijna geen enkele toerist meer tegen daar.  Was ook wel een beetje spannend, het was namelijk al half 4 geweest, moest nog een behoorlijk stuk lopen en om 5 uur is het donker. Flink doorgestapt tot ik een bord tegenkwam waaruit bleek dat ik nog maar 750 meter hoefde te lopen, yes! Was alleen even vergeten dat ik onderaan de berg stond en die 750 meter was een eindeloze hoeveelheid trappen omhoog. Denk dat ik er wel een uur over gedaan heb, er kwam geen eind meer aan! Ik liep gelukkig, net voordat het donker werd, het bos uit.
In het hostel ‘s avonds heerlijk op de bank gezeten (onder een kleedje, de huizen zijn niet gebouwd op kou). Zelfs Nederlands gesproken, die kom je hier veel tegen.

Boven de wolken

De volgende ochtend met mijn kamergenootje Maaike nog een korte(re) wandeling gemaakt langs een andere klif in de Blue Mountains. Het was een prachtige dag, de lucht was blauw en de hele vallei was bedekt met wolken. Leek net een pak sneeuw! (Het had trouwens ook gesneeuwd daar vorige week, er stonden hier en daar nog wat smeltende sneeuwpoppen, uniek in Australië!) Ook weer een mooie waterval gespot.

image
image
image
image

Terug naar Syndey

We zijn samen weer teruggereisd naar Sydney, waar ik in het hostel al m’n kleren maar in de wasmachine heb gedaan, zaten namelijk vol met modder na die bergwandelingen.

De volgende dag was mijn laatste dag in Sydney, erg jammer, want het is echt heel leuk hier! Ik heb de ferry naar Manly genomen, met deze ferry zie je bijna de hele haven van Sydney, supermooi uitzicht! Manly zelf is ook een leuke wijk, mooie strandjes en ook hier mooie rotsen. Ook leuke winkeltjes, een en al surfshops!

image
image
image
image
image
image

‘S Avonds tas gepakt voor m’n laatste stop in Australië; Melbourne!

Lees nu het volgende reisverslag: Melbourne en de Great Ocean Road

Wil je alle reisverslagen van mijn reis in Australië lezen? Kijk dan op deze pagina.

Meer reisverslagen lezen?

De afgelopen jaren heb ik veel mooie (solo)reizen gemaakt en daar reisverslagen over gelezen. Wil je meer lezen? Check dan een van deze reisverslagen:
Kerstvakantie in de Filipijnen
Roadtrip in het zuidwesten van Amerika
Backpacken in Peru

Voor mijn reis naar Australië maakte ik gebruik van deze reisgidsen:

Lonely planet Australia

ANWB wereldreisgids – Australië

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie