Reisverslag Blue Mountains en Sydney

In de wolken: Blue Mountains | Reisverslag

Een nieuw hoogtepunt van mijn reis in Australië: de Blue Mountains! Dit mooie nationale park ligt een paar uur van Sydney en voelt als een compleet andere wereld.

Op naar Katoomba

Al een paar dagen geniet ik ontzettend van de toffe stad Sydney. Na wat activiteiten in de stad, is het vandaag tijd om (voor even) de stad te verlaten. Ik ga namelijk naar Blue Mountains National Park! Vergeleken met Sydney is dit een compleet andere wereld.

Ik zit tegen een uur of negen in de trein naar Katoomba., dit stadje ligt in het centrum van de Blue Mountains en vanaf hier kun je veel mooie wandelingen maken. Ik ben nog best moe van de avonden die ik op pad ben geweest, dus zit vooral een beetje te dommelen in de trein. Op gegeven moment ga ik toch een beetje opletten, want het landschap wordt steeds mooier!

In Katoomba aangekomen is het slechts vijf minuten lopen naar het hostel waar ik slaap, genaamd Flying Fox Backpackers. Het is echt superleuk, met een gezellige woonkamer met open haard. Dat is op dit moment wel nodig, want het is slechts vijf graden in Katoomba, en dat in juli!

Three sisters

De eigenaar (Ross) is superaardig en stuurt me na check in meteen op pad. Hij tekent een kaartje voor me met een mooie wandelroute, die volgens hem prima te doen is in een middag. De start is Echo Point lookout, vanaf hier heb je een mooi uitzicht hebt op de Three sisters, dit is na Uluru de meest beroemde rotsformatie in Australië. Er staan hier heel veel andere toeristen foto’s te maken met hun tablets, blijft bijzonder om te zien!

Daarna klim ik nog even naar beneden (het zijn steile trappen), op deze manier kom ik op een plateau tussen de Three Sisters. Prachtig uitzicht, maar naar beneden kijken is best eng. Wat een hoogte!

Wandelen langs de kliffen

Daarna laat ik de toeristen achter me en volg ik de route die ik van Ross had gekregen. Het eerste stuk is over de top van de berg langs de klif met hele gave uitzichten. Via de Furber Steps (een eindeloze hoeveelheid trappen) loop ik naar beneden. Onderweg zie ik nog een paar mooie watervallen.

Door de jungle

Vervolgens wandel ik langs de voet van de berg, onder de Three Sisters langs. Een geweldige tocht door de jungle (of het bos) en ik kom vrijwel geen andere toeristen tegen. Op gegeven moment werd het wel een beetje spannend, want als ik op de klok kijk is het half vier geweest. Om vijf uur is het donker en ik moet nog een flink stuk wandelen om weer boven te komen.

Ik schroef mijn tempo flink op tot ik een bord tegenkom waaruit blijkt dat ik nog maar 750 meter hoefde te lopen, yes! Ik besef me op dat moment alleen niet dat ik nog onderaan de berg sta en dat die 750 meter naar boven gaat.

Het is dan ook een eindeloze hoeveelheid trappen en ik denk dat ik er wel een uur over doe. Er komt echt geen eind aan! Ik loop gelukkig net voordat het donker is het bos uit. Wel grappig, op het moment dat ik boven aankom, springt spontaan de straatverlichting aan. Wat een timing!

Die avond is het supergezellig in het hostel. Ross kookt een flinke pastamaaltijd, we drinken wijn en spelen veel spelletjes.

Boven de wolken

De volgende ochtend maak ik met mijn kamergenootje Maaike (Nederlands meisje) een korte(re) wandeling langs een andere klif in de Blue Mountains. Het is een prachtige dag, met blauwe luchten en de hele vallei i bedekt met wolken. Het lijkt wel een pak sneeuw! Nou heeft het hier trouwens vorige week nog gesneeuwd en zie ik hier en daar nog wat smeltende sneeuwpoppen staan, dit is echt uniek in Australië!

Het is in ieder geval een prachtige wandeling met mooie uitzichten, een waterval en bijzondere vogels.

Terug in Sydney

Samen met Maaike reis ik met de trein naar Sydney. Terug in het hostel gooi ik al mijn kleren maar in de wasmachine, ze zitten namelijk vol met modder na de wandelingen in de Blue Mountains. Die avond ga ik nog even op pad met Alex, maar we maken het niet zo laat als de vorige keer. Ik geloof dat mijn tax is bereikt haha!

De volgende dag is het alweer mijn laatste dag in Sydney. Zo jammer, ik vind dit echt een van de leukste steden die ik ooit heb bezocht (en ik ben niet zo’n stedenmens).

Ik neem de ferry naar Manly en de tocht is prachtig mooi. Vanaf de boot kun je de skyline van Sydney heel goed zien, wat een uitzicht!

Manly zelf is ook een leuke wijk (het voelt als een apart eiland) met mooie stranden en rotsen. Ze hebben hier ook leuke winkeltjes, het zijn een en al surfshops! Beetje jammer allen van het grijze weer, maar gelukkig blijft het droog.

‘s Avonds is het tijd om mijn tas weer in te pakken. Morgen ga ik naar mijn allerlaatste bestemming in Australië: Melbourne!

Lees nu het volgende reisverslag: Melbourne en de Great Ocean Road

Wil je alle reisverslagen van mijn reis in Australië lezen? Kijk dan op deze pagina.

Meer reisverslagen lezen?

De afgelopen jaren heb ik veel mooie (solo)reizen gemaakt en daar reisverslagen over gelezen. Wil je meer lezen? Check dan een van deze reisverslagen:

Voor mijn reis naar Australië maakte ik gebruik van deze reisgidsen:

Lonely planet Australia

ANWB wereldreisgids – Australië

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie