Twaalf Apostelen Great Ocean Road

Stedentrip Melbourne en de Great Ocean Road | Reisverslag

Ik eindig mijn reis in Australië met een ijskoude stedentrip Melbourne. Ik wandel veel door de stad en zie koala’s langs de geweldige Great Ocean Road.

De reis naar Melbourne

De reis van Sydney naar Melbourne gaat vlekkeloos. Ik krijg in het vliegtuig zelfs een plekje bij de nooduitgang,, wat een beenruimte! Als we Sydney verlaten heb ik nog een prachtig uitzicht op de Sydney Harbour en zie ik de Sydney Opera House. Mooi afscheid van een geweldige week in Sydney en de Blue Mountains!

Ik kom lekker vroeg aan bij mijn hostel in Melbourne en ik mag zelfs nog kiezen uit alle bedden in de kamer. Ik slaap de komende dagen in het Space Hotel. Dit is echt anders dan de andere hostels waar ik tot nu toe heb geslapen. Het is namelijk heel groot (ik slaap in een kamer op de zevende verdieping) en het heeft veel weg van een hotel. Het voelt wat minder gezellig, maar wel heel luxe en schoon. Wel een perfecte plek voor een korte stedentrip Melbourne, ik slaap hier slechts drie nachten.

Space Hotel in Melbourne

Street art in Melbourne

Nadat ik mijn spullen in het hostel heb achtergelaten, slenter ik wat doelloos door de stad. Zo koop ik wat souvenirs in de Victoria Market, dit is een hele grote overdekte markt, waar je goedkoop souvenirs kunt halen. Ook dwaal ik door de binnenstad waar ik in sommige straten ontzettend veel street art zie. Dit is op een aantal plekken legaal (mits je een vergunning hebt) en sommige kunstwerken zijn echt prachtig om te zien.

Melbourne is echt weer een hele andere stad vergeleken met Sydney en Brisbane, het voelt eigenlijk aan als een Europese stad. Ik zie ook aardig wat oudere gebouwen, het zijn niet alleen maar moderne wolkenkrabbers. Het is best afwisselend.

Great Ocean Road

De volgende ochtend sta ik vroeg op voor mijn laatste tour in Australië. Ik maak een dagtrip naar de Great Ocean Road en daar heb ik echt superveel zin in. Eigenlijk is het teveel voor een dag, maar aangezien ik zo weinig tijd heb, heb ik eigenlijk geen keuze.

Helaas hebben we flink pech, want we zijn nog geen uur onderweg en dan staan we in de file. Er is een kettingbotsing. Als we daar voorbij zijn, staan we meteen in de volgende file, er is nog een ongeluk gebeurd. Niet de allerbeste start!

Daarna komt de tour echt op gang en maken we een stop vlakbij Fairhaven, aan het begin van de Great Ocean Road.

Naarmate we de weg volgen, worden de uitzichten steeds mooier. Na een uurtje maken we weer een stop in een dorpje waar we veel foto’s maken. Niet van het dorpje, maar van de vele vogels en (slapende) koala’s die hier in de bomen zitten. Wat gaaf!

We lunchen bij de vuurtoren van Cape Otway en dat is echt een plaatje om te zien! We zitten voor mijn gevoel in de middle of nowhere met een prachtig uitzicht. En gelukkig is het op dat moment nog eens droog ook (we eten buiten), de weersvoorspellingen voor vandaag zijn niet al te best.

De Twaalf Apostelen

Een uurtje later komen we aan bij het hoogtepunt van de Great Ocean Road: de Twaalf Apostelen. Dit is een rotsformatie in zee, maar in plaats van twaalf zijn er nog maar zeven over. We lopen van uitzichtpunt naar uitzichtpunt en genieten van dit prachtige uitzicht. Zoals je op de foto’s kunt zien is het nogal wisselvallig weer, maar dat levert eigenlijk alleen nog maar mooiere plaatjes op.

Daarna maken we nog een stop bij Loch Ard Gorge, wat ik eigenlijk nog mooier vind dan de Twaalf Apostelen. Als we daar zijn gaat het echt stortregenen, dus ik ben heel blij dat ik mijn regenjas aan heb!

Dan is het tijd om terug te keren naar Melbourne, een rit van ruim 3,5 uur. In totaal 600 kilometer gereden op een dag en ja, dat is best veel. Maar deze tour naar de Great Ocean Road was absoluut de moeite waard en ik had het niet willen missen!

Wil jij deze tour ook maken? Je kunt hem boeken via Get Your Guide.

Free walking tour in Melbourne

De volgende dag slaap ik uit en dwaal ik weer wat doelloos door de stad. Ik wil eigenlijk nog wel wat leren over de geschiedenis van Melbourne, dus die middag ga ik mee met een free walking tour (de tour is gratis en aan het einde geef je fooi. Onze gids weet erg veel over de stad, maar weet het niet zo goed te vertellen. Daardoor is het helaas wel wat saai (en heb ik niet zoveel fooi gegeven). Toch was het fijn om op deze manier meer te leren over de geschiedenis van Melbourne en Australië. Een nuttige afsluiter van mijn vakantie in Australië.

Na afloop drink ik nog een paar cocktails gedronken met Fiona (een Australisch meisje dat dat ook mee was met de free walking tour) en daarna nog eentje met een meisje uit hostel. Een erg gezellige avond! Ik kan het helaas niet te laat maken, want mijn wekker gaat de volgende ochtend om half vijf.

Cocktails in Melbourne

En dat vind ik niet zo heel erg, want mijn volgende stop is Bali!

Lees nu het volgende reisverslag: Relaxen op Bali! – Ubud en Seminyak

Wil je alle reisverslagen lezen van mijn reis in Australië? Kijk dan op deze pagina.

Meer lezen over Melbourne en Australië?

Lees dan ook deze artikelen:

Of bestel een van deze reisgidsen:

Lonely Planet Melbourne & Victoria

Lonely Planet: Coastal Victoria Road Trips (1st Ed)

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties