Melbourne 2015

Melbourne en de Great Ocean Road | Reisverslag

Melbourne is mijn laatste stop in Australië. Ik ontdek veel mooie plekken in de stad, maar het allermooiste is de tour over de Great Ocean Road.

De reis naar Melbourne

De reis van Sydney naar Melbourne ging (voor het eerst) vlekkeloos. Had zelfs een plek bij de nooduitgang, kon bijna languit liggen, wat een beenruimte! Ik was lekker vroeg bij mijn hostel, en kon zelfs nog kiezen uit alle bedden in de kamer. Heel ander hostel dan voorheen, dit is namelijk een enorm grote (zit op de 7e verdieping) en heeft veel weg van een hotel. Wel wat minder gezellig, maar ben er toch maar kort.

Street art in Melbourne

Ben wat doelloos door de stad gaan slenteren, langs de Victoria Market (soort Albert Cuyp in 1 hal) en door de binnenstad. Melbourne is weer heel anders dan Sydney of Brisbane, veel Europeser. Aardig wat ‘oude’  gebouwen. Ook veel kunst en heel veel street art (op een aantal plekken legaal, als je maar een vergunning hebt. Gaaf om te zien.

image
image
image

Great Ocean Road

De volgende ochtend vroeg op want het was weer eens tijd voor een tour; road trip over een deel van de Great Ocean Road. Eigenlijk niet te doen binnen 1 dag, maar ja, heb hier ook niet zoveel tijd ;) Hadden wel flink pech, want we waren nog geen uur onderweg en we stonden vast in de file. Kettingbotsing. Toen we daar voorbij waren stonden we in de volgende file, nog een ongeluk. Goede start ;) Gelukkig mochten we al snel een stop maken vlakbij Fairhaven, aan het begin van de Great Ocean Road.

image
image

Uitzichten werden steeds mooier in de kilometers erna en na een uurtje de volgende stop in een dorpje waar je prima wat foto’s van Austrslisch wildlife kon maken, inclusief wilde (slapende) koala’s :)

image
image
image

Lunch kregen we in Otway, ook in de middle of nowhere, maar met een mooie vuurtoren en prachtig uitzicht. En gelukkig was het nog eens droog ook, de voorspellingen waren niet te best.

image

Een uurtje later kwamen we aan bij de 12 apostelen, het bekendste punt van de great ocean road. Dit is een rotsformatie in zee, maar het zijn er maar 7 ;)

image
image

Ook maakten we nog een stop bij Loch en Gorge, wat eigenlijk nog veel mooier was. Toen ging het echter wel stortregenen, was blij dat ik mn regenjas mee had!

image
image
image

Toen weer terug naar Melbourne, was nog even een ritje van 3,5 uur. 600 kilometer op 1 dag is ook een beetje veel ;) Maar absoluut de moeite waard!

Met een gids door Melbourne

De volgende dag uitgeslapen, en weer wat doelloos door de stad gebanjerd. ‘s Middags weer de stad in, nu minder doelloos, want liep mee met een guided tour gratis hier, ze werken alleen voor fooi) Tourguide wist vrij veel te melden, maar was ook een beetje saai (had er niet echt zin in). Wel veel te weten gekomen over de geschiedenis van Melbourne en Australië, dus een nuttige afsluiter van mn vakantie.

image
image
image

Na aflooop nog cocktails gedronken met iemand uit mn tourgroep en uit mn hostel, erg gezellig! Kon er helaas geen wilde avond van maken, mijn wekker ging om 4:20.

image

Next stop: Bali!

Lees nu het volgende reisverslag: Relaxen op Bali! – Ubud en Seminyak

Wil je alle reisverslagen lezen van mijn reis in Australië? Kijk dan op deze pagina.

Meer lezen over Melbourne en Australië?

Lees dan ook deze artikelen:
Hoe & wat: Reistips Melbourne
Battle of the cities: Sydney of Melbourne?
Route oostkust Australië in 3,5 week

Of bestel een van deze reisgidsen:

Lonely Planet Melbourne & Victoria

Lonely Planet: Coastal Victoria Road Trips (1st Ed)

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties