Een weekend in Disneyland Parijs - Reisverslag

Een weekend in Disneyland Parijs | Reisverslag

In januari een lang weekend in Disneyland Parijs, is dat de moeite waard? Ik vond een goede aanbieding en vertrok naar Frankrijk. Een reisverslag.

Op naar Parijs!

Donderdagochtend gaan we op tijd richting Schiphol, we gaan weer vliegen! Alles gaat deze keer (in tegenstelling tot mijn vorige vlucht) erg smooth, Air France brengt ons in een uurtje naar Charles de Gaulle in Parijs.

Als we aankomen is het nog even spannend. Vanaf de luchthaven nemen we namelijk de Magical Express (we gaan voor de ultieme Disney experience) en die vertrekt een kwartiertje na de landing. De volgende pas een uur later, maar we willen natuurlijk zoveel mogelijk uit ons weekend in Disneyland Parijs halen, dus hebben we geen zin om te wachten.

We hebben geluk, de bus staat nog keurig op ons te wachten, op naar Disneyland! Na drie kwartier komen we aan bij ons hotel en wanen we ons meteen in een andere wereld.

Magic Shuttle naar Disneyland

Hotel Cheyenne

We slapen dit weekend in het Disneyhotel Cheyenne en dit is helemaal in westernstijl. Het bestaat uit diverse gebouwen met leuke westernnamen zoals Jesse James en Billy the Kid en ieder gebouw heeft een (flink) aantal hotelkamers.

Wij slapen in een net gerenoveerde kamer, deze is in de stijl van Toy Story. De gave lamp met cowboylaars maak het helemaal af.

Na we onze koffers hebben gedropt nemen we de shuttlebus naar het park. De rit duurt slechts 10 minuten, dus voor we het weten staan we bij de ingang. Klaar voor een magisch avontuur!

Disneyland Park

Main Street in Disneyland Parijs

Disneyland Park is het grootste en het oorspronkelijke park van Disneyland Parijs. Voor de ingang word je al helemaal meegenomen in de wereld van Disney, de muziek, de aankleding, de figuren, de attracties, alles klopt! Vanwege het laagseizoen zijn er helaas wel een aantal attracties gesloten (ze zijn flink aan het opknappen voor het 25-jarig jubileum later dit jaar), maar dat mag de pret niet drukken. We hebben meer dan genoeg leuke dingen kunnen zien en doen. Hieronder een fotoverslag.

Big Thunder Mountain

Big Thunder Mountain in Disneyland Parijs

It’s a small world

De parade

Op de foto met Mickey Mouse

Op de foto met Mickey Mouse

Vuurwerkshow

Vuurwerk in Disneyland Parijs

Walt Disney Studios Park

Walt Disney Studios Parijs

Naast Disneyland Park ligt het Walt Disney Studios Park, waar wij dit weekend ook regelmatig te vinden zijn. Dit park is een stukje kleiner, maar heeft ook een aantal erg gave attracties (ze zijn iets spannender ook dan in het andere park). Mijn favorieten zijn de Rock and Roller Coaster (indoor achtbaan met muziek van Aerosmith) en de Tower of Terror (waar je in een lift neerstort). Ook van dit park een aantal foto’s:

Tower of Terror

Tower of Terror in Disneyland Parijs

Stuntshow

En, hoe is het om een weekend in Disneyland Parijs te zijn?

We hebben vier dagen lang ontzettend genoten van de attracties en alle mooie details in Disneyland Parijs. Slapen in een hotel in het park is heel erg fijn, op deze manier konden we makkelijk even pauze nemen.

Ontbijt, een tussendoortje en diner zat inbegrepen in het pakket dat we boekten, dus het voelde bijna als een all inclusive vakantie. Omdat alles voor je geregeld is en over alles is nagedacht hoef je niks ander te doen dan je onder te dompelen in de wereld van Disney. Ik kan je vertellen dat je tijdens zo’n weekend geen seconde nadenkt over je werk of wereldproblematiek, wat soms wel even fijn is. Ik kan zo’n lang weekend in Disneyland Parijs dus zeker aanraden!

Boek ook een weekend in Disneyland Parijs

Zou jij ook graag een lang weekend naar Disneyland Parijs gaan? Wij gebruikten deze websites om onze trip te boeken:

Daarnaast zijn er nog meer handige websites om een weekend Disneyland te boeken.

  • Vliegen naar Parijs is natuurlijk niet zo milieuvriendelijk en de trein is dan ook een goede optie! Er gaat vanuit Nederland ook steeds vaker een Thalys rechtstreeks naar Disneyland Parijs. Kijk op de website van NS International voor prijzen en reistijden.
  • Tickets voor de parken kun je ook boeken via Get Your Guide.
  • Als je net buiten het park overnacht, dan kan dat behoorlijk schelen qua prijs! Kijk op Booking.com voor de mogelijkheden.
Lol in Disneyland Parijs

Wil je meer lezen over Disneyland en Parijs?

Wil je alles uit je bezoek aan Disneyland Parijs halen? Er is een handige gids vol (achtergrond)informatie en tips verkrijgbaar die heel handig is om je voor te bereiden.

The Independent Guide to Disneyland Paris 2021

Op deze website kun je ook meer lezen over Disneyland en Parijs. Lees bijvoorbeeld ook deze artikelen:

Meer reisverslagen lezen?

Ik maakte in 2017 veel toffe reizen. Lees ook deze reisverslagen:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties