Via de Everglades naar Floridas Golfkust - reisverslag

Door de Everglades naar Florida’s Golfkust | Reisverslag Florida & Cuba

De afgelopen drie dagen maakten we een flinke road trip en reden we maar liefst 500 miles. We reden dwars door de Everglades naar Florida’s Golfkust.

Everglades

Bij de Everglades dachten wij maar aan 2 dingen; airboats en alligators. Allebei gespot! Verder ook veel mooie bomen, vlinders en vogels. Deze witte jongen (een zilverreiger) zagen we op gegeven moment elke 10 meter:

Zilverreiger in de Everglades

De airboat hebben we in Everglades City gedaan, daar ga je in plaats van over het gras (zie CSI Miami) dwars door de mangrove, heel gaaf om te doen. Naast alligators ook een paar wasberen gespot, die overigens graag wat sinas drinken.

Alligator in de Everglades
Jess en Co op een airboat
Wasbeer in de Everglades

Naples

In Naples voor een bodemprijs in een Best Western hotel geslapen, dankzij een coupon die je hier overal aan de weg kunt vinden. Overigens die avond heel lekker gegeten bij de Cheesecake Factory (welbekend door The Big Bang Theory), en ze hebben daar echt de beste cheesecake!

Na een goede nachtrust in het heerlijke hotelbed zijn we naar de binnenstad van Napels gereden. Ons doel voor de dag: pelikanen en dolfijnen spotten. Dit doel was na een wandeling over de visserspier al snel bereikt. De pelikaan en dolfijn waren al snel gespot. Tevens troffen we op deze pier vissers aan van jong tot oud. Je kunt immers niet vroeg genoeg beginnen om de kunst van het vissen onder de knie te krijgen.

Jonge visser op de pier van Naples

Omdat we niet genoegen namen met het spotten van twee dolfijnen (of het was telkens dezelfde dolfijn die rondjes om de pier zwom) hebben we een boottochtje gemaakt in de wateren rondom Napels. Deze anderhalf uur durende boottocht voer allereerst langs de huizen van de crème de la crème van Napels. Dit bestond uit een boottocht langs een gebied bestaande uit enorme villa’s van te rijke personen die ongeveer 1 week per jaar bivakkeerden in hun “vakantiehuisje”. Gelukkig troffen we op het einde van de rit hetgeen waar we voor kwamen: dolfijnen! Aangezien dolfijnen gek zijn op zwemmen in golven, hadden we een hele dolfijnfamilie (papa, mama en kind) geruim lange tijd achter de boot aan. Een mooie gelegenheid om een goede foto te schieten!

Luxe villa in Naples
Dolfijn in Naples

Sanibel

Na ons dolfijnenavontuur vonden we het tijd om zelf nog even in het water te springen. Uiteindelijk kwamen we uit op Sanibel Island met een van de mooiste stranden van de USA, waar je ook prachtige schelpen kon vinden.

Strand van Sanibel

Die avond hadden we nog geen hotel, dus wilden we van dit weer doen met een coupon. Helaas ging dat wat minder makkelijk dan de vorige dag, het eerste hotel in Sarasota vonden we veel te duur, het tweede gaf aan dat alles in de omgeving vol zat. Na ongeveer 2,5 uur rijden kwamen we uiteindelijk in Bradenton (nog nooit van gehoord) waar we uiteindelijk (nadat ondergetekende met puppy eyes vroeg of we echt niet voor een goedkoper prijsje een kamer konden krijgen) een fantastische Best Western vonden voor een mooie prijs. Die avond ook maar eten gehaald (Taco Bell) en op bed voor de tv ingestort.

Fort de Soto

Het voordeel van Bradenton was dat we daarna niet ver meer hoefden te reizen, we hebben de volgende dag dan ook rustig aan gedaan en wederom op een mooi strand gelegen (het is opeens mooi weer :-)) Het strand was in het Fort de Soto park, ook echt heel mooi.

Het witte strand van Fort de Soto

Om daar te komen moesten we trouwens over de Skyway bridge bij St Petersburg, heel gaaf om te zien.

Skyline Bridge

Dalí Museum

Na een relaxte ochtend op het strand was het tijd voor wat cultuur, het eerste museum op onze trip. Het Dalí museum in St Petersburg. Binnen was het mooi, maar het gebouw en de tuin nog veel mooier.

Trappenhuis van het Dali Museum
Jess en Co in het Dali Museum

Onze laaste stop in Florida: Orlando!

Daarna op naar Orlando, voor alweer het laatste deel van onze reis in Florida, waar we heerlijk thuiskwamen in ons eigen huisje met zwembad. Relaxed!

Villa in Kissimmee

Lees nu het volgende reisverslag: Pretparken bezoeken in Orlando

Wil je alle reisverslagen van onze bijzonder rondreis in Florida en Cuba lezen? Check dan deze pagina.

Tip! Florida roadbook

Voor deze reis heb ik een Florida roadbook gemaakt, een persoonlijke reisgids. Hierin staat informatie over de plekken die we onderweg bezoeken, maar zijn ook handige invulvelden voor hotel- en vluchtinformatie. Het Florida roadbook is voor een klein prijsje te koop in de Op reis met Co Shop.

Wil je meer lezen over Florida?

Lees dan ook een van deze artikelen:
Golfkust van Florida: toffe plekken die je niet mag missen
Stappenplan voor je reis naar Florida
2 weken Florida: de ultieme route

Of bestel een van deze fijne reisgidsen:

ANWB wereldreisgids Florida

Capitool Reisgids Florida

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties