Reisverslag-Paradijselijk-Key-West

Paradijselijk Key West | Reisverslag

In Key West is het gelukkig een stuk zonniger! We kijken rond in het dorpje, gaan snorkelen en jetskiën voor we terugrijden over de Overseas Highway naar Key Largo.

Southernmost Point

Na een lange reis met regen en onweer werden we de volgende ochtend wakker in een zonnig Key West, heerlijk! De ochtend wakker hebben we lekker rondgedwaald door het kleine stadje, waarbij we af en toe struikelden over een paar kippen. Te grappig, die lopen daar gewoon midden op straat.

Kippen-op-straat-in-Key-West

Onze eerste stop was het meest zuidelijke puntje van de USA, ze noemen dit het Southernmost point, vanaf hier is het maar 90 mijl naar Cuba. Ook was iedereen zich inmiddels  aan het voorbereiden op Independence Day (4 juli), de meeste huizen waren al versierd.

Southernmost-Point
Wit huis met versiering in Key West

Snorkelen in de regen

Boot-snorkeltour-in-de-Haven-van-Key-West

‘S Middags zijn we gaan snorkelen bij een reef vlakbij Key West (half uurtje varen). Het mooie weer verdween alleen tijdens deze trip. Toen we bij onze eerste stopplaats waren (en net in het water lagen) ging het opeens stormen. Veel wind, hoge golven, heel veel regen en in de verte zelfs onweer.

Het is even spannend, maar gelukkig kunnen we heel goed zwemmen. De storm hield gelukkig ook na een half uurtje weer op en toen hebben we nog heel veel gave vissen gezien, groen, blauw, geel. Ook wat grotere (en klein beetje eng); barracuda’s en enorme (2 bij 2 meter) pijlstaartroggen. Helaas geen foto’s, mijn spiegelreflex doet het niet zo goed onder water, haha!

Mallory Square

Florida Keys

Daarna nog klein rondje Key West en Key Lime Pie (heel lekker) gegeten op Mallory Square. Normaal gesproken is dit de hotspot tijdens de zonsondergang met veel mensen, maar door de regen was de zon nergens te zien en daardoor was het er ook niet echt gezellig.

Vroeg naar bed, want de volgende ochtend staan we vroeg op; we gaan jetskiën! Helaas ook hier geen foto’s van. Was heel leuk om te doen, ging supersnel over het water (met hier en daar wat flinke golven).

Ondanks de pech met het weer, hebben we enorm genoten van onze tijd in Key West. Wil je Key West zelf ook eens bezoeken? Lees dan het artikel 17 leuke Key West bezienswaardigheden die je niet mag missen voor tips!

De key deer

Toen was het tijd om Key West te verlaten voor een korte roadtrip over overseas highway, waar we nu veel meer van zagen dan tijdens het onweer van de heenweg. Ook een korte stop gemaakt op de Big Pine Key, waar we de Key Deer (heel klein hertje, komt alleen daar voor), echt te schattig!

Key-Deer-op-de-Florida-Keys

Key Largo

In Key Largo hebben we nog heel even vuurwerk kunnen kijken (4th of July) voor het weer enorm ging onweren. Gelukkig zaten we dit keer binnen aan de bar aan een cocktail, die Jess eigenlijk niet mocht drinken omdat ze geen ID bij zich had, ze zijn hier superstreng!

Vuurwerk-en-palmbomen-op-Key-Largo

Het plan was om op Key Largo nog een snorkeltour te doen, maar dit ging helaas niet door vanwege de wind. In plaats daarvan bijna een hele dag in de Everglades doorgebracht, maar die update volgt later.

Lees nu het volgende reisverslag: Lange roadtrip met veel wildlife

Overnachting in Key West: Blue Marlin Motel

Wil je alle reisverslagen lezen van onze rondreis in Florida en Cuba? Check dan deze pagina.

Wil je meer lezen over Miami & de Florida Keys?

Lees dan ook een van deze artikelen:
Fotoverslag Florida Keys: Key West en de Overseas Highway
Stappenplan voor je reis naar Florida
Hoe & wat: Reistips Miami

Bestel dan een van deze fijne reisgidsen:

Lonely Planet Miami & the Keys

ANWB wereldreisgids – Florida

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties