Hoogtepunten bezoeken in Normandie - Reisverslag

Hoogtepunten bezoeken in Normandië | Reisverslag

Tijdens de tweede week van onze roadtrip in Frankrijk bezoeken we veel hoogtepunten in Normandië. In dit reisverslag neem ik je mee.

Genieten van het Franse leven

We zijn al een paar dagen in Normandië en bezochten als eerste het indrukwekkende D-day strand Omaha Beach. We genieten in Normandië echt enorm van het relaxte Franse leven. We kunnen er wel aan wennen, we ontbijten elke ochtend buiten met vers stokbrood en dan bedenken wat we de rest van de dag van doen. We hebben voor onze tijd in Normandië maar een korte wishlist, dus we kunnen lekker rustig aan doen. Onze mantra is niets moet alles mag. We hebben ten slotte vakantie!

Bayeux

Onze volgende bestemming in Normandië is de stad Bayeux, deze ligt niet ver van onze camping in Tournières. Het is een oude stad en vooral bekend vanwege het tapijt van Bayeux.

Als echte Hollanders gaan we op zoek naar een gratis parkeerplaats zo dicht mogelijk bij het centrum en dat lukt. Onze eerste stop is de kathedraal van Bayeux en die is echt prachtig! Heel oud, maar ontzettend goed onderhouden en met indrukwekkende glas-in-loodramen.

We slenteren wat door het prachtige stadje en kijken onze ogen uit. We lunchen op z’n Frans met slakken! Dit is de eerste keer dat we ze eten en ze smaken (zeker met een dikke laag boter) helemaal niet slecht.


We doen daarna inkopen bij drie verschillende grote supermarkten (we zijn op zoek naar een wegwerp barbecue) en die is bijna nergens te vinden. Gelukkig is het bij de laatste supermarkt raak! We bewaren de barbecue nog even voor later, maar we zijn blij dat we er eentje hebben.

Le Mont Saint-Michel

De volgende dag bezoeken we een van de hoogtepunten in Normandië, en tevens de meest toeristische plek die we bezoeken tijdens deze reis: Le Mont Saint-Michel. Ik ben hier heel lang geleden (op 12-jarige leeftijd) eens geweest toen ik op vakantie was met mijn ouders en ik was toen erg onder de indruk. En dat ben ik nu nog steeds, wat is dit een bijzondere plek om te bezoeken! Het is er uiteraard vrij druk, maar we weten de drukte hier en daar toch grotendeels te vermijden.

We slenteren door de straten en klimmen omhoog naar de abdij die we ook bezoeken. Zoals je aan onze haren kunt zien, waait het behoorlijk!

Het is eb, waardoor we het wad op kunnen lopen en zo een rondje om het eiland kunnen wandelen. We moeten wel snel zijn, want het wad verdween en het werd in no-time vloed. Wat was dit een mooie dag!

Wil jij deze bijzondere plek ook eens bezoeken? Check dan dit artikel voor tips: De Mont Saint-Michel bezoeken: alles wat je moet weten

Honfleur

En dan volgt er de dag erna nog een mooi hoogtepunt: het schilderachtige stadje Honfleur. Dit is een van de plekken waarom ik zo van Frankrijk hou: eeuwenoude gebouwen en het lijkt alsof je honderden jaren teruggaat in de tijd. Het is wel een hele toeristische plek en de terrassen rondom de haven zitten behoorlijk vol.

Nadat we heel Honfleur (inclusief de parken) hebben gezien gaan we weer richting onze camping. We rijden best wel om, want onze navigatie snapt het allemaal niet meer. Gelukkig hebben we ook een grote stratenatlas mee, dus vinden we onze weg op de ouderwetse manier weer terug naar de camping.

Die avond is het eindelijk tijd voor een barbecue en kletsen we lekker over alle prachtige hoogtepunten die we hebben gezien in Normandië. Wat is het hier toch mooi!

Jess steekt de barbecue aan

Verder lezen? Lees ook het volgende reisverslag: Stedentrip Leuven: nog even nagenieten in België.

Wil je alle reisverslagen lezen van onze reis in Frankrijk (Loire en Normandië)? Kijk dan op deze pagina.

Wil je meer lezen over een vakantie in Frankrijk?

Bestel dan een van deze reisgidsen:

Frankrijk Binnendoor

Frankrijk Puur Roadtrips

Of lees een van deze artikelen:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.