Roadtrip naar de Loire - kamperen tussen de zonnebloemen en de kastelen

Roadtrip naar de Loire: kamperen tussen de zonnebloemen & kastelen | Reisverslag

We maken een roadtrip naar de Loire! We kamperen naast een kasteel en picknicken met een lekker glas wijn tussen de zonnebloemen.

Waarom gaan we naar Frankrijk?

Na een citytrip Bristol en Glastonbury Festival in juni, werk ik nog anderhalve week voor mijn zomervakantie begint. Alle reizen in het afgelopen jaar hebben er inmiddels financieel behoorlijk ingehakt, maar drie weken lang thuis zitten en niks doen is niet echt een optie.

Een low budget vakantie dan maar! Ik mag voor twee weken de auto van mijn ouders lenen en ze hebben ook veel kampeerspullen, dus waarom geen roadtrip naar Frankrijk? Jess heeft in dezelfde periode ook nog een paar weken vrij, dus rijden we op zwarte zaterdag naar Frankrijk. We hebben overigens helemaal geen last van de drukte, want we vertrokken dusdanig laat dat we achter alle files aanrijden.

Waar gaan we heen?

We hebben nog geen idee waar we naartoe gaan, maar we rijden hoe dan ook naar Frankrijk. Van mijn ouders (die heel vaak in Frankrijk zijn geweest), krijgen we een flinke stapel boeken mee ter inspiratie. We besluiten Parijs te mijden en en eerst richting Rouen (in Normandië) te rijden.

Het is een lange reis (we komen namelijk vanuit Groningen) en na het avondeten duiken we vrijwel meteen ons bed in. We slapen in een goedkoop snelweghotel, simpel en schoon. We doen nog een poging om een stukje van de WK wedstrijd Nederland-Brazilië te kijken, maar we zijn te moe om deze wedstrijd uit te kijken (zelfs Jess, die vrijwel alle WK wedstrijden tot nu toe heef gezien, kon het niet volhouden).

Roadtrip naar de Loire

Na het bestuderen van de reisgidsen van mijn ouders, besluiten we om iets zuidelijker te rijden: we maken een roadtrip naar de Loire! Daar gaan we ter plekke een mooie camping zoeken om onze tent neer te zetten.

Tegen onze navigatie zeggen we dat we vooral de snelwegen willen vermijden en hij stuurt ons door prachtige dorpjes en langs velden vol zonnebloemen, een heel mooi gezicht! Aangezien Jess en ik allebei niet echt kampeerders zijn, is het vinden van een leuke camping nog niet zo makkelijk.

De eerste die we bezoeken zit vol met Nederlanders (inclusief schreeuwende kinderen), de tweede is wel erg basic, de derde is al iets minder basic, de vierde vonden we heel leuk (in een dorpje aan de rivier), maar deze was wel erg druk en had nogal kleine plekken. Bij de vijfde is het eindelijk raak! Vijf keer is scheepsrecht, toch?

Chateau la Rolandiere in de Loire

Kamperen naast een kasteel

Het is de camping Chateau la Rolandière bij het hele kleine dorpje Trogues. Helaas is het behoorlijkslecht weer als we aankomen (regen en onweer) en ik krijg het voor elkaar om tegen een (verstopte) waterkraan aan te rijden met de auto: schade! Ik baal enorm, maar gelukkig vinden mijn ouders het niet zo erg als ikzelf.

Het lukt ons om de tent in de regen redelijk droog op te zetten en we hebben geen zin meer om die te verlaten en avondeten te halen. Dus onze avondmaaltijd is een stuk stokbrood met brie en een fles wijn (die verkopen ze gelukkig op de camping) in de voortent. We voelen ons wel een beetje zielig, haha!

Gelukkig knapt het weer daarna enorm op en na wat broodnodige boodschappen, komen we op de eerste dag de camping niet meer af. We doen even alsof we vakantie hebben en zijn lekker lui. We liggen languit op een kleedje in de zon met een boek en nemen af en toe een duik in het ijskoude zwembad. In de avond maken we een mooie wandeling om de camping en de omgeving is echt prachtig. Overal zonnebloemen en graanvelden.

Middeleeuws Chinon

De volgende dag gaan we toch maar eens op pad, we hebben tenslotte geen roadtrip naar de Loire gemaakt om op de camping te blijven zitten! We bezoeken het Middeleeuwse stadje Chinon, waar je heel veel leert over Jeanne d’Arc die hier ooit is geweest. We klimmen over de oude stenen naar boven en bezoeken het kasteel bovenop de heuvel (het is meer een ruïne). Dit was erg leuk, want ze hebben er echt iets moois van gemaakt, met veel videos over de bewoners van het kasteel. Vanaf het kasteel heb je een geweldig uitzicht op het stadje en de rivier Vienne (een zijrivier van de Loire).

Op gegeven moment krijgen we een beetje trek (het is inmiddels half drie), dus zijn het stadje ingelopen voor een lekkere maaltijd. Dat is nog heel lastig, want bijna alle restaurants zijn al dicht! Dat zijn we niet gewend, haha!

Gelukkig vinden we er nog eentje waar we voor een spotprijs een overheerlijk driegangenlunch hebben gegeten. Het personeel vond het maar raar dat we er geen fles wijn bij bestelden. Ze vonden dat je best kon autorijden met een fles wijn achter de kiezen. Dat vonden wij niet, haha!

Eten in Chinon

’s Avonds drinken we alsnog even met een fles wijn tijdens een picknick op een heuvel naast de camping. We zitten tussen de zonnebloemen en zien een magische zonsondergang. Wat is het Franse leven toch heerlijk!

Zonsondergang bij Trogues in de Loire

Chateau Chenonceau

We bezoeken tijdens onze derde dag een van de meest bekende en toeristische kastelen in de Loire: Chateau Chenonceau. En ik snap wel waarom het zo toeristisch is: het is echt prachtig! Het staat deels in de rivier en de tuinen eromheen zijn echt een plaatje om te zien. Heel fotogeniek allemaal. En wat doe ik? Ik vergeet mijn camera mee te nemen, dus alle foto’s zijn gemaakt met de (niet zo goede) camera van mijn telefoon.

Het is die dag erg war, waardoor we vrij vroeg weer terugrijden naar de camping. We willen maar een ding: het zwembad in!

Chillen bij het zwembad van Chateau la Rolandiere

Wat is deze roadtrip naar de Loire een goed idee! We blijven nog wat langer en bezoeken nog meer kastelen. Na een week in de Loire verhuizen we naar een andere bestemming in Frankrijk. Daarover kun je meer lezen in het volgende reisverslag.

Wil je alle reisverslagen van onze roadtrip in Frankrijk lezen? Kijk dan op deze pagina.

Wil je meer lezen over Frankrijk?

Heb je ook zin om een roadtrip naar de Loire of een andere plek in Frankrijk te maken na het lezen van dit reisverslag? Dit zijn een paar mooie reisgidsen ter inspiratie:

Lannoo’s autoboek – Lannoo’s Autoboek Frankrijk

De mooiste Michelinroutes in Frankrijk

Of lees een van deze artikelen:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.