Loire 2014

Wijn, zonnebloemen en een tent in de Loire | Reisverslag

We maken een roadtrip door Frankrijk! Onze eerste stop is de Loire, een streek vol zonnebloemen. We kamperen naast een kasteel en drinken lekkere wijn.

Waarom gaan we naar Frankrijk?

Na Glastonbury ben ik nog 1,5 week aan het werk geweest en toen was het alweer tijd voor de zomervakantie. Al die reisjes hadden er inmiddels financieel behoorlijk ingehakt, maar ja, 3 weken thuiszitten en niks doen is ook niet echt leuk. Dus ja, dan maar even low budget. Mijn ouders waren zo vriendelijk om hun auto 2 weken aan me uit te lenen en ik had nog wel een tentje liggen, dus waarom geen roadtrip naar Frankrijk? Jess had ook nog een paar weekjes vrij, dus wij op zwarte zaterdag (klinkt erger dan het is, we vertrokken vrij laat, dus reden mooi achter alle files aan) op naar Frankrijk!

Waar gaan we naar toe?

We hadden nog niet echt bedacht waar we naar toe wilden, maar kregen van mijn ouders een flinke stapel boeken als inspiratie mee en besloten eerst richting Rouen te gaan (vooral Parijs vermijden). Lange trip, na het avondeten gelijk in bed gedoken van snelweghotel. Nog heel klein stukje van Bra-NL gekeken, maar de hele wedstrijd ging echt niet meer haha! (Zelfs Jess, die alle WK wedstrijden ongeveer heeft gezien, heeft m niet uitgekeken!)

Loire 2014

De volgende dag besloten om nog iets zuidelijker te gaan en richting de Loire te rijden en daar een camping te zoeken. Aangezien we tegen Tom hadden gezegd dat we snelwegen wilden vermijden, hebben we onderweg prachtige dorpjes gezien en op gegeven moment zaten we midden in de zonnebloemen, heel mooi gezicht! Aangezien Jess en ik niet echt kampeerders zijn, was een camping zoeken nog niet zo makkelijk. De eerste had te veel Nederlanders (met schreeuwende kinderen), de tweede was wel erg basic, de derde al iets minder basic, de vierde was leuk in een dorpje aan de rivier maar wel erg druk (kleine plekken) en bij de vijfde was het raak:

Loire 2014

Welkom in de Loire

Chateau la Rolandière bij het minidorpje Trogues. Helaas was het slecht weer toen we de tent op gingen zetten (regen en onweer) en was onze avondmaaltijd een stokbroodje met brie en een fles wijn (die verkochten ze gelukkig ter plekke) in de voortent. We waren wel een beetje zielig. Gelukkig werd het weer daarna veel beter ;) Na broodnodige boodschappen, zijn we de eerste de dag de camping niet meer af geweest. Lekker lui op een kleedje in de zon met een boekje en af en toe een duik in het ijskoude zwembad. ‘S avonds mooie wandeling om de camping gemaakt en wat was het mooi! Overal zonnebloemen en graanvelden.

Loire 2014
Loire 2014

Middeleeuws Chinon

De volgende dag maar weer es op pad, bezoek aan het Middeleeuwse stadje Chinon. Heel veel Jeanne d’Arc. Over de oude stenen naar boven geklommen en het Chateau bezocht (vooral ruïne). Wel mooi gedaan met veel filmpjes over de bewoners van het kasteel. Ook prachtige uitzichtpunten.

Wijn, zonnebloemen en een tent in de Loire | Reisverslag
Wijn, zonnebloemen en een tent in de Loire | Reisverslag
Wijn, zonnebloemen en een tent in de Loire | Reisverslag
Wijn, zonnebloemen en een tent in de Loire | Reisverslag

Op gegeven moment kregen we een beetje trek (het was inmiddels half 3) dus zijn het stadje ingelopen voor een lekkere maaltijd. Was nog heel lastig, want bijna alle restaurants waren al dicht! Wij in shock ;) Gelukkig vonden we er nog eentje waar we voor een spotprijs een overheerlijk driegangendiner hebben weggewerkt (zonder wijn, dat vonden ze raar. Je kunt toch best autorijden als je 1 fles wijn op hebt?).

Wijn, zonnebloemen en een tent in de Loire | Reisverslag

‘s Avonds nog even met een fles wijn op de heuvel tussen de zonnebloemen gaan zitten, ff zonsondergang fotograferen.  Mooi :)

Wijn, zonnebloemen en een tent in de Loire | Reisverslag

Chateau Chenonceau

De dag erna wederom een kasteel op de planning: Chateau Chenonceau. Erg mooi (en daardoor heel toeristisch), staat op de rivier. Ook erg mooie tuinen.

IMG_0128
IMG_0143
IMG_0169
IMG_0180

(foto’s moest ik helaas maken met m’n telefoon, daarom zijn ze zo klein. Ik was mijn camera vergeten, stom!)

Het was die dag wel loeiheet, waardoor we vrij vroeg weer richting camping gingen: zwemmen!

IMG_0199

Hierna bezoeken we nog meer kastelen in de Loire en vertrekken we naar een nieuwe bestemming in Frankrijk. Je leest er alles over in het volgende reisverslag.

Wil je alle reisverslagen van onze vakantie in Frankrijk lezen? Kijk dan op deze pagina.

Meer lezen over Frankrijk?

Bestel dan een van deze reisgidsen ter inspiratie:

Lannoo’s autoboek – Lannoo’s Autoboek Frankrijk

De mooiste Michelinroutes in Frankrijk

Of lees een van deze artikelen:

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.