Loire

Meer moois in de Loire en op naar Normandië

Na een week kamperen in de Loire is het tijd voor een nieuwe bestemming: we vertrekken naar Normandië! In deze blog deel twee van mijn roadtrip in Frankrijk.

Even relaxen na al die kastelen

Na een paar dagen kastelen kijken in de Loire kiezen we voor een lekkere relaxdag. Want het was tenslotte rond de 30 graden en we hadden een zwembad (en ik had een Millenium trilogie om uit te lezen). Heerlijk! Ook besloten om nog 1 volle dag te blijven, daarna zou het namelijk heel slecht weer worden.

De dag erna zijn we, na Chinon, weer eens op zoek gegaan naar Richard Leeuwenhart. Deze legende lag namelijk begraven in de klooster van Fontevraud, en over dit klooster stond veel moois geschreven in de reisgids, dus leek ons een bezoekje waard.

Fontevraud

Na een mooie rit door de zonnebloemvelden, kwamen we in het mooie oude dorpje Fontevraud. Tres petit, je was zo het dorp weer uit ;) Het dorp stond in het teken van de familie Plantagenet (die kwam je ook overal in de omgeving tegen). Zo ook het klooster. Na de entree kregen we een foldertje over het klooster waar we helemaal niks van begrepen, er stonden wat nummertjes in, maar waar die precies over gingen? Geen idee! (en het was zelfs in het Nederlands!) Het klooster aan de buitenkant was ontzettend mooi (met tuinen en dergelijke)

IMG_1970

En het graf van Richard Leeuwenhart (nou ja, zijn beeltenis) spotten we vrij vlot in de abdij:
IMG_1977

Verder was er vrijwel niks te zien in het klooster, behalve wat vage tentoonstellingen over een nieuw te bouwen hotel (er was serieus een prototype van een hotelkamer gebouwd) en daarnaast nog iets over een schrijver uit de Tweede Wereldoorlog. Gelukkig was de buitenkant verder heel mooi.

IMG_1988

En de keuken zag er een beetje Harry Potterig uit, met (niet zeker meer) 21 schoorstenen!

IMG_1991

Het kastel van Doornroosje

We waren in no time door het klooster omdat er niet zoveel te zien was, dus na de lunch besloten we om nog een locatie aan te doen. Heerlijk verdwaald in allemaal kleine Franse dorpjes op zoek naar een wijngaard om te bezoeken (mislukt, zelfs met Tom). Toen toch maar even langs een kasteel gereden (we zijn er nu toch), chateau d’Usse. Dat zag er van buiten zo fantastisch mooi uit, dat we toch maar even binnen gingen kijken.

IMG_2043

Op dit kasteel is trouwens het sprookje Doornroosje gebaseerd, dus 1 vleugel van het kasteel stond helemaal in het teken van Doornroosje, inclusief poppen. Jess vond het prachtig ;)

IMG_2021

Heel mooi uitzicht vanaf het kasteel.

IMG_2020

Toen we weer buiten stonden werd het heel erg donker, flinke onweersbui, dus we zijn maar snel de kerk naast het kasteel ingevlucht.

IMG_2057

Nieuwe locatie: we zijn in Normandië!

Na het noodweer weer richting de camping gereden, er moest gepakt worden! Via de campingwifi een nieuwe locatie opgezocht, op naar Normandië!

Lekker rustig aan gereden de volgende dag, Tom gedroeg zich perfect en loodste ons vlekkeloos naar de juiste camping (le Picard in het gat Tournieres). Mooi plekje uitgezocht aan een maisveld en de tent stond binnen 10 minuten. We kregen zelfs complimenten van onze buurman haha!

IMG_2074

Omaha Beach

De volgende dag was het heel druilerig weer, dus zijn we lekker even een paar uurtjes in de tent blijven liggen (weer een paar boeken verder). Rond een uur of 3 knapte het op en zijn we naar het dichtstbijzijnde strand gereden (via hele kleine slingerende miniweggetjes): Omaha beach. Een van de bekende invasiestranden waar ongelooflijk veel Amerikanen zijn omgekomen op D-day. We hebben bezoekje gebracht aan het plaatselijke invasiemuseum en hebben een flink eind langs het strand gelopen met een hoop indrukwekkende monumenten.

IMG_2085
IMG_2107
IMG_2100

We blijven hierna nog een week in Normandië. Je kunt alles over ons bezoek aan o.a. Honfleur en de Mont Saint Michel lezen in het volgende reisverslag.

Wil je alle reisverslagen van onze vakantie in Frankrijk lezen? Kijk dan op deze pagina.

Meer lezen over Frankrijk?

Bestel dan een van deze reisgidsen ter inspiratie:

National Geographic Reisgids – Frankrijk

Frankrijk Puur

Of lees een van deze artikelen:

Toffe Franse steden voor een stedentrip

Bucket list Frankrijk: de mooiste plekken

Nice: alles wat je wilt weten

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.