Pieterpad etappes - mijn route-indeling met overnachtingen

Pieterpad

Ben je van plan om het Pieterpad te gaan lopen en wil je daar graag meer over weten? Dan zit je goed op deze pagina! Ik liep het Pieterpad in de zomer van 2020 in drie weken (met kampeerspullen) en ik deel op deze pagina praktische tips, een reisverslag en een paklijst.

Praktische tips voor het Pieterpad

Hoe begin je? Wat neem je mee? Wat kost het? Moet je je aan de etappes houden? Met deze artikelen vol praktische tips hoop ik al je vragen te beantwoorden over het Pieterpad.

Wandelverslagen

In de zomer van 2020 liep ik in drie weken tijd het Pieterpad. Het grootste deel was tijdens een hittegolf, dus het was een behoorlijke zware wandeling! In deze wandelverslagen neem ik je mee en laat ik je de mooiste plekken van het Pieterpad zien.

Steun Stichting Pieterpad

Hoewel het wandelen op het Pieterpad niets kost, moet het pad natuurlijk wel regelmatig onderhouden worden en soms moet de bewegwijzering worden aangepast. Dit doet Stichting Pieterpad. Je kunt de Stichting steunen door een van de Pieterpadboekjes (vol informatie en routebeschrijvingen) te kopen:

LAW 9-1 – Pieterpad Deel 1 Pieterburen – Vorden

LAW 9-II – Pieterpad 2 Vorden – Maastricht

Of door het geven van een vrijwillige donatie.

Meer informatie

Heb je nog vragen over het Pieterpad (of andere mooie wandelingen)? Dan mag je me altijd een mailtje sturen: co@opreismetco.nl. En kijk voor al mijn tips over de mooiste plekken in Nederland op deze pagina. Wil je naast het Pieterpad ook meer langafstandswandelingen in Nederland ontdekken? Lees dan ook: Overzicht: alle langeafstandswandelingen (LAW’s) in Nederland.