Tips voor een solo road trip

Solo road trip: 10 tips om er een geweldige reis van te maken in je eentje

Een solo road trip, zou je dat nou wel doen? Is het niet eng? En waar moet je allemaal aan denken? In dit artikel deel ik 10 tips voor een geweldige road trip in je eentje.

Tip 1: Zorg voor navigatie

Kaartlezen en op de weg letten gaan helaas niet samen, zorg er voor dat je gesproken navigatie hebt. Dus schaf een navigatiesysteem aan of zorg ervoor dat je een houder hebt voor je telefoon zodat je daar een navigatieprogramma op kunt zetten. Tijdens mijn reis in Amerika heb ik vooral gebruik gemaakt van mijn telefoon in combinatie met Google Maps. Ideaal, want die gaf ook live file-informatie aan.

Tip 2: Laat iemand je route weten

Als je alleen reist, is het altijd handig om iemand te laten weten waar je bent of waar je naar toe gaat. Ik gaf meestal in mijn familie-appgroep aan waar ik heen ging, en al helemaal als ik verwachtte dat ik geen bereik zou hebben (in de nationale parken van Amerika is dat vaak het geval).

Tip 3: Snacks binnen handbereik!

Als je met meerder mensen een road trip maakt, kun je altijd vragen om iets te eten of te drinken en dan krijg je dat. Maar in je eentje heb je natuurlijk niet zo’n handige hulp, dus moet je het gewoon binnen handbereik hebben. Dus stop altijd een flesje water (het liefst met sportdop, dat is makkelijker openen met een hand dan een draaidop) in je bekerhouder. En misschien ook een blikje fris, want ook deze zijn makkelijk met een hand te openen. Qua snacks zorgde ik altijd voor snoepjes zonder verpakking (zoals drop of skittles), zodat je ze makkelijk kunt pakken.

Tip 4: Plan regelmatig een stop

New York State en Massachusetts
Het is heel verleidelijk om urenlang door te rijden in je eentje, maar niet altijd verstandig. Je hebt geen andere chauffeur om de tocht mee af te wisselen, dus je moet goed op jezelf passen. Ik zocht vaak vooraf op de kaart een paar leuke stops op, zoals een mooi uitzichtpunt, een park of een picknickgebied. Even je benen strekken, een boek lezen als je daar zin in hebt en frisse lucht in je longen, zodat je daarna weer fris en fruitig verder kunt rijden.
Tip 5: Zorg voor een geweldige playlist

Je hebt niemand om mee te praten, dus dan is het wel zo fijn om lekker muziek op te zetten (of een audioboek natuurlijk!). Ik maak voorafgaand aan een road trip altijd een fijne playlist aan op Spotify (want die kun je ook offline gebruiken), zodat ik lekker kan meebrullen. Ik kan voor geen meter zingen, maar in mijn eentje in de auto vind ik het heerlijk!

Tip 6: Doe je deuren op slot

Voor de veiligheid doe ik altijd de deuren van mijn auto op slot als ik een solo road trip maak. Vooral in steden en bij stoplichten vind ik het een fijn gevoel dat er niet zomaar iemand even in kan stappen. Nu gebeurt dat natuurlijk zelden, maar je weet het maar nooit, better safe than sorry.

Tip 7: Weet waar je slaapt

Nu bereid ik mijn reizen meestal goed voor, maar helemaal als ik in mijn eentje ga road trippen. Ik zorg er altijd voor dat ik weet waar ik ga slapen die nacht, of dat ik in ieder geval voor het donker is een slaapplek heb. Altijd handig om een bestemming te kunnen delen met vrienden en familie, en bovendien is doelloos in het donker rondrijden niet overal even veilig.

Tip 8: Ken je eigen grenzen

Als je alleen reist, is het altijd handig om je eigen grenzen te kennen en ook eerlijk te zijn tegenover jezelf. Begin je te gapen achter het stuur? Zoek dan even een plek op om te stoppen. Veiligheid gaat voor alles, je hebt namelijk niemand om op terug te vallen.

Tip 9: Zorg voor de juiste auto

Valley of fire - auto
Voor de mensen die niet gaan road trippen met een eigen auto, maar dit met een huurauto doen: zorg voor de juiste auto. Bedenk aan welke eisen je auto moet voldoen om je een veilig en goed gevoel te geven. Zelf check ik altijd of de auto een achteruitrijcamera heeft (ik ben een ramp met inparkeren) en of er een verbinding gemaakt kan worden met bluetooth (die Spotifyplaylist moet wel werken).
Tip 10: Geniet met volle teugen van je solo road trip!

Last but not least: geniet van je solo road trip! Stop als je zin hebt om te stoppen en geniet van je vrijheid.

Dit zijn mijn tips voor een solo road trip! Heb jij wel eens een road trip gemaakt in je eentje?

Meer tips voor soloreizigers

Deze artikelen wil je ook lezen:
10 handige tips voor soloreizigers
Perfecte bestemmingen voor soloreizigers
Alleen op vakantie: 8 lessen die je leert als soloreiziger

Of bestel een van deze fijne boeken:

Solo road trip - 10 tips om er een geweldige reis van te maken in je eentje

Solo road trip - 10 tips om er een geweldige reis van te maken in je eentje

Solo road trip - 10 tips om er een geweldige reis van te maken in je eentje

Solo road trip - 10 tips om er een geweldige reis van te maken in je eentje

Solo road trip - 10 tips om er een geweldige reis van te maken in je eentje

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties