Route 66 & Grand Canyon

Route 66 & Grand Canyon | Reisverslag

De dagen vliegen momenteel zo snel voorbij, dat ik blij ben dat ik weer een reisverslag aan het bijhouden ben. We zien zoveel moois dat het bijna niet te bevatten is dat het allemaal echt is. In deze blog verslag van het vervolg van onze roadtrip via route 66 naar de Grand Canyon.

Toen we wakker werden in ons motel in Needles kwam de zon net op, het was nog maar 4:30 uur… Jetlag is duidelijk nog niet over ;) We maken er maar goed gebruik van door even te contacten met het thuisfront, te bloggen en heel uitgebreid te gaan douchen, de komende dagen komt het er waarschijnlijk niet van. Ontbijten doen we bij onze eerste diner (Juicy’s river café), waar ik m’n eerste American Pancakes eet, heerlijk!

Route 66 & Grand Canyon

Oatman

Daarna vervolgen we onze weg via route 66 de bergen in naar het dorpje Oatman. Volgens mij vooral een ghosttown met veel souvenirsshops, maar superleuk om te zien. In het dorpje lopen allemaal ezels rond, nazaten van de ezels die vroeger gebruikt werden door de mensen die naar goud gingen zoeken in deze regio.

Route 66 & Grand Canyon

Route 66 & Grand Canyon

Route 66 & Grand Canyon
Daarna vervolgen we onze weg over route 66 naar Kingman (het stuk tussen Oatman en Kingman is trouwens echt een aanrader, prachtige uitzichten!). In Kingman maken we nog even een stop bij de Walmart en lunchen we bij Five Guys. Hamburgers en patat, maar totaal niet vergelijkbaar met McDonalds en consorten, zo lekker!

Route 66 & Grand Canyon

We hebben even geen zin meer in de slome route 66 (schiet niet echt op met dat slechte wegdek) en crossen via de snelweg richting Seligman, ook een schattig overblijfsel van de glorietijd van route 66.

Route 66 & Grand Canyon

Grand Canyon

100 mijl later (flinke rijdag) staan we op onze campingplaats in de Grand Canyon, het kamperen kan beginnen! Maar voordat we dat doen, gaan we nog even kijken bij de Grand Canyon, waar de zon net onder gaat. Wat een ontzettend mooi gezicht! Echt bizar om te zien, het is zo gigantisch groot.

Route 66 & Grand Canyon

Route 66 & Grand Canyon
Route 66 & Grand Canyon

Avondeten maken we op het kampvuur (echt hardcore kamperen hier in Amerika) en na een wijntje zoeken we onze luchtbedden op. Veel te vroeg wakker natuurlijk, maar doen lekker rustig aan (eitje bakken op kampvuur is best een uitdaging ;)), pakken onze spullen weer in en gaan nog even kijken bij de Canyon. In een blog had ik iets gelezen over een onofficieel uitzichtpunt (veel dank voor de schrijver, ik weet helaas niet meer uit welke blog het kwam, excuses!) Er staan een hoop uitzichtpunten op de kaart van het park, maar daar wordt je echt overspoeld met toeristen. Bij dit uitzichtpunt was het heel erg stil, superfijn! (voor de liefhebbers: je moet iets verder rijden dan de Yaki Point Road, dan zie je op gegeven moment een zandpad met een slagboom. Dit pad loop je uit en 20 minuten later heb je een geweldig uitzicht op de Grand Canyon). Fantastisch mooi uitzicht, we hebben er lekker lang van zitten genieten.

Route 66 & Grand Canyon

Route 66 & Grand Canyon

Daarna hebben we de Desert View road nog helemaal uit gereden, zijn we gestopt bij een paar viewpoints en hebben we de Desert View Tower beklommen. De Grand Canyon was absoluut een bezoek waard, wat een ontzettend mooi stuk natuur.

Route 66 & Grand Canyon

Daarna vervolgden we onze weg richting Page, daarover binnenkort meer.

Ga verder naar het volgende reisverslag: Page & Monument Valley

Wil je alle reisverslagen lezen van onze road trip in zuidwest USA? Je kunt op deze pagina het overzicht vinden.

Wil je meer lezen over het zuidwesten van Amerika?

Lees dan ook een van deze artikelen:
De mooiste route voor het zuidwesten van Amerika
Fotoblog Route 66: de ultieme roadtrip (met playlist)
Fotoblog: Grand Canyon in 10 foto’s

Of bestel een van deze reisgidsen:

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties