Van Route 66 naar de Grand Canyon - Reisverslag Zuidwest Amerika deel 2

Via Route 66 naar de Grand Canyon | Reisverslag Zuidwest Amerika #2

Onze roadtrip in het zuidwesten van Amerika gaat verder via de iconische Route 66 naar de Grand Canyon. In dit reisverslag lees je alles over de mooiste stops onderweg.

Er staat een mooie rit op de planning

Hoewel we nog maar een paar dagen op pad zijn, voelt het alsof de dagen voorbij vliegen en ik ben blij dat ik een reisverslag bijhoud van deze fantastische roadtrip in het Zuidwesten van Amerika. We zien zoveel moois dat het bijna niet te bevatten is dat het allemaal echt is. Gisteren was al een topdag met Joshua Tree National Park en het eerste stukje Route 66 en vandaag wordt het nog leuker met een roadtrip over de Route 66 naar de Grand Canyon.

Als we ’s ochtends wakker worden in ons motel in Needles komt de zon net op, het is nog maar half vijf ’s ochtends. De jetlag is duidelijk nog niet over! We maken goed gebruik van deze extra uurtjes, door even te contacten met het thuisfront, een eerste reisverslag te schrijven en heel uitgebreid te douchen. We gaan hierna kamperen, dus de komende dagen komt het er waarschijnlijk niet van. Ontbijten doen we bij in een diner vlakbij het hotel (Juicy’s river café) en hier eet ik mijn eerste American pancakes van deze reis. Ze smaken erg goed!

American pancakes in het Juicy River Cafe

Verder over Route 66: Oatman & Kingman

Ons hotel ligt aan Route 66, dus we rijden vandaag nog een flink stuk op deze iconische highway. Leuk feitje: Needles ligt op de grens van Californië en Arizona, dus zodra we de Colorado River oversteken zijn we opeens in Arizona. De tweede staat van deze reis!

We vervolgen onze weg door de woestijn en er steekt zowaar een roadrunner over vlak voor de auto. Miep miep! Naarmate we dichter bij Oatman komen, wordt het landschap steeds bergachtiger. Dit dorpje is een soort van ghosttown en bestaat vooral uit souvenirsshops, maar het is heel tof om te zien! In het dorpje lopen allemaal ezels rond, dit zijn nazaten van de ezels die vroeger gebruikt werden door de mensen die naar goud zochten in deze regio. Je kunt in het dorpje ook voer kopen voor de ezels, ze zijn heel tam.

Daarna vervolgen we onze weg over de historische Route 66 naar Kingman en dat is echt een geweldige rit. De weg kronkelt door de bergen en de uitzichten zijn fantastisch! Kingman is een wat grotere plaats en hier doen we nog wat boodschappen bij de Walmart en lunchen we bij Five Guys. Het is voor het eerst dat we hier eten. Het is “gewoon” hamburgers met patat, maar dan echt tien keer lekkerder dan bij andere fastfoodketens. Echt een aanrader!

Eten bij Five Guys in Kingman

Hoewel het ontzettend tof is om over Route 66 te rijden, schiet het eigenlijk voor geen meter op (het wegdek is nogal slecht, veel hobbels en kuilen), dus om wat te tijd te winnen rijden we een stuk over de snelweg naar het dorpje Seligman. Dit is ook een schattig overblijfsel van de glorietijd van route 66. Hier sla ik gelijk even in bij de souvenirshop en koop ik een t-shirt voor mijn vader. Hij krijgt van elke reis die ik maak een t-shirt en hoe tof is het om er een van Route 66 te geven?

Eerste blik op de Grand Canyon

Tegen de avond komen we aan in ons tweede nationale park van deze roadtrip: de Grand Canyon! We kamperen hier op de Mather Campground. We zijn aardig moe (we hebben ook meer dan 360 kilometer gereden vandaag), maar natuurlijk moeten we nog een kijkje nemen bij de South Rim. De zon gaat net onder en het uitzicht is echt spectaculair. Het is zo mooi! Ik sta er echt met tranen in mijn ogen, dit is de reden waarom ik zo graag een roadtrip in het Zuidwesten van Amerika wilde maken. Wauw!


We maken ons avondeten op het kampvuur (het is echt hardcore kamperen hier in Amerika) en na een wijntje zoeken we onze luchtbedden op. Wat een geweldige dag!

De mooiste uitzichtpunten van de South Rim

Zoals gewoonlijk zijn we best vroeg wakker en we doen die ochtend rustig aan. Ik kan je vertellen dat een eitje bakken op een kampvuur best een uitdaging is. We breken de tent af en pakken onze spullen weer in en gaan weer op pad!

Natuurlijk willen we nog meer zien van deze spectaculaire plek. We gaan even naar het visitor center en bezoeken de uitkijkpunten daar. Daarna stappen we in de auto om een “geheim” uitzichtpunt te zoeken. Een paar weken geleden las ik in een blog iets over een onofficieel uitzichtpunt (veel dank voor de schrijver, ik weet helaas niet meer uit welke blog het kwam, sorry!) waar het veel rustiger zou zijn dan bij de andere uitzichtpunten. Je krijgt bij binnenkomt namelijk een kaart met uitzichtpunten en bij de meeste staan heel veel andere toeristen.

Voor dit uitzichtpunt moet je iets verder rijden dan de Yaki Point Road, dan zie je op gegeven moment een zandpad met een slagboom. Dit pad loop je uit en twintig minuten later heb je een geweldig uitzicht op de Grand Canyon. Bij dit uitzichtpunt is het dan ook heel erg stil, superfijn en zo komt de Grand Canyon nog beter tot z’n recht. Het uitzicht is spectaculair en we genieten met volle teugen.

Daarna rijden we de Desert View road uit, deze volgt de South Rim van de Grand Canyon en er zijn veel stops met mooie uitzichten. We beklimmen o.a. de Desert View Tower en dan rijden we het park weer uit. De Grand Canyon is absoluut een bezoek waard, wat is dit mooi!

Daarna vervolgen we onze weg richting Page, daarover lees je in het volgende reisverslag meer.

Lees het volgende reisverslag: Page & Monument Valley

Wil je alle reisverslagen lezen van onze road trip in zuidwest USA? Je kunt op deze pagina het overzicht vinden.

Meer lezen over het zuidwesten van Amerika?

Ter voorbereiding van onze roadtrip in het zuidwesten van Amerika maakten we gebruik van deze reisgidsen:

Capitool Reisgidsen USA Zuidwest en de nationale parken

Lannoo’s autoboek – Californië en Zuidwest-USA

Het (goedkope) vliegticket van Düsseldorf naar Los Angeles vonden we via Skyscanner en de auto reserveerden we via Alamo. Het hotel in Needles boekten we via Booking.com en een plekje op de Mather Campground via de officiële website.

Ook heb ik op deze website veel artikelen geschreven over het prachtige zuidwesten van Amerika. Dit zijn een paar veelgelezen artikelen:

Wil je meer reisverslagen lezen?

Op deze pagina kun je al mijn reisverslagen vinden. De afgelopen jaren maakte ik meerdere toffe reizen in Amerika. Dit zijn een paar leuke reisverslagen:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties