Stopover in Taipei

Stopover in Taipei

China Airlines en KLM vliegen dagelijks van Amsterdam naar Taipei en vanuit daar kun je doorreizen naar vrijwel ieder land in Zuidoost-Azië. Vaak kun je kiezen voor een lange overstap, waardoor je een stopover in Taipei hebt. In een paar uur tijd kun je veel zien van deze wereldstad. In deze blog mijn tips.

Van de luchthaven naar de stad

In het vliegtuig krijg je een formulier om in te vullen en in moet leveren bij de douane. De rij bij de douane kan erg lang zijn, dus heb geduld (bij mij duurde het bijna een uur). Met een Nederlands paspoort krijg je zonder problemen een visum voor 90 dagen, ook al ga je maar een paar uur. Eenmaal in de aankomsthal heb je genoeg geldautomaten om wat geld te pinnen, met 1000-1500 Taiwanese dollar kun je je prima een middag en avond vermaken. Ook staat er in de hal een stand met informatie voor toeristen. Een handige plek om even een kaartje van de stad te halen en wat informatie te vragen.

Stopover in Taipei - MTR Taipei

Daarna ga je naar beneden, naar het perron waar de MTR (trein) naar de stad vertrekt. Hier kun je losse treinkaarten kopen, maar nog makkelijker is het om een Easycard aan te schaffen. Dit is een soort ov chipkaart, die je voor ieder vervoersmiddel kunt gebruiken. Check deze website voor meer informatie. De MTR vertrekt regelmatig (iedere 10-15 minuten) naar de stad en je bent er in 35 minuten.

Check overigens waar je staat als je op de trein of metro wacht, op de grond staan namelijk gele lijnen, speciaal voor de wachtrij. En iedereen wacht keurig in de rij tot ze de metro of trein in kunnen stappen.

Elephant Mountain

Stopover in Taipei - Uitzicht Elephant Mountain

Wil je graag meteen een goed uitzicht over Taipei? Dan is kun je op Taipei Main Station overstappen op de rode metrolijn naar Xianshan (eindpunt). Vanaf dit station is het zo’n tien minuten lopen naar de Elephant Mountain Trail, waar je naar boven kunt klimmen voor een gaaf uitzicht op de skyline. Vanaf hier torent de Taipei 101 (de meest beroemde toren van Taiwan en een van de hoogste gebouwen ter wereld) hoog boven de andere gebouwen uit. Er zijn verschillende wandelpaden over Elephant Mountain die de moeite waard zijn, dus met mooi weer is het heerlijk om hier een beetje rond te dwalen.
Elephant Mountain

Taipei 101

Stopover in Taipei - Taipei 101
Vanaf Elephant Mountain is het maar een korte wandeling naar Taipei 101, waar je dit bouwwerk nog van dichtbij kunt bewonderen. Hier vind je ook gelijk het meest toeristische deel van Taipei, de selfiesticks en tablets vliegen je om de oren. Achter de Taipei 101 is een enorm winkelcentrum, dus als je wilt shoppen: dit is je kans! Het is sowieso een aanrader om eens door die shoppingmalls rond te lopen, ze zien er compleet anders uit dan in Nederland (of in alle andere landen die ik bezocht). Vooral de verdiepingen met restaurants zijn zeer kunstzinnig ingericht. Alsof je in een soort van museum/speelgoedwinkel/miniatuurpark rondloopt. Je merkt het al, het is moeilijk te omschrijven, je kijkt er in ieder geval je ogen uit.

Shopping mall

Tempels

Tempel in Taipei

Naast hoge wolkenkrabbers en moderne shoppingmalls is er ook nog genoeg cultuur te zien in Taipei. Tijdens je wandeltocht zal je ook verschillende tempels spotten. Wil je echt een paar mooie zien? Check dan deze website voor een overzicht. Zelf spotte ik tijdens mijn stopover in Taipei de National Dr. Sun Yat-sen Memorial Hall en de Tianhoutempel.

Ximending Shopping District

Ximending
Het barst in Taipei van de nightmarkets. Een van de drukste buurten ’s avonds, is de wijk Ximending. Verwacht veel drukte en nog meer lichtjes en billboards. Je kijkt hier je ogen uit! Heb je nog niet gegeten? Dan is dit de place to be, op iedere straathoek verkopen ze wel iets bijzonders (en lekkers).

Vanaf het Ximending Shopping District is het slechts enkele haltes met de metro naar Taipei Main Station, waarvandaan je de MTR weer kunt nemen naar het vliegveld.

Praktisch

– Neem de tijd voor een stopover. Het kan namelijk wel een uur duren voordat je door de douane bent, en daarna is het nog 1 tot 1,5 uur reizen naar de stad.
– Pin op de luchthaven, je hebt namelijk veel contant geld nodig.
– Op de luchthaven zijn voldoende kluisjes waar je wat spullen kunt stoppen. De kleinste kost ongeveer €1,20 per drie uur (contant of met de Easycard).
– Wil je toch wat langer blijven in Taipei? Een hotelkamer is zo geboekt via Booking.com.

Dit waren mijn tips voor een stopover in Taipei! Wat is de leukste stad waar jij ooit een stopover hebt gehad?

Vond je dit een leuk artikel? Misschien vind je deze artikelen ook leuk:

Stopover: 8 uur in Hong Kong
Hoe overleef je een lange vliegreis?
Hoe & Wat: in je handbagage voor een lange vlucht

Laatste update: December 2019.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties