De mooiste uitzichten in Praag

De mooiste uitzichten in Praag

Praag ligt in een heuvelachtig gebied en daardoor heb je vanaf sommige plekken een prachtig uitzicht op de stad. In dit artikel deel ik vijf plekken met de mooiste uitzichten in Praag.

De Praagse Burcht (Pražský hrad)

Uitzicht vanaf de Praagse burcht

De Praagse Burcht is misschien wel de belangrijkste bezienswaardigheid in Praag. Een enorm complex bovenop een heuvel waar je heerlijk kunt ronddwalen. Om er te komen moet je wat trappen beklimmen en vergeet dan niet af en toe om te kijken. De uitzichten op de rode daken en de torens in Praag zijn geweldig. Vlak naast de Praagse Burcht zit trouwens een Starbucks met meerdere terrassen. Ook vanaf hier heb je een heel tof uitzicht op de stad.

Petrin Heuvel (Vrch Petřín)

Uitzicht vanaf de Petrin Heuvel

Vlakbij de Praagse Burcht ligt de Petrin Heuvel. Een heerlijk groot park waar je lekker kunt uitrusten tijdens je stedentrip en je hebt een erg mooi uitzicht op de Oude Stad en de Praagse Burcht. Op de heuvel kun je ook de Petřín-uitkijktoren in (lijkt een klein beetje op de Eiffeltoren) voor een nog mooier uitzicht. Op deze website kun je de uitkijktoren virtueel beklimmen en zie je meteen hoe gaaf het uitzicht is.

Vysehrad

Uitzicht vanaf Vysehrad

Ten zuiden van het centrum met de Oude stad ligt Vyšehrad, een oude vesting op een heuvel. Hier is een park, een bijzondere begraafplaats, een kathedraal en kun je een wandeling maken over de oude vestingmuren. Gaaf om te zien en ook vanaf hier heb je een prachtig mooi uitzicht op de stad, vol rode daken. Aangezien het wat verder van het centrum ligt, zal je hier niet veel andere toeristen tegenkomen.

Letná Park (Letenská pláň)

Uitzicht vanaf het Letna Park

Wil je een mooie foto maken van meerdere bruggen over de rivier de Moldau? Dan is het Letná Park de plek waar je naartoe moet gaan. Ook dit is weer een enorm park op een heuvel en vanaf hier kijk je uit op de bocht die de Moldau maakt om de Oude Stad.

Old Town Bridge Tower (Staromestská mostecká vez)

Uitzicht op de stad vanaf de Old Bridge Tower

Het uitzicht vanaf de Old Tower Bridge staat voor mij op nummer een in deze lijst met van de mooiste uitzichten in Praag. De toren staat op de beroemde Karelsbrug waar het altijd gigantisch druk is. Op de toren zelf is echter bijna niemand en kun je helemaal rondlopen. Zo heb je een uitzicht van 360 graden op deze geweldig mooie stad vol bijzondere torens. Er zijn wel kosten verbonden aan de toren, ik betaalde in 2018 zo’n €4. En dat was het zeker waard!

Uitzicht op de Charles Bridge vanaf de Old Bridge Tower

Meer lezen over Praag?

Lees dan ook deze artikelen:
Hoe & wat: tips voor een stedentrip Praag
Top 5 Praag: deze dingen mag je niet missen
Praag in de winter is sprookjesachtig mooi

of bestel een van deze reisgidsen:

Time to momo – Praag

Capitool Reisgidsen Top 10 Praag

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.