• Menu
 • Menu
Top 5 Praag

Top 5 Praag: deze dingen mag je niet missen

Praag is een van de weinige steden die ik bezocht zonder eerst uitgebreid onderzoek te doen. Ik had van veel mensen gehoord dat het een erg mooie stad was, dus ik ging ervan uit dat ik me prima zou vermaken. En dat deed ik, wat een heerlijke stad! Veel cultuur, mooie uitzichten en lekker eten en drinken. In deze blog mijn top 5 Praag, met de vijf dingen die je niet mag missen.

De Praagse Burcht

Top 5 Praag
De Praagse Burcht is op veel plekken in Praag te zien. Dit enorme paleizencomplex (grootste van Europa) staat op een heuvel aan de oever van de Moldau. In het complex kun je vrij rondlopen, je hoeft hier geen toegang voor de betalen. In het complex vind je een grote kathedraal, diverse musea (o.a. over het ontstaan van de burcht) en het beroemde Gouden Straatje. Als je een van deze gebouwen of het Gouden Straatje wilt bezoeken moet je een kaartje kopen, dat kan op veel plekken in de Burcht. Meer informatie kun je vinden op deze website. Wat mij betreft een must see als je in Praag bent. Zorg er wel voor dat je zo vroeg mogelijk gaat, want het kan er behoorlijk druk worden.

Beklim Vyšehrad

Top 5 Praag
Overal in Praag zal je grote massa’s toeristen tegenkomen. Behalve als je naar het zuiden gaat, naar de wijk Vyšehrad. In deze wijk vind je een hoge heuvel met daarop een oude vesting met hoge muren, waar je heerlijk kunt wandelen. Ook heb je hier een fantastisch uitzicht op de stad. De perfecte plek om weer even tot jezelf te komen.

Dwalen door de Oude Stad

Top 5 Praag
De meeste toeristen komen naar Praag voor de bezienswaardigheden in de Oude Stad. Het staat hier vol met prachtige kerken en torens. Een van de grootste highlights is het indrukwekkende astronomisch uurwerk aan de muur van het Oudestadsraadhuis. Op dit uurwerk, dat stamt uit de 15e eeuw, kun je niet alleen de tijd aflezen, maar ook de sterrentijd en hoe lang het nog duurt voordat de zon ondergaat. In de Oude Stad vind je ook veel smalle en kronkelige straatjes met leuke restaurants. Een heerlijke plek om een middagje te verdwalen.

Zoek de mooiste quotes op de Lennon Wall

Top 5 Praag
Verstopt in een zijstraatje van de wijk Malá Strana vind je de (John) Lennon Wall. Op deze muur vind je veel teksten geïnspireerd op uitspraken van Lennon en songteksten van de Beatles. Erg leuk om even langs te lopen en jouw favoriete quotes uit te kiezen.

Maak een wandeling over de Petřín heuvel

Top 5 Praag
In de buurt van de Praagse Buurt en de Lennon Wall vind je de Petřín heuvel. Een groot park op een heuvel en vanaf vrijwel iedere plek heb je een prachtige uitzicht over Praag en de Moldau. Ook is hier een soort van Eiffeltoren die je kunt beklimmen voor een nog weidser uitzicht. Heb je geen zin om de heuvel te belklimmen? Geen probleem, want er gaat ook een trammetje naar de top. In ieder jaargetijde is de Petřín heuvel het bezoeken waard, maar ik denk dat het vooral perfecte plek is voor een picknick in de zomer.

Dat waren mijn reistips voor Praag. Heb jij deze mooie stad al eens bezocht?

Vond je dit een leuk artikel? Deel 'm via onderstaande knoppen.
 • 16
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  16
  Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties