Hoe maak je een reisverslag

Hoe maak je een reisverslag?

Een reisverslag bijhouden is voor mij een must tijdens iedere reis, het is makkelijker om zo je belevenissen te onthouden en heerlijk om na te lezen. Maar ga je voor papieren reisverslag of toch liever online? In deze blog zet ik de opties voor je op een rij.

Pen en papier

Zo begon het bij mij jaren geleden. Notitieblok mee, een pen en elke avond schreef ik een verslagje wat ik allemaal had gedaan. Ook verzamelde ik bus- en treintickets, toegangsbewijzen en vliegtickets om erbij te plakken. Nu gaat er nog steeds altijd een notitieboekje mee, maar schrijf ik daar iets minder in dan doen. Je hebt ook speciale notitieboeken voor reisverslagen, zoals deze:

Online: app

Hou je van gemak en heb je altijd je telefoon bij de hand? Dan zijn er ook leuke apps om je reizen op bij te houden. Tijdens mijn reis in Peru afgelopen zomer gebruikte ik de app Polarsteps. Hoewel ik vond dat hij best wat batterij gebruikte, heeft deze ook hele leuke features. De app houdt bijvoorbeeld je route bij en je kunt iedere dag een of meerdere foto’s plaatsen. Je kunt er tekst bij plaatsen, maar het hoeft niet. Zo heb je in ieder geval een leuk fotoverslag van je reis en kun je in ieder geval terugvinden waar je bent geweest. Dit is het Polarsteps-verslag van mijn reis in Peru:

Online: kant en klaar

waarbenjij

Typ je liever een wat uitgebreider verslag op je laptop of tablet? Dan zijn er ook een aantal speciale reisdagboeksites die je kunt gebruiken. De bekendste reisverslagwebsite is misschien wel WaarBenJij.nu. Om eerlijk te zijn vind ik de look van deze website inmiddels een beetje ouderwets (zeker in vergelijking met Polarsteps), maar hij is wel handig. Je kunt genoeg tekst kwijt, er staat een kaartje bij en je kunt je foto’s delen. Ook handig is de optie om een reisverslag te volgen, dit kan simpelweg door je e-mailadres in te voeren, dan krijg je bij ieder nieuw reisverslag een e-mail. En ben je zelf op zoek naar ervaringen van mensen in bepaalde landen? Dan kun je dit makkelijk vinden door de handige zoek- en filterfunctie.
Online: zelf inrichten

wordpress
Mijn absolute favoriet: mijn eigen website. Ik schreef mijn eerste reisverslag voor Op reis met Co in 2013 en sindsdien schrijf ik op deze website over al mijn reizen. Je kunt gratis een reisblog starten met wordpress.com of blogger.com. Met deze websites kun je zelf je reisverslag inrichten. Wil je foto’s afwisselen met tekst? Geen probleem. Ook kun je zelf de look en feel van je reisverslag maken, door een van de vele gratis thema’s te kiezen. Nadeel van deze gratis websites is dat de mogelijkheden op gegeven moment toch wat te beperkt zijn en dat je url best wel lang is.

Wil je liever je eigen URL? Dan is het misschien verstandig om voor betaalde webhosting te kiezen, hiermee heb je nog meer mogelijkheden om je reisverslag helemaal in te richten zoals je zelf wilt. Zelf heb ik goede ervaringen met Vimexx, hier kan je al voor €4,49 per maand je eigen website beheren inclusief domeinnaam.

Hou jij ook altijd een reisverslag bij als je op reis bent?

Meer praktische reistips?

5 redenen om een reisverslag bij te houden
Voor lange tijd op reis: waar moet je rekening mee houden?
Hoe bepaal je je reisbudget? Tips + handige spreadsheet

Hoe maak je een reisverslag

Hoe maak je een reisverslag

Hoe maak je een reisverslag

Do you like this post? Share it!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties