Top 5 Londen

Top 5 Londen: deze dingen mag je niet missen

Op mijn zestiende ging ik voor het eerst naar Londen (schoolreisje :)) en was ik meteen verkocht. Prachtige gebouwen, grote parken en alles is zo lekker Engels (ben groot fan van de Engelse ontbijten ;). Ik ben daarna nog twee keer teruggegaan en heb telkens andere delen van de stad ontdekt. Deze vijf dingen mag je niet missen tijdens je citytrip naar Londen.

St. Paul’s Cathedral

Top 5 Londen
Minder bekend dan de Westminster Abbey, maar wat mij betreft veel mooier. Het begint al met de grote trappen aan de voorkant. Daarnaast heeft deze kathedraal een grote koepel heeft waar je fluisterend een gesprek kunt voeren met iemand aan de overkant. Via de ronding van de koepel gaat het geluid gewoon rond, gaaf toch? Klein nadeel: een bezoekje aan de St. Pauls Cathedral kost je 18 pond.

Biertje in een pub

Top 5 Londen
Engeland en pubs zijn onvoorwaardelijk met elkaar verbonden. Ook in Londen vind je erg veel Pubs met lekkere Engelse namen zoals The Kings Arms, The Beehive en Red Lion. En natuurlijk bestel je daar een flinke pint.

Bezoek de bezienswaardigheden langs de Theems

Top 5 Londen
De rivier de Theems domineert de stad Londen. Aan de kades van deze rivier vind je beroemde gebouwen zoals Houses of Parliament met de Big Ben, museum Tate Modern en de Tower of London. Heb je maar weinig tijd in London? Wandel dan in ieder geval even langs de Theems om alle mooie bezienswaardigheden te spotten.

Wandelen in Notting Hill

Top 5 Londen
Notting Hill is natuurlijk wereldberoemd geworden door de gelijknamige film met Hugh Grant en Julia Roberts. Ondanks dat deze charmante wijk inmiddels ook erg bekend is bij toeristen is het zeker de moeite waard om hier een paar uur rond te struinen. Op Portobello Road vindt je een fijne markt, prachtige huizen en hele gezellige straatmuzikanten.

Bezoek één van de gratis musea

Top 5 Londen
Het leukste aan Londen? Alle grote musea zijn gratis! Heel fijn als je je bedenkt dat het nog wel eens regelmatig kan regenen in Londen. Mijn favorieten zijn het British Museum (al is het alleen al voor het gave gebouw), Tate Modern (moderne kunst) en het Natural History Museum (met dino’s).

Wat zijn jouw favoriete plekken in Londen?

Meer lezen over Londen of het Verenigd Koninkrijk?

Lees dan ook een van deze artikelen:
Regen in Londen tijdens je stedentrip – wat kun je doen?
Top 5 Bristol: deze dingen mag je niet missen
Bucket list Verenigd Koninkrijk

Of bestel een van deze reisgidsen:

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties