Top 10 mooie plekken in Yellowstone

De 10 mooiste plekken in Yellowstone

Welke plekken in Yellowstone moet je echt gezien hebben? In dit artikel deel ik mijn 10 favoriete plekken in Yellowstone.

West Thumb Geyser Basin

West Thumb Geyser Basin big cone

Vlakbij Canyon Village ligt het West Thumb Geyser Basin. Als je via de zuidelijke ingang (vanaf Grand Teton) het park in komt, zal dit waarschijnlijk het eerste geiser bassin zijn dat je bezoekt. Het is een fijn compact gebied, met een pad dat helemaal rondgaat. Naast veel gekleurde springs, zijn er een paar geisers. Een paar daarvan liggen deels in Yellowstone Lake, wat er erg bijzonder uitziet.

Old Faithful

Old Faithful

Old Faithful is een van de plekken in Yellowstone die je echt moet bezoeken, het is zo ongeveer de meest populaire plek in het park. Old Faithful is een geiser die elke 90 minuten uitbarst. Zo’n uitbarsting is een waar spectakel, want het is een enorme herrie en de geiser kan wel tot 56 meter hoog spuiten. Het is hier altijd druk, maar daar zijn ze goed op voorbereid. Zo is er een groot parkeerterrein en een groot platform rondom de geiser, zodat je het altijd goed kunt zien. Het tijdstip van uitbarsten staat op diverse punten aangegeven.

Upper Geyser Basin

Voor lange tijd op reis - hier moet je aan denken

Old Faithful ligt in het Upper Geyser Basin en ik zou hier zeker een paar uur ronddwalen. Er zijn veel paden (vaak houten vlonders) en overal komt stoom uit de grond en zie je bijzondere kleuren. Hoogtepunten zijn o.a. de Castle Geyser, Grotto Geyser, Daisy Geyser, Round Spring en Grand Geyser. Niet schrikken, want er barst altijd wel ergens een geiser uit. Heel indrukwekkend!

Grand Prismatic van bovenaf

Grand Prismatic van bovenaf

Een ander absoluut hoogtepunt in Yellowstone is de Grand Prismatic. Je kunt naar de parkeerplaats rijden (tip: ga zo vroeg mogelijk, anders is er geen plek) en hem vanaf de vlonder bekijken, maar dan zie je hem eigenlijk niet zo goed. Beter is het om hem van bovenaf te bekijken, zoals op de bovenstaande foto. Om hier te komen moet je parkeren bij de Fairy Falls Trailhead en dan het pad volgen dat de heuvel op gaat. Het uitzicht is spectaculair!

Artists Paintpots

Artists Paintpots Trail

Tussen Madison en Norris Geyser Basin ligt Artists Paintpots. Ik was hier zelf een paar keer voorbij gereden tot ik er een keer besloot te stoppen en was erg verrast door de schoonheid van deze plek. Het bassin ligt een beetje verstopt achter de bomen, maar als je er eenmaal bent, kijk je je ogen uit. Maak vooral het hele rondje om het bassin, want je klimt een stuk omhoog, waardoor je een geweldig uitzicht hebt op het bassin en de omgeving. Wauw!

Norris Geyser Basin

Norris Geyser Basin

Het Norris Geyser Basin is een van de grotere bassins in Yellowstone en ook dit is zeker de moeite waard. Om alle paden te ontdekken ben je wel een paar uur bezig, er is zoveel te zien! Hier zijn in ieder geval heel erg veel geisers, waarbij de Steamboat Geyser de meest bekende is, deze kan tot 90 meter hoog spuiten. Ook is het Porselain Basin de moeite waard om even doorheen te wandelen, hier heeft het landschap wit en groene kleuren. Heel bijzonder!

Mammoth Hot Springs

Yellowstone - Mammoth Hot Springs en veel wildlife

In Mammoth Hot Springs lijkt het wel alsof de aarde binnenstebuiten is gekeerd. Geen spuitende geisers, maar wit en beigekleurige terrassen waar de stoom vandaan komt. Ook hier hebben ze een prachtig pad aangelegd om het gebied te ontdekken, dus maak daar zeker gebruik van.

Grand Canyon of the Yellowstone

Grand Canyon of the Yellowstone

De Grand Canyon of the Yellowstone is weer een ander paradepaardje van het park. Spectaculair is het uitzicht op de Lower Falls vanaf Artist Point en als je een stuk langs de rim loopt, zie je dat de wanden van de canyon geel en roze zijn.

Hayden Valley

Bizons op de weg in Hayden Valley

Grote kans dat je tijdens je bezoek aan alle mooie plekken die hierboven zijn genoemd al wat wildlife hebt gezien, maar als dat niet het geval is, zou ik zeker een van de valleien bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld naar Hayden Valley, deze ligt vlakbij de Grand Canyon of the Yellowstone. Hier is de kans groot dat je in een bizon-file terecht komt. Ook lopen hier veel elk (hele grote herten).

Lamar Valley

Bizons in Lamar Valley

De allerbeste plek om wildlife te spotten is misschien wel de Lamar Valley. Ga hier zo vroeg mogelijk heen (net na zonsopgang), dan is de kans dat je wildlife ziet het grootst. Als je veel auto’s naast de weg ziet staan, altijd stoppen, want dan is er iets bijzonders te zien. Neem in ieder geval een verrekijker of een camera met flinke zoomlens mee, want sommige dieren wil je niet te dichtbij zien. Ik zag in Lamar Valley heel veel bizons, maar ook wolven, een vos, beren en pronghorns (soort antilope).

Meer mooie plekken in Yellowstone

Naast deze 10 prachtige plekken in Yellowstone, zijn er natuurlijk nog veel andere mooie plekken die een bezoekje waard zijn. Denk hierbij aan Mud Volcano (kokende modder), Biscuit Basin (felblauwe baden), Firehole Lake Drive (veel spuitende geisers en met geluk zie je een paar bizons) en Fountain Paintpot (waarbij het lijkt alsof er een paar verfpotten over het landschap zijn gegooid). Om al deze plekken heb je zeker vier of vijf volle dagen nodig, dus neem de tijd en laat je verrassen door de schoonheid die Yellowstone te bieden heeft.

Overnachten

Om al die mooie plekken in Yellowstone te bekijken heb je wel even de tijd nodig, dus zal je in Yellowstone (of daar in de buurt) moeten overnachten. Het beste overnacht je op verschillende plekken in het park, zo is je reistijd het kortst.

Meer lezen over Yellowstone?

Lees dan ook deze artikelen:

Yellowstone National Park: handige tips & de mooiste bezienswaardigheden
Wandelen in de Grand Canyon of the Yellowstone
Video: Grand Teton en Yellowstone National Park

Of bestel een van deze reisgidsen:

Lonely Planet Yellowstone & Grand Teton National Parks

Ik bezocht Yellowstone tijdens deze geweldige roadtrip: Route Pacific Northwest | Van Oregon naar Yellowstone.

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.