Wandelen langs de Grand Canyon of the Yellowstone

Wandelen in de Grand Canyon of the Yellowstone

De Grand Canyon of the Yellowstone is ontzettend mooi! De meeste mensen komen voor de viewpoints, maar je kunt er ook goed wandelen.

Over de Grand Canyon of the Yellowstone

Bord Grand Canyon of the Yellowstone-min
De Grand Canyon of the Yellowstone is een canyon in Yellowstone National Park van 39 kilometer lang en tussen de 240 en 370 meter diep. Het is een van de grootste bezienswaardigheden in Yellowstone, vanwege de bijzondere kleuren van de wanden (ze lijken soms wel roze met geel) en de prachtige watervallen, waaronder de enorme Lower Falls.

Het is verstandig voor je bezoek eerst even naar het bezoekerscentrum in Canyon Village (zo’n 3 kilometer van de canyon) te gaan om informatie over dit gebied te vragen. Zo weet je welke dieren hier onlangs zijn gespot en de rangers kunnen je ook informeren over diverse wandelingen. Ik besloot om een stuk van de Ribbon Lake Loop te lopen, die voor een groot deel langs de Grand Canyon of the Yellowstone loopt.

Start van de Ribbon Lake Loop

De wandeling start op de parkeerplaats bij Uncle Tom’s Point. Je loopt terug naar de grote weg tot je aan de linkerkant een pad ziet (Clear Lake Trailhead). Aan de andere kant van de weg loop je een heuvel op, vol gras en dennenbomen.

Wandelen door het bos bij Grand Canyon of the Yellowstone

Clear Lake

Als je een tijdje door het bos hebt gelopen, kom je uit bij Clear Lake. Een prachtig meertje waar je heerlijk even uit kunt rusten.

Wandelpad langs Clear Lake

Een wit vulkanisch landschap

Net voorbij Clear Lake veranderd het landschap. Er zijn diverse borrelde modderpoelen, er komt stoom uit de grond en de grond is wit!

Stoom komt uit de grond in Yellowstone
Danger in Yellowstone
Witte grond in Yellowstone

Lily Pad Lake

Op gegeven moment kom je bij een afslag, hier kun je rechtdoor naar Ribbon Lake (nog 2 kilometer enkele reis) of linksaf langs Lily Pad Lake. Omdat het tijdens mijn wandeling af en toe regende, koos ik voor de korte route langs Lily Pad Lake. Ook dit is weer een mooi meertje, en zoals de naam al zegt ligt het vol leliebladeren.

Lily Pad Lake Yellowstone

Grand Canyon of the Yellowstone

En dan is het zo ver: je komt aan bij de Grand Canyon of the Yellowstone. En wat is dit weer een geweldig mooie plek! De wanden van de canyon lijken vanaf elk uitzichtspunt van kleur te veranderen.

Grand Canyon of the Yellowstone - roze kliffen
Pad langs de Grand Canyon of the Yellowstone
Grand Canyon of the Yellowstone - rivier

Het uitzicht vanaf Artist Point

Tegen het eind van de wandeling kom je uit op de drukste punten van de route: de uitzichtspunten. Hiervan is Artist Point de meest bekende en niet zonder reden. Het is een van de mooiste plekken in Yellowstone. Je moet even door de mensenmassa heen, maar dan heb je wel een prachtig uitzicht op de Lower Falls.

Uitzicht vanaf Artist Point op de Lower Falls
Lower Falls in Yellowstone National Park

Vanaf Artist Point is het nog iets meer dan een kilometer lopen naar Uncle Tom’s Point, waar de wandeling begon. Ook hier heb je nog een uitzichtpunt en kun je de Upper Falls bekijken. Iets minder spectaculair dan de Lower Falls, maar nog steeds erg mooi. Een mooie afsluiting van deze wandeling.

Upper Falls in Yellowstone

Praktische informatie over de Ribbon Lake Loop

Als je de hele route naar Ribbon Lake wilt lopen, is het 9 kilometer (ongeveer 3-4 uur). Ik heb vanwege het weer de route een stukje ingekort en daardoor was het slechts 5 kilometer. Hier doe je ongeveer 1-2 uur over (zeker als je net zoveel foto’s maakt als ik heb gedaan). De route is goed te volgen, zeker als je het kaartje bij je hebt dat je bij het bezoekerscentrum kunt krijgen. Ook is het pad redelijk vlak, geen grote stijgingen. Je hebt kans om wildlife tegen te komen, dus neem voor de zekerheid bear spray mee en weet ook hoe je die moet gebruiken. Je kunt een ranger vragen hoe dit precies werkt.

Waar overnacht je?

Yellowstone National Park is groot, dus het is verstandig om minimaal vier dagen uit te trekken voor je bezoek en op verschillende locaties te slapen om je reistijd te beperken. Zelf kampeerde ik op de Canyon Campground, een fijne campground in het bos en slechts enkele minuten rijden van de Grand Canyon of the Yellowstone. Wil je liever niet kamperen? Dan kun je ook een kamer boeken in Canyon Lodge & Cabins. Let op: zowel de campground als de lodge zijn niet het gehele jaar geopend (wegens sneeuw), dus check dit en maak een reservering voor je gaat.

Vind je slapen in het park te duur en vind je het niet erg om een stuk te rijden? Dan kun je ook een kamer boeken in West Yellowstone of Gardiner, deze plekken liggen allebei op ongeveer een uur en een kwartier rijden van de Grand Canyon of the Yellowstone.

Meer lezen over het noordwesten van Amerika?

Bestel een van deze fijne reisgidsen:

ANWB Wereldreisgids Verenigde Staten Noordwest

Lonely Planet Yellowstone & Grand Teton National Parks

Op deze website zijn ook veel artikelen te lezen over een reis in het noordwesten van Amerika. Lees ook ook een van deze artikelen:

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt is het onderhouden van een website zoals deze niet gratis. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Het kost jou helemaal niets extra en ik krijg een kleine commissie. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.