Op reis naar Brugge - reisverslag

Een dag op reis naar Brugge | Reisverslag

Tijdens een mooi weekend, combineer ik Brugge en Gent in een stedentrip. In dit verslag lees je over mijn reis naar Brugge en vertel ik je over deze mooie stad.

Dit is het tweede deel van het reisverslag van mijn stedentrip in Gent en Brugge. Wil je ze op volgorde lezen? Lees dan eerst Citytrip Gent.

Op naar Brugge!

Ondanks de mankementen (ik kreeg in Gent nogal last van hooikoorts en blaren) slaap ik heerlijk in mijn luxe suite van Hotel Orchidee in Aalter. Omdat ik daar volop van wil genieten, blijf ik even op de kamer hangen en schrijf ik nog een paar blogs (ik word nog eens een echte reisblogger, haha!) Ook koop ik in de supermarkt nog wat eten en wat blarenpleisters, daar kun je nooit genoeg van hebben.

Pas rond het middaguur neem ik de trein voor de korte reis naar Brugge. Ik neem de stoptrein van Aalter naar Brugge en sta na twintig minuten al op het station van Brugge. Dat is snel! Ik heb best wel trek en heb lunch meegenomen, dus ik zoek het eerste beste park op om lekker te gaan picknicken.

Via het Begijnevest loop ik richting het Minnewater, waar ik meteen al een paar mooie historische gebouw zie. Wauw, dat beloofd veel goeds! Ik vind een mooi bankje aan het water, waar gek genoeg helemaal niemand zit. Dit is nog eens een fijne lunchplek!

Wat veel toeristen!

Ik ben van plan om vandaag een wandeling te maken die in mijn Time to Momo reisgids (voorheen 100%) staat, maar daar ben ik na drie straten wel klaar mee. Er zijn zoveel toeristen overal! Ik snap ook wel waarom, want op elke straathoek is wel wat moois te zien.

Om eerlijk te zijn moet ik hier wel even aan wennen. Het voelde een beetje alsof ik in één of ander nagebouwd stadje rondloop, dat speciaal is gebouwd voor toeristen. Toch vond is Brugge wel echt heel erg mooi, met al die oude huizen en bruggen. Op de foto hierboven zie je het wereldberoemde Bonifaciusbruggetje. Dit lijkt alsof het uit de Middeleeuwen komt, maar eigenlijk is het niet eens zo uit (ca. 1900).

Relaxen in het Koningin Astrid Park

Na wat heb rondgewandeld wil ik even ontsnappen uit de drukte en daar is het Koningin Astridpark echt perfect voor. Ik heb een pareo mee die dienst doet als kleedje en lig lekker in het zonnetje even te lezen. Het is er ook heel erg rustig (geen toerist te bekennen daar), dus dit park is zeker een aanrader als je even een beetje rust zoekt in het drukke Brugge.

Relaxen in het Koningin Astridpark

Na een uurtje lekker chillen (het is toch een beetje vakantie), wandel ik de drukke binnenstad weer in. Ik merk dat ik nu wat meer gewend ben aan de drukte en geniet steeds meer van al het moois om me heen. Ik zie ook steeds nieuwe mooie plekken en ik voel me als een kind in een snoepwinkel. Wat is het leuk om nieuwe plekken te ontdekken, ook als ze zo toeristisch zijn als Brugge.

Op de Markt drink ik mijn duurste biertje ooit (€10 voor een Kriek en dan schenken ze het ook nog in een Leffe glas!), maar wel met een geweldig mooi uitzicht. Ik kijk uit op het Belfort, dit is een hoge toren die je van ver kunt zien.

Verdwalen in Brugge

Na het biertje wil ik uiteraard meer zien van Brugge en ik kijk weer even in mijn reisgids. Ik vind een mooie route langs de Augustijnenrei en de Spiegelrei, net iets uit het oude centrum. Het is hier veel rustiger en er is alsnog heel veel te zien. Zeker een aanrader als je even uit de drukte van het centrum wilt ontsnappen, het is hier minstens zo mooi.

Als avondeten haal ik een pasta die ik op het pleintje voor de Sint-Salvatorskathedraal eet. Als ik alleen reis en het is mooi weer, ga ik eigenlijk zelden uit eten, maar vind ik het veel leuker om iets af te halen en dan op een mooie plek in de zon op te eten. Nou is uit eten gaan in Brugge ook bijzonder duur, dus dat doe je ook niet zo snel in je eentje. Ik geniet in ieder geval met volle teugen van mijn maaltijd en kijk lekker naar alle mensen die langs me lopen. Waar zouden ze allemaal vandaan komen? Zouden ze alleen Brugge bezoeken of een rondreis maken in België?

Na het avondeten wandel ik via het Begijnhof en het Minnewater weer richting het station. Ik kijk nog een keer achterom, wat een mooie laatste blik op Brugge.

Laatste blik op Brugge

Hoewel ik in het begin enorm moest wennen aan de hordes toeristen, vind ik Brugge toch een erg leuke stad om in rond te dwalen. De grote hoeveelheid oude gebouwen en de mooie bruggetjes geven je echt het idee dat je teruggaat in de tijd. Zeker als je op plaatsen komt, waar niet 10 souvenirshops naast elkaar zitten. Ik wil dan ook zeker nog eens terug om ook de oostkant van de stad, die ik nu tijdens deze reis naar Brugge niet heb gezien, te ontdekken.

Ben jij al eens in Brugge geweest? En wat vond je ervan?

Meer lezen over Brugge?

Tijdens mijn bezoek aan Brugge maakte ik gebruik van deze reisgids:

Time to momo – time to momo Brugge

Meer reisverslagen lezen?

Ik maakte in 2016 veel toffe reizen. Je kunt ook deze reisverslagen lezen:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties