Co in Brugge | Reisverslag

Co in Brugge | Reisverslag

Ik ging op soloreis en bezocht voor het eerst in mijn leven de Belgische steden Gent en Brugge. In dit reisverslag neem ik je mee naar Brugge.

Op naar Brugge!

Ik vertrok rond het middaguur met de trein naar Brugge (erg laat voor mijn doen, maar heb nog even eten en blarenpleisters gekocht en ook lag het bed in mijn gigantische suite veel te lekker ;)) Ik zat in de stoptrein van Aalter naar Brugge en ondanks dat het een stoptrein was, stond ik toch binnen 20 minuten op het station. Omdat ik best hongerig was, besloot ik het eerste het beste park op te zoeken om lekker te gaan picknicken.
Via het Begijne verst liep ik richting het Minnewater, waar ik meteen al een paar mooie gebouwen kon spotten. Ik vond een paar bankjes aan het water, waar gek genoeg helemaal niemand zat. Heel fijn lunchen zo!

Brugge
Brugge

Wat veel toeristen!

Mijn plan was om daarna een wandeling te doen uit mijn Time to Momo reisgids (voorheen 100%) maar daar was ik na drie straten al klaar mee. Het krioelde er namelijk van de toeristen. Ik snap ook wel waarom, want op elke straathoek is wel wat moois te zien.

Brugge
Brugge
Brugge
Brugge

Ik moest er eerst wel even aan wennen, had namelijk een beetje het idee dat ik in één of ander nagebouwd stadje liep, speciaal voor toeristen. Toch vond ik het wel heel schattig met al die mooie bruggen. Wereldberoemd is het Bonifaciusbruggetje, lijkt oud, maar is het stiekem niet (ca. 1900).

Chillen in het Koningin Astrid Park

Toen vond ik het wel even mooi geweest tussen al die andere toeristen en heb ik lekker even in de zon gelegen in het Koningin Astridpark. Geen toerist te bekennen daar, zeker een aanrader als je daar even geen zin in hebt.

Brugge

Na mijn welverdiende rust (het is toch een beetje vakantie) ben ik weer de drukke binnenstad in gelopen, waar ik nog meer mooie plekjes ontdekte. Ook dronk ik mijn duurste biertje ooit (€10 voor een Kriek en dan schonken ze het ook nog in een Leffe glas!), maar wel met mooi uitzicht op het Belfort (hoge toren, zie je van veraf).

Brugge
Brugge
Brugge

Dwalen door de straten van Brugge

Na het biertje wilde ik nog een een ander deel zien van Brugge, en heb ik toch een stukje van een route uit mijn 100% boekje gelopen langs de Augustijnenrei en de Spiegelrei. Zeker een aanrader als je even uit de drukte van het centrum wilt, want op de een of andere manier is het hier veel rustiger. En toch is het er minstens zo mooi als in het centrum.

Brugge
Brugge

Avondeten deed ik met pasta to go op het pleintje voor de Sint-Salvatorskathedraal (uit eten was absurd duur), op een fijne plek in de zon. Daarna ben ik via het Begijnhof en het Minnewater weer richting het station gelopen. Met een mooie laatste blik op Brugge.

Brugge

Hoewel ik in het begin enorm moest wennen aan de hordes toeristen, vond ik Brugge toch een erg leuke stad om in rond te dwalen. De grote hoeveelheid oude gebouwen en de mooie bruggetjes geven je echt het idee dat je teruggaat in de tijd. Zeker als je op plaatsen komt, waar niet 10 souveniersshops naast elkaar zitten. Ik wil dan ook zeker nog eens terug om ook de oostkant, die ik nu helemaal niet heb gezien, te ontdekken.

Ben jij al eens in Brugge geweest? En wat vond je ervan?

Meer lezen over Belgische steden?

Lees dan ook:
– het reisverslag van mijn dag in Gent.
– een verslag van een dagtrip naar Antwerpen.

Tijdens mijn bezoek aan Brugge maakte ik gebruik van deze reisgids:

Time to momo – time to momo Brugge

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties